samanthi schreef:
Dus aardappels met jus zijn wel goed? Of juist niet.
Ik eet veel volkoren producten als rijst en pasta.maar aardappeltjes met jus is toch het allerlekkerst.
Mits de jus is gemaakt van vloeibare boter of margarine - dus niet van een pakje - en aangelengd met water. Ik gebruik daar altijd het kookvocht van de aardappels voor, dan bindt het ook lichtjes.
Het is best nog ingewikkeld, als je met de glycemische index te maken hebt.
(GI is een maat om aan te geven hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Producten met een hoge GI zijn bijvoorbeeld gebakken aardappelen, brood, cornflakes en popcorn. Pasta, peulvruchten en fruit vallen onder producten met een lage GI.)
Wij hebben een boekje meegekregen, waar de produkten onder vallen en wanneer je ze het beste zou kunnen eten.
Want het maakt uit of je iets bij het ontbijt eet of vlak voor het slapen gaan.
refo schreef:Ik denk dat we er weer naar toegaan dat vet belangrijk wordt. Het verbaast me wel eens dat in de bijbel 'vet' verbonden is met zegen. Dus zou het gezond moeten zijn.
Dat is het ook.
Wij nemen sinds enkele maanden dagelijks een lepel Omega 3 olie.
Maar wij eten nog maar zelden gefrituurde etenswaren.
Het ligt er ook aan als je als diabeet juist moet afvallen (bij type 2 zie je dan dat er steeds minder insuline nodig is) of juist aan moet komen en dat moet je het dus zoeken in vet en eiwitrijk. Dat is ook berekend.
Dus hier in de koelkast staat volle melk(produkten), volvette boerenkaas, slagroom (een lepel door yoghurt of kwark) en vaak zalm of sardientjes op brood, brood wordt met grasboter besmeerd.
merel schreef:mara In hoeverre te weinig eiwitten? Hangt dit samen met het vlees/visgebruik of met de zuivelprodukten?
Er zijn diverse diëten (die de sterren blijkbaar promoten) waar heel veel rauwkost en groente wordt gegeten en hooguit een stukje gegrilde kip of vis.
Op zich prima, maar er zijn mensen die dan echt tekorten opbouwen.
Eiwitten moet je halen uit zuivelprodukten, kaas, vlees, maar ook noten en peulvruchten.
En de vetten uit vette vis, avocado en room/volle melk, zijn echt wel gezond.
Kinderen worden niet te dik van gezonde volle produkten, maar van snoepen en te weinig beweging.
Het is allang bewezen dat light produkten je juist dikker maken, omdat je je lichaam "bedriegt" als het ware. Het denkt: ha suiker, en maakt insuline aan, maar er kwam geen suiker. Dan raakt het op den duur ontregeld.
merel schreef:Volgens mij is dat quinoa
Omdat het supergezond is en een laag G.I. heeft, had ik het ook gekocht, maar we kregen het gevoel op zangzaad te kauwen.
Het is absoluut niet vies, maar wij houden ook niet van maan- en sesamzaad op brood.