Pagina 201 van 254

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 15 okt 2010, 15:03
door Mara
refoma schreef:Even een vraagje voor de bakkers M/V onder ons: Wat voor cakevormen gebruiken jullie? Ik ben nl. toe aan andere cakevormen, maar twijfel tussen siliconen, glas, of blik. Iemand een mening?
Blik, siliconen beviel niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 15 okt 2010, 16:27
door Orchidee
*girly* schreef:
refoma schreef:Even een vraagje voor de bakkers M/V onder ons: Wat voor cakevormen gebruiken jullie? Ik ben nl. toe aan andere cakevormen, maar twijfel tussen siliconen, glas, of blik. Iemand een mening?
glazen!! zijn i-de-aal! Vind ik :hum
Vind ik ook, ik heb 2 glazen cakevormen, maar voor appel/kwarktaart gebruik ik TEFALblikken, ( dan heb je ook geen last van roest)
Muffins bak ik gewoon in papieren bakvormpjes.
Alleen boterkoek daar heb ik nog een ouderwetse blikken voor, mar die vervang ik regelmatig, ivm roest.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 15 okt 2010, 21:55
door Lourens
nasi en bami bij de aldi vandaan.
Smaakte prima met een lekker sateetje erbij.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 15 okt 2010, 22:15
door MarthaMartha
MarthaMartha schreef:mmm... net lekker scones klaargemaakt....
staan nu in de oven.... gezellig voor vanavond bij de warme brandende kachel...
mislukt :cry

een combimagnetron is echt niks!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 00:39
door *girly*
MarthaMartha schreef:
MarthaMartha schreef:mmm... net lekker scones klaargemaakt....
staan nu in de oven.... gezellig voor vanavond bij de warme brandende kachel...
mislukt :cry

een combimagnetron is echt niks!
Klopt! Daarom had ik als eis dat ik én een magnetron, én een goeie oven wilde in mn keuken!
Vanav een citroencake met appel gebakken in de combi van mn ouders, buitenkant was bruin. binnenkant was nog láng nie gaar! Toen heb ik 'm een half uur op 40graden door laten gaan en 't iszowaar geslaagd! :sweat

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 04:32
door Orchidee
*girly* schreef:
MarthaMartha schreef:
MarthaMartha schreef:mmm... net lekker scones klaargemaakt....
staan nu in de oven.... gezellig voor vanavond bij de warme brandende kachel...
mislukt :cry

een combimagnetron is echt niks!
Klopt! Daarom had ik als eis dat ik én een magnetron, én een goeie oven wilde in mn keuken!
Vanav een citroencake met appel gebakken in de combi van mn ouders, buitenkant was bruin. binnenkant was nog láng nie gaar! Toen heb ik 'm een half uur op 40graden door laten gaan en 't iszowaar geslaagd! :sweat
Dan heb ik zeker een goeie :slurp
Die van mij bakt net zo goed als een gewone oven :)
Ben ik heel blij mee, want heb/had beslist geen ruimte voor een aparte oven, of ik had de vaatwasser moeten laten vervallen :cry
Dus ik ben blij :super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 07:28
door Ichtus
Is nog een verrassing wat ik vandaag op m'n bord krijg. :tilt

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 08:52
door oesterschelpje
Vanavond krijgen we eters die verzot op vis zijn.
Dus vandaag lassen we een visdag in.
Gebakken schol, gebakken kibbeling en zalm met dillesaus uit de oven. :slurp :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 09:47
door helma
MarthaMartha schreef:
MarthaMartha schreef:mmm... net lekker scones klaargemaakt....
staan nu in de oven.... gezellig voor vanavond bij de warme brandende kachel...
mislukt :cry

een combimagnetron is echt niks!

tja, zal toch wel een kwestie van instellen zijn :haha

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 11:08
door Hendrikus
Afbeelding

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 15:13
door Zita
vanavond staat prei met ham en kaas op het menu. :yahoo
Ben benieuwd wat er deze keer tussenkomt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 15:31
door Mara
kip-kerrieschotel met bloemkool.
Bloemkool alleen gekookt, is niet onze favo groente, beetje smakeloos.
Ik denk dat de meeste mensen er wel een saus opmikken ?
Ik bak kipfilet (kruiden met kipkruiden-kerrie), uitje erbij, kerriepoeder.
Bloemkool in roosjes, even kort koken (dat ze nog knapperig blijven) en de rijst koken volgens het pak.
Bloemkoolroosjes in de pan bij de kip, een blikje cocosmelk, wat kookwater van de rijst, eventueel nog verder binden met Honig allesbinder
Wat fijngesneden bieslook erover, voila :langue

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 15:33
door coupe soleil
oesterschelpje schreef:Vanavond krijgen we eters die verzot op vis zijn.
Dus vandaag lassen we een visdag in.
Gebakken schol, gebakken kibbeling en zalm met dillesaus uit de oven. :slurp :slurp
Klinkt goed!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 15:36
door coupe soleil
Mara schreef:kip-kerrieschotel met bloemkool.
Bloemkool alleen gekookt, is niet onze favo groente, beetje smakeloos.
Ik denk dat de meeste mensen er wel een saus opmikken ?
Ik bak kipfilet (kruiden met kipkruiden-kerrie), uitje erbij, kerriepoeder.
Bloemkool in roosjes, even kort koken (dat ze nog knapperig blijven) en de rijst koken volgens het pak.
Bloemkoolroosjes in de pan bij de kip, een blikje cocosmelk, wat kookwater van de rijst, eventueel nog verder binden met Honig allesbinder
Wat fijngesneden bieslook erover, voila :langue
Wij eten bloemkool altijd alleen gekookt (wel met wat zout). Ik vind het wel lekker. Tijdens het eten strooi ik er wat versgemalen 4-seizoenenpeper overheen.
Ook lekker: als de bloemkool gaar is in een ovenschaaltje leggen, afdekken met een paar plakjes komijnenkaas en dan even in de oven tot de kaas gesmolten is.
Saus gebruiken we sowieso zelden.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 16 okt 2010, 15:38
door Mara
Ja maar je ziet, dat jullie ook niet enkel de bloemkool eten, maar pittiger gemaakt met komijnekaas (ideetje zeg :tilt ) of 4 seiz peper.
Het is gewoon een flauwe groente.