Pagina 3 van 4

Geplaatst: 19 apr 2007, 16:12
door Marnix
Mijn omeletten, met melk, in een pan met deksel erop en niet omdraaien, zijn beroemd :)

Geplaatst: 19 apr 2007, 21:08
door myster
Toen ik bij mammies pappot wegging, kon ik alleen een eitje koken en pannenkoeken bakken. Maar daar kun je dus niet de hele tijd op leven. Menu eerst aangevuld met koeken, later met ijs, maar op een gegeven moment had ik zin in een gewone maaltijd met aardappelen, groente en vlees. Nou, het vlees was makkelijk: gehakt (alleen het eitje vergeten). De aardappelen en de spinazie had ik in de grootste pan gedaan die ik had. Boordevol met water gedaan, opgezet en toen even gaan zwemmen bij de dijk. toen ik terugkwam, was er nog een klein restje water over. Het was misschien niet de lekkerste maaltijd, maar ik had wel zelf gekookt!
Nu, na jarenlang de kunst afgekeken te hebben van en onderwezen door mijn dametje, kan ik met gepaste trots zeggen dat ik goed kan koken.

Geplaatst: 20 apr 2007, 01:08
door Adorote
Een echte vent kan voortreffelijk koken; koken is een mannen beroep.

Geplaatst: 20 apr 2007, 08:02
door Breekijzertje
myster schreef:Toen ik bij mammies pappot wegging, kon ik alleen een eitje koken en pannenkoeken bakken. Maar daar kun je dus niet de hele tijd op leven. Menu eerst aangevuld met koeken, later met ijs, maar op een gegeven moment had ik zin in een gewone maaltijd met aardappelen, groente en vlees. Nou, het vlees was makkelijk: gehakt (alleen het eitje vergeten). De aardappelen en de spinazie had ik in de grootste pan gedaan die ik had. Boordevol met water gedaan, opgezet en toen even gaan zwemmen bij de dijk. toen ik terugkwam, was er nog een klein restje water over. Het was misschien niet de lekkerste maaltijd, maar ik had wel zelf gekookt!
Nu, na jarenlang de kunst afgekeken te hebben van en onderwezen door mijn dametje, kan ik met gepaste trots zeggen dat ik goed kan koken.
Leuk verhaal.... :D

Geplaatst: 20 apr 2007, 10:05
door Rens
Morgen, zaterdag, ga ik mijn absolute specialiteit bereiden voor mijn lief:

Een visschotel met zalm, div. witvis, garnalen en kabeljauw.

(de grote viskraam in Ede heeft nogal opzienbare aanbiedingen in deze vissoorten)

Re: Wat valt er te melden over jouw kookkunsten?

Geplaatst: 20 apr 2007, 10:10
door helma
Breekijzertje schreef:Die van mij bevinden zich in ieder geval beneden het vriespunt.
Ben jaloers op goede koks.
jij hebt in ieder geval wel topic-kunsten :wink:

die brengen mensen soms op het kookpunt :mrgreen:

Re: Wat valt er te melden over jouw kookkunsten?

Geplaatst: 20 apr 2007, 10:13
door Breekijzertje
helma schreef:
Breekijzertje schreef:Die van mij bevinden zich in ieder geval beneden het vriespunt.
Ben jaloers op goede koks.
jij hebt in ieder geval wel topic-kunsten :wink:

die brengen mensen soms op het kookpunt :mrgreen:
Tja.....dat ligt aan de reaguurders...njet aan mij........

Re: Wat valt er te melden over jouw kookkunsten?

Geplaatst: 20 apr 2007, 10:15
door Rens
Breekijzertje schreef:
helma schreef:
Breekijzertje schreef:Die van mij bevinden zich in ieder geval beneden het vriespunt.
Ben jaloers op goede koks.
jij hebt in ieder geval wel topic-kunsten :wink:

die brengen mensen soms op het kookpunt :mrgreen:
Tja.....dat ligt aan de reaguurders...njet aan mij........
Njet??? Dan fungeer jij zeker als brandspiritus om het vuurtje nóg verder op te stoken na 't eerst aangeblazen te hebben............

Geplaatst: 20 apr 2007, 22:18
door Ma Vis
Ik ben een absolute kookkluns.

Maarrr, mijn man is erger :mrgreen:
Die komt uit dienst; daar gooiden ze blikken zonder etiket in een grote pan met kokend water.
Allemaal een blik uitzoeken, daar moest je het mee doen.
Geweldig gekookt weer met elkaar!

Het systeem heeft hij ongeveer zo aangehouden. :)

Geplaatst: 21 apr 2007, 13:55
door Adorote
De meldingen over de kookkunst zijn wat aan de magere kant.

Geplaatst: 21 apr 2007, 13:57
door Adorote
Rens schreef:Morgen, zaterdag, ga ik mijn absolute specialiteit bereiden voor mijn lief:

Een visschotel met zalm, div. witvis, garnalen en kabeljauw.

(de grote viskraam in Ede heeft nogal opzienbare aanbiedingen in deze vissoorten)
Als het maar zalm is uit de Linge.

Geplaatst: 21 apr 2007, 14:43
door Marnix
Ik kan wel goed koken heb het mezelf gewoon geleerd en je moet er gevoel voor hebben :D

Geplaatst: 21 apr 2007, 15:09
door Rens
Adorote schreef:De meldingen over de kookkunst zijn wat aan de magere kant.
de inhoudelijke reacties die recht doen aan dit topic zijn van de hand van Adorote wat aan de magere kant..............zeg maar 0,00

Geplaatst: 21 apr 2007, 15:12
door Adorote
Rens schreef:
Adorote schreef:De meldingen over de kookkunst zijn wat aan de magere kant.
de inhoudelijke reacties die recht doen aan dit topic zijn van de hand van Adorote wat aan de magere kant..............zeg maar 0,00
Goed mager zijn en 0,00 vet aan het lijf hebben is perfekt en dat perfekte hou ik graag zo totaal.

Geplaatst: 21 apr 2007, 15:20
door Rens
Adorote schreef:
Rens schreef:
Adorote schreef:De meldingen over de kookkunst zijn wat aan de magere kant.
de inhoudelijke reacties die recht doen aan dit topic zijn van de hand van Adorote wat aan de magere kant..............zeg maar 0,00
Goed mager zijn en 0,00 vet aan het lijf hebben is perfekt en dat perfekte hou ik graag zo totaal.
als je nu gewoon zegt dat je niet kúnt koken, en het ook nooit zal willen leren, dan zijn we al een flinke stap verder, en kun je dit topic verder overslaan.