Re: Wist je dat........[7]
Geplaatst: 26 jul 2018, 07:21
Eens, maar @Jantje suggereert dat als de glucosewaarde niet direct stijgt, het niets uitmaakt. Dat is wat ik tegenspreek
Is dit een existentiële vraag?Luther schreef:Zie, nu sla je zelf ook wat af.Jantje schreef:-1Luther schreef:+1refo schreef:Taart en koek zijn sluipmoordenaars. Mensen die anderen dat goedje aanbieden, zouden opgepakt moeten worden.
Ik neem ook vrijwel nooit wat, maar wat een armoe. Wil je echt niets, een koekje dan? Nee? Een kaakje dan? Neem je thuis ook nooit wat? Nee. Tss... *kijkt ongelovig* Erg irritant.
Deze onzin gaat er bij mij niet in.
Maar waarom moet er bij allerlei gelegenheden zo nodig gebak of koek gegeten worden?
Waar komt het hele idee van koffie drinken vandaan? En van koek bij de koffie?
Dat meen je toch niet? Dat is van alle tijden en culturen. Als je bezoek krijgt, geef je ze te eten en te drinken. En als de aanleiding van het bezoek feestelijk is, geef je ze ook feestelijke dingen te eten. Zoals gebak, dat lange tijd bijzonder was. Nu kan iedereen elke dag gebak eten, maar dat was niet altijd zo.Luther schreef: Maar waarom moet er bij allerlei gelegenheden zo nodig gebak of koek gegeten worden?
Waar komt het hele idee van koffie drinken vandaan? En van koek bij de koffie?
Een teen amputeren, kan een begin zijn!Jantje schreef: Over welke ledematen hebben we het dan? Het is namelijk nogal een verschil of je een voet mist of een teen. Wat dat laatste betreft, @Dodo, dat herken ik ook. De suiker wordt niet minder of meer. En als je visite niks gegeten heeft, is de suiker soms nog hoger.
De zgn. lightprodukten zijn nog slechter dan de gewone produkten met suiker. Je lichaam denkt dat er suiker aankomt en maakt insuline aan, maar dat komt dan niet. Je systeem raakt ontregeld op den duur.Dodo schreef:Maar zou een suikervrij gebakje dan veel beter/veel minder slecht zijn dan een gewoon gebakje?
Suikervrij gebak maken of appelflap.DDD schreef:Dat doe ik ook niet, maar diabetes is een dodelijke kwaal. Dat zit bij mij in de familie, dus wat dat betreft vind ik het moeilijk om Herman te volgen. Juist ook omdat ik ook altijd graag een gebakje neem, heb ik veel respect voor mensen die dat kunnen laten.
Al moet je dan natuurlijk thuis niet het dubbele eten. Er zit ook vaak emotie-eten bij. Het is allemaal niet zo eenvoudig en het zou goed zijn als mensen (ik ook) zo mild mogelijk naar andere mensen en hun gewoonten zouden kijken. En inderdaad geen gebak kopen of maken als mensen dat niet nemen. Je kunt het ook vooraf even vragen, dat is tegenwoordig niet zo raar toch?
Volgens mij niet nee. Ik ga hem dan ook niet beantwoorden. Als we in de bijbel lezen dat er het gemeste kalf wordt geslacht, als de verloren zoon weer thuis komt, dan vraag ik me af waarom Luther zo'n vraag stelt.Herman schreef:Is dit een existentiële vraag?Luther schreef:Zie, nu sla je zelf ook wat af.Jantje schreef: -1
Deze onzin gaat er bij mij niet in.
Maar waarom moet er bij allerlei gelegenheden zo nodig gebak of koek gegeten worden?
Waar komt het hele idee van koffie drinken vandaan? En van koek bij de koffie?
Je had dit niet hoeven schrijven, want ik weet precies wat iemand met diabetes mankeert.Mara schreef:Een teen amputeren, kan een begin zijn!Jantje schreef: Over welke ledematen hebben we het dan? Het is namelijk nogal een verschil of je een voet mist of een teen. Wat dat laatste betreft, @Dodo, dat herken ik ook. De suiker wordt niet minder of meer. En als je visite niks gegeten heeft, is de suiker soms nog hoger.
Ik zeg het nooit, maar je praat nu heel erg dom.
Als je een nuchtere hoge bloedsuikerwaarde hebt, dus hoger dan 7, betekent dit dat je diabetes hebt. Niet een klein beetje, maar je hebt het!
Het is een ernstige aandoening.
Soms kan door leefstijl, afvallen, gezond eetpatroon, bewegen, type 2 verbeteren.
Vroeger werd dit ouderdomsdiabetes genoemd, maar kinderen kunnen het ook krijgen!
Als je er zo weinig van afweet, houd je dan afzijdig in deze discussie en ga er eerst eens over lezen op de site van het diabetesfonds.
Een suikerpatiënt eet soms een mierzoet koekje of snoepje ja, maar dat komt omdat hij een hypo aan voelt komen.
Maar stop met het opdringen, want een koekje zorgt voor een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel, waar veel diabetici niet op zitten te wachten.De zgn. lightprodukten zijn nog slechter dan de gewone produkten met suiker. Je lichaam denkt dat er suiker aankomt en maakt insuline aan, maar dat komt dan niet. Je systeem raakt ontregeld op den duur.Dodo schreef:Maar zou een suikervrij gebakje dan veel beter/veel minder slecht zijn dan een gewoon gebakje?
Voor iedereen is het gezonder en beter om een constante bloedsuikerspiegel te hebben.
Dat betekent: 3 gezonde maaltijden met 3 gezonde tussendoortjes.
Sommige mensen krijgen een half uur voor etenstijd hoofdpijn of worden chagrijnig.
Dan kun je last hebben van hypoglycemie.
Hoeveel koolhydraten zitten er in een gemest kalf?Jantje schreef:Volgens mij niet nee. Ik ga hem dan ook niet beantwoorden. Als we in de bijbel lezen dat er het gemeste kalf wordt geslacht, als de verloren zoon weer thuis komt, dan vraag ik me af waarom Luther zo'n vraag stelt.Herman schreef:Is dit een existentiële vraag?Luther schreef:Zie, nu sla je zelf ook wat af.Jantje schreef: -1
Deze onzin gaat er bij mij niet in.
Maar waarom moet er bij allerlei gelegenheden zo nodig gebak of koek gegeten worden?
Waar komt het hele idee van koffie drinken vandaan? En van koek bij de koffie?
In een appelflap zit ook suiker. En ik weet niet hoe je suikervrij gebak bedoelt? Suiker vervangen door zoetstoffen of echt geen suiker en ook geen zoetstoffen? Persoonlijk vind ik zoetstoffen vies. En ik eet liever wat eerlijke suiker dan die chemische rommel. En suikervrij gebak, daar zie ik wel eens recepten van langskomen. Juichende tonen: geen suiker toegevoegd!! Nee, maar wel een pond dadels of een tros bananen. En dat is ook suiker.liz boer schreef:Suikervrij gebak maken of appelflap.DDD schreef:Dat doe ik ook niet, maar diabetes is een dodelijke kwaal. Dat zit bij mij in de familie, dus wat dat betreft vind ik het moeilijk om Herman te volgen. Juist ook omdat ik ook altijd graag een gebakje neem, heb ik veel respect voor mensen die dat kunnen laten.
Al moet je dan natuurlijk thuis niet het dubbele eten. Er zit ook vaak emotie-eten bij. Het is allemaal niet zo eenvoudig en het zou goed zijn als mensen (ik ook) zo mild mogelijk naar andere mensen en hun gewoonten zouden kijken. En inderdaad geen gebak kopen of maken als mensen dat niet nemen. Je kunt het ook vooraf even vragen, dat is tegenwoordig niet zo raar toch?
Zelfgemaakte bedoel ikDodo schreef:In een appelflap zit ook suiker. En ik weet niet hoe je suikervrij gebak bedoelt? Suiker vervangen door zoetstoffen of echt geen suiker en ook geen zoetstoffen? Persoonlijk vind ik zoetstoffen vies. En ik eet liever wat eerlijke suiker dan die chemische rommel. En suikervrij gebak, daar zie ik wel eens recepten van langskomen. Juichende tonen: geen suiker toegevoegd!! Nee, maar wel een pond dadels of een tros bananen. En dat is ook suiker.liz boer schreef:Suikervrij gebak maken of appelflap.DDD schreef:Dat doe ik ook niet, maar diabetes is een dodelijke kwaal. Dat zit bij mij in de familie, dus wat dat betreft vind ik het moeilijk om Herman te volgen. Juist ook omdat ik ook altijd graag een gebakje neem, heb ik veel respect voor mensen die dat kunnen laten.
Al moet je dan natuurlijk thuis niet het dubbele eten. Er zit ook vaak emotie-eten bij. Het is allemaal niet zo eenvoudig en het zou goed zijn als mensen (ik ook) zo mild mogelijk naar andere mensen en hun gewoonten zouden kijken. En inderdaad geen gebak kopen of maken als mensen dat niet nemen. Je kunt het ook vooraf even vragen, dat is tegenwoordig niet zo raar toch?
Nou dat denk ik wel honing heeft eel hetzelfde effect als suiker, roetsuiker ook, maar appelstroop zonder toevoeging, suikervrije jam, dadelstroop niet.Dodo schreef:Volgens mij zijn al die stropen en siropen en honing en suikers gewoon suiker. Dat maakt echt niet veel verschil met gewone kristalsuiker.
Ik zag deze week een boekbespreking van een boek van Katan, waar hij korte metten maakt met allerlei voedselmythes. Onder andere die van de snelle en langzame koolhydraten.