Ik doe in het sausje voor de sla ook altijd een lepel suiker. Lekker hoor. De komkommer doe ik in de maggi en laat dat lekker intrekken.Mara schreef:Nou vertel dan eens hoe jij die maaltijd klaarmaakt ?Orchidee schreef:Auto schreef:Mensen, nu er genoeg duidelijkheid in de receptuur is gekomen, zullen we nu weer terugkeren naar de schaft? (Eventueel met een receptje?)![]()
Doe je nootmuskaat over de bloemkool en sperzieboontjes ?
Hoe wordt de komkommer gegeten ? (met suiker en peper in de azijn ?)
Gebruik je vloeibaar braadprodukt of pakje (room)boter ?
Kijk, dan komt er een interessante discussie op gang, je leert iets van elkaar, je pikt handige lekkere tips op, DAN heeft dit topic zin.
Ik weet nog niet wat ik vanavond op tafel ga zetten.
Iemand een idee ?
Jij Orchidee ? Weet jij het al ? Verras me
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Je kunt ook melassestroop gebruiken voor je ijzergehalte. Ik dacht dat mijn moeder dat altijd gebruikte. Zij had ook altijd een tekort aan ijzer.Orchidee schreef:
Ik vind het ook wel een beetje veel, maar ik zal wel moeten, wil m'n maag nog en beetje vriendelijk blijven, en wil ik m'n ijzergehalte weer op peil krijgen.
...
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
gedroogde abrikozen eten!!
heel ijzerrijk en nog lekker ook.
heel ijzerrijk en nog lekker ook.
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ik doe eigenlijk niks bij mijn stoofpeertjes, dan alleen kaneel en suiker.
Als ik ze een paar uur op het sudderpitje zet, zijn ze ook rood.
Doen jullie veel bekken en braden met olie?
Hier gebruiken we heel veel druivenpitolie, en als boter gebruiken we bertolli (met olijfolie).
Als ik ze een paar uur op het sudderpitje zet, zijn ze ook rood.
Doen jullie veel bekken en braden met olie?
Hier gebruiken we heel veel druivenpitolie, en als boter gebruiken we bertolli (met olijfolie).
- oesterschelpje
- Berichten: 832
- Lid geworden op: 16 jun 2010, 14:35
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
WIj hadden vanmiddag een High-Tea.
Was reuze gezellig met allerlei heerlijke hapjes.
Wie heeft er nog leuke ideeen en lekkere recepjes voor kleine hapjes?
Je mag me ook even een PBtje sturen, als je hier niet wilt reageren.
Was reuze gezellig met allerlei heerlijke hapjes.
Wie heeft er nog leuke ideeen en lekkere recepjes voor kleine hapjes?

Je mag me ook even een PBtje sturen, als je hier niet wilt reageren.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Mijn moeder en tantes zetten savonds een paar gedroogde abrikozen in een glas water en aten die de volgende morgen op de nuchtere maag op.helma schreef:gedroogde abrikozen eten!!
heel ijzerrijk en nog lekker ook.
Het weekwater dronken ze ook, is goed voor de bloeddruk. Ik denk door de kalium die erin zit.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
- Oude-Waarheid
- Berichten: 1822
- Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Grappig doet me denken wat wij ook wel aten heel lang geleden tuti fruttiMara schreef:Mijn moeder en tantes zetten savonds een paar gedroogde abrikozen in een glas water en aten die de volgende morgen op de nuchtere maag op.helma schreef:gedroogde abrikozen eten!!
heel ijzerrijk en nog lekker ook.
Het weekwater dronken ze ook, is goed voor de bloeddruk. Ik denk door de kalium die erin zit.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
"butter chicken" met basmati rijst, erwtjes, pumpkin fritters
double cream griekse yoghurt toe met honing.
double cream griekse yoghurt toe met honing.
Why do we spend money we don’t have on things we don’t need to create impressions that don’t last on people we don’t care about ?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Dat is pas inspirerend!Oude-Waarheid schreef:Grappig doet me denken wat wij ook wel aten heel lang geleden tuti fruttiMara schreef:Mijn moeder en tantes zetten savonds een paar gedroogde abrikozen in een glas water en aten die de volgende morgen op de nuchtere maag op.helma schreef:gedroogde abrikozen eten!!
heel ijzerrijk en nog lekker ook.
Het weekwater dronken ze ook, is goed voor de bloeddruk. Ik denk door de kalium die erin zit.

En uitermate goed voor de stoelgang.

- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ik heb nog prei dat op moet, wortels die op moeten en stoofperen die op moeten.
Even bedenken waarmee ik dit zal combineren. Zal uiteindelijk een inspiratieloze maaltijd worden met toevoeging van aardappels en vleesproduct.
Even bedenken waarmee ik dit zal combineren. Zal uiteindelijk een inspiratieloze maaltijd worden met toevoeging van aardappels en vleesproduct.

Laatst gewijzigd door JolandaOudshoorn op 14 okt 2010, 08:37, 1 keer totaal gewijzigd.
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
hier wordt het kipkarbo
gebakken krieltjes
sla
mais
gebakken krieltjes
sla
mais
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
of je maakt een preischotel?JolandaOudshoorn schreef:Ik heb nog prei dat op moet, wortels die op moeten en stoofperen die op moeten.
Even bedenken waarmee ik dit zal combineren. Zal uiteindelijk een inspiratieloze maaltijd worden met toevoeging van aardappels en vleesproduct.
doe je het met prei en wortel, aardappelschijfjes en gehakt, en zo n pakje van maggi.
je kunt r eventueel nog een appeltje doorheen doen, maar dan moet je minder water bij zo'n pakje doen.
en de peertjes serveer je als bijgerecht.
of je maakt een lekkere soep met prei en wortel,
en dat is dan je voorgerecht, vervolgens gekruide krieltjes met stoofpeertjes.
eet smakelijk.
enne.. het is niet inspiratieloos hoor meid!
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Ik laat me verrassen vanavond (eet vanavond bij m'n ouders).
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Vanavond nog geen idee. Misschien uit eten met collega's of een lunchpakket
Nu zit in ik ieder geval aan een lekkere kaastostie.
Nu zit in ik ieder geval aan een lekkere kaastostie.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!