Pagina 197 van 254
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 10:04
door Mara
Orchidee schreef:Mara schreef:Orchidee schreef:Lassie schreef:wij eten zelden brood (dat is de moeite niet om zelf brood te bakken)
Echt niet?
Brood is juist zo gezond, en ook erg lekker
Net nog verorbert: 2 donkerbruine boterhammen met jam, en 3 vers uitgeperste sinaasappels...nou daar moet ik de morgen toch wel weer mee zien door te komen

Dat jij dat weg krijgt smorgens
Ik kom niet verder dan een schaaltje yoghurt of kopje koffie met sneetje koek of eierkoek. Dan gaat het klepje echt dicht.
Ik vind het ook wel een beetje veel, maar ik zal wel moeten, wil m'n maag nog en beetje vriendelijk blijven, en wil ik m'n ijzergehalte weer op peil krijgen.
ps: hij is veel lekkerder en smaakvoller, maar niet overal te koop, je moet er vaak om vragen...
Hier heeft ook maar 1 supermarkt het...
Lust jij appelstroop ?
Dat werd toen aan mij geadviseerd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 10:05
door Lassie
Zo, net m'n ontbijt achter de kiezen: 3 uitgeperste sinaasappels, 4 cracottes met worst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 10:20
door Mara
Op de Meent (Rotterdam) is trouwens een bijzondere bakkerij gekomen !
Met allerlei aparte broden.
Dus voor de broodliefhebbers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 12:16
door helma
vandaag pizza
al of niet aangekleed
----knip-knap----rest posting (die kwetsend kon overkomen)weggehaald. Met excuses, Helma
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 12:20
door Katharina van Bora
helma schreef:vandaag pizza ----geknipte post----

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 12:21
door MarthaMartha
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 14:17
door henriët
Hier staan heerlijke stoofpeertjes te koken, ondergedompeld in de wijn( worden ze lekker rood van) beetje suiker en kaneel. 2 uur lang op zachtste vuur laten staan, en dan zijn ze heerlijk!
Verder snijboontjes, gemalen met een machientje van 65 jaar terug. Koken in water met zout, als t gekookt is afgieten, klontje roomboter en wat nootmuskaat erover.
Sudderdraadjesvlees aangebraden en nu op zachtste vuur anderhalf uur stoven met een kruidenmelange.
Aardappelen erbij en we zullen weer heerlijk eten.
Eigenlijk wilde ik nog bitterkoekjespudding maken, maar er staat nog vla in de koelkast dus die gaat eerst op.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 14:34
door Mara
Ow Jet, klinkt verrukkeluk
Ik kook de peertjes in bessensap (van flipje, je kent hem wel

) dat vinden ze lekkerder dan in rode wijn (heb ik trouwens niet in huis, wij zijn van de witte en rose)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 14:35
door henriët
Mara schreef:Ow Jet, klinkt verrukkeluk
Ik kook de peertjes in bessensap (van flipje, je kent hem wel

) dat vinden ze lekkerder dan in rode wijn (heb ik trouwens niet in huis, wij zijn van de witte en rose)
in bessensap??? heb ik echt nog nooit gehoord, maar idd, of je t nu van bessen of druiven doet, het wordt beide rood:)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 14:41
door Mara
Het is heel ouderwets.
De meeste mensen gebruiken echter een half flesje, maar ja, wat doe ik dan met de andere helft ?
Erbij dus.
Bosbessen is nog lekkerder, maar duurder.
je hebt ook halfomhalf (rood/zwart)
Wist je dat het heel goed is om met zwartebessensap te gorgelen als je keelpijn hebt ?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 15:05
door Orchidee
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 15:07
door Mara
Wat is er zo leuk

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 16:54
door Mara
Orchidee schreef:Mara schreef:Orchidee schreef:Auto schreef:Mensen, nu er genoeg duidelijkheid in de receptuur is gekomen, zullen we nu weer terugkeren naar de schaft? (Eventueel met een receptje?)

Nou vertel dan eens hoe jij die maaltijd klaarmaakt ?
Doe je nootmuskaat over de bloemkool en sperzieboontjes ?
Hoe wordt de komkommer gegeten ? (met suiker en peper in de azijn ?)
Gebruik je vloeibaar braadprodukt of pakje (room)boter ?
Kijk, dan komt er een interessante discussie op gang, je leert iets van elkaar, je pikt handige lekkere tips op, DAN heeft dit topic zin.
Ik weet nog niet wat ik vanavond op tafel ga zetten.
Iemand een idee ?
Jij Orchidee ? Weet jij het al ? Verras me


nee heb nog geen idee voor vanavond, maar natuurlijk doe ik nootmuskaat over de bloemkool, en dan van die lekkere kruidennootmuskaat: maggi nr:2
En ja ik bak altijd in vloeibare becel het vlees, en in keuken becel andere zaken

Bij Appie hebben ze dit niet
Bij wie maak ik een kans ? (Hier in de buurt is nog superdeboer, BAS, Hoogvliet, C1000, en plus)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 17:59
door Ruth
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 13 okt 2010, 18:25
door albion
henriët schreef:Mara schreef:Ow Jet, klinkt verrukkeluk
Ik kook de peertjes in bessensap (van flipje, je kent hem wel

) dat vinden ze lekkerder dan in rode wijn (heb ik trouwens niet in huis, wij zijn van de witte en rose)
in bessensap??? heb ik echt nog nooit gehoord, maar idd, of je t nu van bessen of druiven doet, het wordt beide rood:)
Is ouderwets, maar ja, dat doen wij ook.