Pagina 179 van 254

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 16:08
door Mara
O ja, nee dat is idd een heel verschil.
Ik heb ze wel eens zelfgemaakt, kipfiletjes plat slaan met een fles, kun je je lekker je woede op uitvoeren (als je die hebt tenminste ;) )
Bij BasvdH ligt van dat geplakte vlees, dat is echt zo raar.
Ik hoef het niet :nonnon

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 16:12
door Lassie
mijn agressie raak ik wel kwijt in de tuin (met het bikken van een stenen muurtje)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 16:38
door refo
Als je het maar niet met een bezem doet.

Misschien komt er nog een tijd dat jullie gemalen vlees leren waarderen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 16:39
door Mara
Gemalen vlees is iets anders dan geplakt vlees :)
Heb je wel eens gelezen of gezien hoe ze dat doen ?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 16:47
door refo
Mara schreef:Gemalen vlees is iets anders dan geplakt vlees :)
Heb je wel eens gelezen of gezien hoe ze dat doen ?
a) we hadden het over gemalen
b) als het goed smaakt, maakt dat niet zoveel uit.
c) als je ziet hoe ze een koe uit elkaar halen, lust je misschien ook nix meer

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 16:56
door Mara
Lassie had het over een echte schnitzel, zij bedoelde dus geen gehakte kip.
Wellicht omdat daar allerlei spul toegevoegd kan zijn ?
Dat geplakte vlees had ik het over, dat gaat echt met dierlijke lijm.
Zo kunnen goedkope flinters vlees een hele lap vlees rosbief oid worden.
Er zijn mensen die stoppen van alles in hun mond, ranzige frikadellen, ganzenlever, waterkonijn (Belgie)
Ik behoor niet tot die groep, wil graag de oorsprong van de dingen weten.
Is dat zo erg ?
En ja, als ik zelf een dier zou moeten slachten, zou ik het niet op kunnen eten.
Zo hypocriet ben ik dan wel.
Dat is ook de essentie, de gemiddelde consument heeft geen idee waar hun stukje vlees eigenlijk vandaan komt.
Wat er gebeurd is met het dier.
Of door welke zielige kip, op een ijzeren staaf, met zn 6en in een hok, hun eitje gelegd is.
Who cares :quoi

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 17:27
door Lassie
refo schreef:
Mara schreef:Gemalen vlees is iets anders dan geplakt vlees :)
Heb je wel eens gelezen of gezien hoe ze dat doen ?
a) we hadden het over gemalen
b) als het goed smaakt, maakt dat niet zoveel uit.
c) als je ziet hoe ze een koe uit elkaar halen, lust je misschien ook nix meer
ow maar ik lust ook wel gemalen vlees hoor en weet ook wel wat er allemaal in zit (net zoals er wormen in truffels zitten).

Maar deze (echte) snitzel van kipfilet zijn gewoon even net iets lekkerder dan die anderen (die eten wij ook regelmatig).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 21:28
door Lourens
Ik heb vanavond voor het eten gezorgd.
Nr. 43, 56 en 120 bij de Chinees

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 22:14
door Orchidee
Lourens schreef:Ik heb vanavond voor het eten gezorgd.
Nr. 43, 56 en 120 bij de Chinees
:humhihi :super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 22:21
door henriët
macaroni
en t ontbijt is al weer klaar

en nu heerlijk slapen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 22:23
door Orchidee
henriët schreef:macaroni
en t ontbijt is al weer klaar

en nu heerlijk slapen
Ontbijt al klaar :quoi
Dan is het toch ook uitgedroogd

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 sep 2010, 23:12
door Mara
Het ligt er aan wat je onder ontbijt verstaat ;)
Mijn moeder zette savonds een schaaltje yoghurt op het aanrecht, met de muesli erin. :nonnon

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 22 sep 2010, 05:12
door albion
Of de tafel gereed maken zodat je 's morgens zo aan het ontbijt kunt gaan.
Mijn vader deed dat altijd 's avonds en mijn broer doet het nog steeds.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 22 sep 2010, 06:30
door Margriet
...soms bak ik zelfs vers brood voor het ontbijt..
( deeg van te voren gemaakt, in de koelkast en met de slaap in je ogen in de oven )
maar ontbijt is hier belangrijk.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 22 sep 2010, 07:43
door PvS
Mara schreef:Lassie had het over een echte schnitzel, zij bedoelde dus geen gehakte kip.
Wellicht omdat daar allerlei spul toegevoegd kan zijn ?
Dat geplakte vlees had ik het over, dat gaat echt met dierlijke lijm.
Zo kunnen goedkope flinters vlees een hele lap vlees rosbief oid worden.
Er zijn er vast van die bedrijfjes waar ze aan het expirimenteren zijn, met wat allemaal niet/wel kan.
Maar rosbief wordt echt niet gemaakt van flinters vlees!
Er wordt wel eens een alternatief stuk vlees voor gebruikt maar de echte rosbief staat hier: http://www.slagerijhaverkort.nl/scripts ... l&id=10512
En dan is er ook nog de Voedsel en Waren Autoriteit die met regelmaat onaangekondigd langs winkels/bedrijven gaat om controle uit te oefenen.
En als het dan niet volgens de regels gaat bij bv. de slager, dan gaat hij voor de 'bijl'.