
Weer een Hongaars/Nederlands recept...., het vergt wel even wat meer werk, maar misschien leuk om het met iemand samen te bereiden.
Niet moeilijk, maar best wat arbeidsintensiever.
Gevulde pannekoekjes met rijst en salade
Benodigheden; pannekoekenmix, melk, eieren, 1,5 kilo gekruid gehakt, 5 grote uien, 2 paprika's, soepgroenten, 6 teentjes knoflook, rijst.
Bak een stapel kleine, dunne flensjes, niet te dik, niet te donkerbruin. (ongeveer 25 tot 30 stuks)
Snij de uien en de paprika's en de groenten zeer fijn!
Bak de uien lichtbruin, voeg het gehakt en 2 teentjes knoflook toe en bak het los in de pan.
Voeg daarna de paprika en de soepgroenten toe, bak dit alles nog even lekker door.
Neem een grote ovenschaal, vet deze in met olie.
Leg een flensje op een bord, leg in het midden een eetlepel gebakken uien/gehakt/groenten, vouw twee kantjes van het flensje naar binnen en rol vervolgens de rest op tot een rolletje.
Als het goed is kan er nu niks uitvallen.
Leg het flensje in je ovenschaal en maak de volgende klaar, enz.
Leg de flensjes netjes opgerold allemaal naast elkaar in de schaal.
Bij een grote schaal kun je twee of drie rijtjes maken.
Als alles klaar is, zet je de schaal 10 minuten in de oven, rond de 100 graden.
Kook de rijst.
Terwijl maak je een saus van 2 bekers creme fraice, zeeeeer veel hot paprikapoeder en 4 teentjes knoflook.
Rasp een stuk oude kaas, bak een ons bacon in de pan, laat dit even afkoelen en snipper dat fijn.
Neem de schaal uit de oven, verdeel de saus over de pannekoekjes.
Daarna strooi je de oude kaas en de stukjes bacon over alles heen.
Even terug in de oven op de grillstand, max 10 minuten!
Goed op blijven letten of het niet te snel gaat, het mag net even een bruin korstje geven!
Serveer een lekkere salade / komkommer erbij en smullen maar!
Volgens onze vrienden kun je wat je over hebt (pannekoekjes en/of het gehakt) invriezen voor een volgende keer.
Ik had een gigastapel flensjes gebakken, daar had ik dus nog een stapeltje van over.
Doordat het eten best "zwaar" valt, heb ik deze ingevroren om een volgende keer te kunnen gebruiken.
Je kunt ook als je teveel hebt, dit kant en klaar in de vriezer stoppen, zonder de saus er over te gieten.
Dan hoef je een volgende keer alleen alles te ontdooien, suas er over even in de oven en klaar!
I.p.v. gehakt heb ik ook al een keer kipfilet gebruikt! Heel anders, maar ook erg lekker!
Kben zeer benieuwd naar jullie ervaringen!