Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 22 jul 2010, 16:04
Sla, krieltjes en karnemelkse jus. Heerlijk als het warm is!
Het was een oud boertje (nou ja oud, als kind vonden wij hem oud, hij was net zo oud als mijn oudersMarnix schreef:Hehe... misschien is het best lekker. In Nederland zijn we het misschien niet zo gewend... maar Yoghurt is bijv. in veel landen ook een veelgebruikte basis voor sauzen. (hoewel ik het idd wel wat eenkennig vind als je pas gegeten hebt als er karnemelk bij je aardappels zit)
Ik zou bijna denken dat het mijn vader was. Alleen hij sprak plat Haags en niet het dialect dat hierboven beschreven wordt.Mara schreef:Karnemelkse jus ??? Is dat jus van karnemelk ?
Doet mij denken aan een vroegere huisvriend. Als hij kwam eten en er waren aardappels over, vroeg hij aan mijn moeder: heb je nog karnemelk ?
Jazeker. Hey, fijn, ik heb niet gegeten als ik niet ook nog wat eerpels met kaaremelk heb gegeten.
Wij zaten als kind vol walging naar het prutje te kijken.
Wleegh, mijn opa had wel eens last van steenpuisten, dan prakte hij de schil van een ui tot poeder en at die opalbion schreef:Ik zou bijna denken dat het mijn vader was. Alleen hij sprak plat Haags en niet het dialect dat hierboven beschreven wordt.Mara schreef:Karnemelkse jus ??? Is dat jus van karnemelk ?
Doet mij denken aan een vroegere huisvriend. Als hij kwam eten en er waren aardappels over, vroeg hij aan mijn moeder: heb je nog karnemelk ?
Jazeker. Hey, fijn, ik heb niet gegeten als ik niet ook nog wat eerpels met kaaremelk heb gegeten.
Wij zaten als kind vol walging naar het prutje te kijken.
Mijn vader nam ook altijd aardappels met karnemelk na.
's Morgens een geklutst ei.
Uit betrouwbare bron weet ik dat men 's morgens op de nuchtere maag nog wel eens een geklutst ei 'drinkt'.Mara schreef:Wleegh, mijn opa had wel eens last van steenpuisten, dan prakte hij de schil van een ui tot poeder en at die opalbion schreef:Ik zou bijna denken dat het mijn vader was. Alleen hij sprak plat Haags en niet het dialect dat hierboven beschreven wordt.Mara schreef:Karnemelkse jus ??? Is dat jus van karnemelk ?
Doet mij denken aan een vroegere huisvriend. Als hij kwam eten en er waren aardappels over, vroeg hij aan mijn moeder: heb je nog karnemelk ?
Jazeker. Hey, fijn, ik heb niet gegeten als ik niet ook nog wat eerpels met kaaremelk heb gegeten.
Wij zaten als kind vol walging naar het prutje te kijken.
Mijn vader nam ook altijd aardappels met karnemelk na.
's Morgens een geklutst ei.![]()
Rare mensen waren het vroeger![]()
Dit boertje kwam uut Zeeland trouwens. Misschien schreef ik het verkeerd op hoor, dat heb je soms met geheugen.
Marnix schreef:bah.
Alhoewel... ik heb vanmorgen als ontbijt de overgebleven Chili con carne opgegeten... schijnt ook niet helemaal normaal te zijn
Ik heb het als kind ook wel gegeten. Best te eten.Mara schreef:Karnemelkse jus ??? Is dat jus van karnemelk ?
Doet mij denken aan een vroegere huisvriend. Als hij kwam eten en er waren aardappels over, vroeg hij aan mijn moeder: heb je nog karnemelk ?
Jazeker. Hey, fijn, ik heb niet gegeten als ik niet ook nog wat eerpels met kaaremelk heb gegeten.
Wij zaten als kind vol walging naar het prutje te kijken.
Mara schreef:Marnix schreef:bah.
Alhoewel... ik heb vanmorgen als ontbijt de overgebleven Chili con carne opgegeten... schijnt ook niet helemaal normaal te zijn
Marnix schreef:Mara schreef:Marnix schreef:bah.
Alhoewel... ik heb vanmorgen als ontbijt de overgebleven Chili con carne opgegeten... schijnt ook niet helemaal normaal te zijnIk vond het lekker, laat me toch
Ik hou wel van goed ontbijten en niet van die slappe hap als yoghurt met een beetje cruesli
@ refo, wat is er mis met rauwe sla? Een mens is een omnivoor... een alles-eter dusRauwe, heerlijk... net als wortels... en bessen. We zijn toch geen beren of vogels?
Bananen... we zijn toch geen apen...