Pagina 127 van 254

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 13:53
door Lourens
Vanavond lekkere tomatensoep met stokbrood

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 13:53
door aritha
Natuurlijk weer frietjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 14:44
door albion
Orchidee schreef:
albion schreef:mijn man gaat zo even over de braderie en kijken of hij wat lekkers kan kopen voor vanmiddag.
Gezellig...in Tholen soms :slurp

Nee, dat is pas eind augustus, als afsluiting van de braderies op alle dorpen op het eiland Tholen. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 19:48
door Lassie
bij de grote gele M gegeten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 21:37
door Zita
pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 22:26
door jvdg
Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
19e eeuws taalgebruik.
Geweldig, en we snappen het allemaal.

Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 22:38
door Hendrikus
jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Geweldig, en we snappen het allemaal.
Welnee, kookboekentaal.
Zoals de Belgen zeggen over Nederlanders: hoe begint een recept in Nederland? "Men lene een..."

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 22:53
door jvdg
Hendrikus schreef:
jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Geweldig, en we snappen het allemaal.
Welnee, kookboekentaal.
Zoals de Belgen zeggen over Nederlanders: hoe begint een recept in Nederland? "Men lene een..."
No, no, dat staat in het Schotse kookboek, men lene een ei.
Dat is diezelfde schot die je er niet van overtuigen kan dat het lampje van de koelkast uitgaat als je de deur van de koelkast sluit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 22:54
door Mister
jvdg schreef:
Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
19e eeuws taalgebruik.
Geweldig, en we snappen het allemaal.

Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.
Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.

Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.

Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 23:08
door jvdg
Mister schreef:
jvdg schreef:
Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
19e eeuws taalgebruik.
Geweldig, en we snappen het allemaal.

Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.
Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.

Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.

Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 23:20
door Mister
jvdg schreef:
Mister schreef:
jvdg schreef:
Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
19e eeuws taalgebruik.
Geweldig, en we snappen het allemaal.

Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.
Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.

Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.

Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......
Niet kwijlen, Jan! :huhu

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 23:29
door PvS
jvdg schreef:
Mister schreef:
jvdg schreef:
Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
19e eeuws taalgebruik.
Geweldig, en we snappen het allemaal.

Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.
Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.

Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.

Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......
Jan, je maakt ons zowaar aan het lachen :super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 23:35
door jvdg
Mister schreef:Niet kwijlen, Jan! :huhu
Sorry hoor, maar dan ik ook nix an doen.
Eigenlijk ben ik wel een beetje een bourgondiƫr.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 19 jun 2010, 23:41
door Zita
die aanvoegende wijs vind ik best wel mooi en handig. Maar toen er in een wiskundige opgave stond: "Zij x=3b+a" vroeg ik me wel even af wat er bedoeld werd. :bobo

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]

Geplaatst: 21 jun 2010, 09:00
door Lassie
Pannenkoeken en soep