Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [2]
Geplaatst: 19 jun 2010, 13:53
Vanavond lekkere tomatensoep met stokbrood
Orchidee schreef:Gezellig...in Tholen somsalbion schreef:mijn man gaat zo even over de braderie en kijken of hij wat lekkers kan kopen voor vanmiddag.
19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Welnee, kookboekentaal.jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Geweldig, en we snappen het allemaal.
No, no, dat staat in het Schotse kookboek, men lene een ei.Hendrikus schreef:Welnee, kookboekentaal.jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Geweldig, en we snappen het allemaal.
Zoals de Belgen zeggen over Nederlanders: hoe begint een recept in Nederland? "Men lene een..."
jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.
Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......Mister schreef:jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Niet kwijlen, Jan!jvdg schreef:Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......Mister schreef:jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Jan, je maakt ons zowaar aan het lachenjvdg schreef:Deze uitlegginghe brengt mij ene fraai speeksel in de muile......Mister schreef:jvdg schreef:19e eeuws taalgebruik.Zita schreef:pilaf. Makkelijk en lekker.
(men fruite een uitje, brade twee kipfilets in stukjes, gooie er sambal naar smaak en drie eetlepels ketjap bij, snijde een blik perziken aan mootjes, make een zakje tomatensoeppoeder aan met het perziksap en gooie dat bij de kip, laat het binden, doe de stukjes perzik erbij en warm het door. Lekker met rijst.)
Geweldig, en we snappen het allemaal.
Alleenlijk het 'men fruite een uitje' zag ik gaarne van naedere toelichtinghe voorzien.Wikipedia schreef:Fruiten is een kooktechniek waarbij groenten in vet of olie worden gebakken waardoor ze een licht goud-gele kleur krijgen.
Fruiten wordt gedaan om het aroma en de smaak te verbeteren. Deze komen namelijk beter vrij door verhitting.
Fruiten van groente wordt vaak bij ui gedaan.
Sorry hoor, maar dan ik ook nix an doen.Mister schreef:Niet kwijlen, Jan!