Pagina 123 van 459
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 25 sep 2015, 22:22
door Orchidee

arme maag.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 25 sep 2015, 22:41
door refo
Is de gevulde paprika met of zonder vel?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 sep 2015, 12:24
door Mara
refo schreef:Is de gevulde paprika met of zonder vel?
Met vel, anders worden ze slap en blijven ze niet mooi liggen met de vulling.
Ik heb de paprika's rauw gelaten, vulling voorgebakken en toen ong. 20 min in de oven op 190.
Alles is helemaal op gegaan.
Omdat ik tamelijk veel vulling had, heb ik op het laatste moment besloten geen rijst erdoor te doen.
Ik heb er röstikoekjes bij gebakken.
Ik zag in de winkel een apparaatje waarmee je in een mum van tijd groentenspaghetti kunt maken.
vegetti genaamd.
Maar het lag ook kant en klaar bij AH in het koelvak.
Ik denk dat ik het eerst een keer koop om te proberen of het lekker is, anders zit ik weer met een apparaat in het kastje waar ik niets meer mee doe.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 sep 2015, 12:36
door Orchidee
Ben ook benieuwd

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 08:57
door merel
Mara schreef:Orchidee schreef:Eten ze bij jou een hele paprika
Ik mag al blij zijn als de stukjes paprika niet ergens uitgevist worden

Nee, ze lepelen hem uit.
Mijn man eet hem wel op, ik meestal ook niet helemaal, ligt er aan hoe groot deze is.
Ik moet ook zeggen dat rauwe paprika mij beter bekomt dan een gebakken, die valt zwaarder, geen idee hoe dat komt.
Is de paprika dan puur ter decoratie? Verwerk je ze later dan nog ergens in of gooi je ze weg?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 09:57
door Mara
merel schreef:
Is de paprika dan puur ter decoratie? Verwerk je ze later dan nog ergens in of gooi je ze weg?
Je had er blijkbaar overheen gelezen

want ik schreef dit:
Mara schreef:Ik heb de paprika's rauw gelaten, vulling voorgebakken en toen ong. 20 min in de oven op 190.
Alles is helemaal op gegaan.
Omdat ik tamelijk veel vulling had, heb ik op het laatste moment besloten geen rijst erdoor te doen.
Het volume van de vulling valt nl best wel mee, als je het zo in de pan ziet.
Daarom liet ik de rijst weg en heb er röstikoekjes bij gegeven.
De eerste stoofperen waren er, dus gisteren een pan bloedrode peertjes op tafel gezet, tezamen met de eerste gekookte witlof van dit seizoen.
In de zomermaanden eten we de witlof meestal rauw als salade.
Met malse sucadelapjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 09:59
door helma
witlofrolletjes en aardappelpuree.
Voor de kinderen die witlof niet zo lekker vinden heb ik mais.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 10:03
door merel
Hoe maakt jij mais klaar? Onze kinderen zijn dol op het kluiven aan een maiskolf. Ik vind het vreselijk, maar misschien heb ik het juiste recept nog niet gevonden.
Lekker Mara, weer stoofperen. Ik heb ze nog niet gezien. Ik merk dat ik qua eten nog een beetje in het zomerseizoen bijf hangen. Nog even genieten van de laatste zomergroenten en dan weer aan de kolen etc. Ik zag de spruiten en zelfs de boerenkool alweer liggen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 11:00
door Mara
Op zondagmorgen hebben wij bij het ontbijt meestal eierkoeken en krentenbollen, de ene bakker is goed in eierkoeken en moet je speuren naar een rozijntje en bij de ander is het andersom.
Maar gisteren maakte ik de zak open en er kwam een ammoniaklucht mn neus binnen.
Dochter heeft nog 2 hapjes genomen, maar werd er misselijk van.
Ze zijn zo de groene kliko ingegaan.
Het toeval wil dat ze van een bakker komen, hier 40 kilometer vandaan. Mijn man was zaterdagmorgen heel vroeg op pad en had beloofd op de terugweg een bakker aan te doen.
Maar ik denk dat ik er toch even een telefoontje aan waag.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 11:11
door Orchidee
Dan zijn ze te warm/te snel ingepakt @Mara

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 11:58
door helma
merel schreef:Hoe maakt jij mais klaar? Onze kinderen zijn dol op het kluiven aan een maiskolf. Ik vind het vreselijk, maar misschien heb ik het juiste recept nog niet gevonden.
Lekker Mara, weer stoofperen. Ik heb ze nog niet gezien. Ik merk dat ik qua eten nog een beetje in het zomerseizoen bijf hangen. Nog even genieten van de laatste zomergroenten en dan weer aan de kolen etc. Ik zag de spruiten en zelfs de boerenkool alweer liggen.
Kluiven van een maiskolf; héérlijk!
Maar deze avond krijgen ze het van Bonduel. Ook gewoon lekker.
Beetje boter en peper/zout.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 12:02
door Mara
Orchidee schreef:Dan zijn ze te warm/te snel ingepakt @Mara

O ja, weet je zeker van je dochter?
Ik vond het afschuwelijk om 6 verse eierkoeken zo te moeten laten verdwijnen.
Ik zag bij AH weer zakken stamppot gemengde groenten liggen.
Bijvoorbeeld broccoli met snijbonen of boerenkool met reepjes wortel en nog iets....even kwijt.
Ik dacht wat handig, als je boerenkool wilt eten en je hebt nog een halve winterpeen liggen.
De combinatie bietjes/sinaasappel is ook zo verrassend lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 13:27
door Lassie
Pizza.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 13:28
door Lassie
Mara schreef:refo schreef:Is de gevulde paprika met of zonder vel?
Met vel, anders worden ze slap en blijven ze niet mooi liggen met de vulling.
Ik heb de paprika's rauw gelaten, vulling voorgebakken en toen ong. 20 min in de oven op 190.
Alles is helemaal op gegaan.
Omdat ik tamelijk veel vulling had, heb ik op het laatste moment besloten geen rijst erdoor te doen.
Ik heb er röstikoekjes bij gebakken.
Ik zag in de winkel een apparaatje waarmee je in een mum van tijd groentenspaghetti kunt maken.
vegetti genaamd.
Maar het lag ook kant en klaar bij AH in het koelvak.
Ik denk dat ik het eerst een keer koop om te proberen of het lekker is, anders zit ik weer met een apparaat in het kastje waar ik niets meer mee doe.
Groentenspaghetti is erg lekker, maar je kan er nog meer mee doen. Het is even de draai goed vinden. Ik heb er pas courgette spaghetti mee gemaakt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 28 sep 2015, 15:31
door Orchidee
Nee niet van m'n dochter, ik heb zelf ook 2 jr in een bakkerij gewerkt en dan moesten wij goed opletten dat ze goed afgekoeld en uitgewasemd waren
