Pagina 116 van 459

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 aug 2015, 07:52
door Orchidee
:D:D:D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 aug 2015, 08:41
door Dodo
Ik heb me ook altijd afgevraagd wat er nou klopte van dat verhaaltje dat menstruerende vrouwen het eten zouden laten bederven.
Vroeger hoefden op boerderijen deze vrouwen dan niet te kazen, of andere dingen. Ik kan me er niets bij voorstellen, maar ze zogen zoiets toch ook niet uit de duim?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 aug 2015, 11:56
door Orchidee
Sommige mensen hechten nog veel waarde aan de oud testamentische wetten.
Lees Leviticus 15 maar eens...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 aug 2015, 15:37
door modesto
Couscous, mahimahi, klopklop.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 aug 2015, 17:14
door Lassie
Pastasalade.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 aug 2015, 17:18
door Dodo
Lassie schreef:Pastasalade.
Hier ook. Lekker met de warmte.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 14 aug 2015, 22:06
door refo
Zo sprak ik laatst iemand die de hondsdagen een soort scheppingsorde achtte. Je kon hoog of laag springen volgens die persoon, maar alles bederft tijdens de hondsdagen sneller, zelfs in de koelkast.

Vandaar mijn opmerking.

Mara was dat zeker niet, want het was een hij.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 09:50
door Dodo
Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 10:04
door Zita
Dodo schreef:
Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?
Het kan ook prima met gewone suiker, denk ik. Ik had alleen rietsuiker in huis, vandaar dat mijn versie rietsuiker bevat.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 10:18
door Dodo
Oké, bedankt. Soms moet je echt de kleine lettertjes van een recept opvolgen voor een goed resultaat, maar de volgende keer wordt het dus gewone suiker. Ik spaar al allerlei potjes en flesjes voor dit soort lekkers. Vorige week heb ik rozebottels geplukt en jam gemaakt. Het voelt armoedig om rozebottels te plukken op de openbare weg, uit een gemeenteplantsoen, maar de jam is lekker.

(als ik 'gemeenteplantsoen' intik, word ik vermaand door de spellingcontrole, hij stelt voor er 'gemeenteplantschoen' van te maken :bobo )

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 10:31
door Mara
Dodo schreef:
Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?
Bij de Jumbo verkopen ze biologische limonadesiroop in verschillende smaken. Wij hebben de blauwe bes genomen. En die is heerlijk.
Ik meen dat ze ook aardbei en ranjasmaak hebben.
Veel van die andere siroopjes zijn vaak te zoet of hebben een chemische nasmaak.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 11:08
door Vorst
Mara schreef:
Dodo schreef:
Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?
Bij de Jumbo verkopen ze biologische limonadesiroop in verschillende smaken. Wij hebben de blauwe bes genomen. En die is heerlijk.
Ik meen dat ze ook aardbei en ranjasmaak hebben.
Veel van die andere siroopjes zijn vaak te zoet of hebben een chemische nasmaak.
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.

's Zomers zet ik vaak een kan in de koelkast met water, schijven citroen / limoen en munt. Niks geen toegevoegde suiker of andere troep.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 11:14
door Mara
Vorst schreef:
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.

's Zomers zet ik vaak een kan in de koelkast met water, schijven citroen / limoen en munt. Niks geen toegevoegde suiker of andere troep.
Roosvicee - de laxo en de bosvruchten - heb ik al jaren vaak in de koelkast staan. Die is idd heel lekker.
Suiker mag best af en toe in een fris drankje, wij doen geen suiker in koffie en thee.
Ik heb ook stevia - de poedervorm - maar als zoetstof vinden wij dat niet lekker.
Meestal drink ik gewoon water, ik heb altijd een kan vers water in de koelkast staan.
Maar de kinderen willen wel eens een smaakje en dan is het meestal de boomgaardsap van AH of dubbelfriss light.
Ze drinken geen cola en die blikjes "opwekkende drankjes" blieven ze al helemaal niet, dus ga ik niet al te krampachtig doen over een glas limo met wat suiker.
Tot nu toe heeft geen enkel kind een gaatje in het gebit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 11:17
door Vorst
Mara schreef:
Vorst schreef:
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.

's Zomers zet ik vaak een kan in de koelkast met water, schijven citroen / limoen en munt. Niks geen toegevoegde suiker of andere troep.
Roosvicee - de laxo en de bosvruchten - heb ik al jaren vaak in de koelkast staan. Die is idd heel lekker.
Suiker mag best af en toe in een fris drankje, wij doen geen suiker in koffie en thee.
Ik heb ook stevia - de poedervorm - maar als zoetstof vinden wij dat niet lekker.
Meestal drink ik gewoon water, ik heb altijd een kan vers water in de koelkast staan.
Maar de kinderen willen wel eens een smaakje en dan is het meestal de boomgaardsap van AH of dubbelfriss light.
Ze drinken geen cola en die blikjes "opwekkende drankjes" blieven ze al helemaal niet, dus ga ik niet al te krampachtig doen over een glas limo met wat suiker.
Tot nu toe heeft geen enkel kind een gaatje in het gebit.
Frequentie is erg belangrijk inderdaad. Af en toe suiker kan geen kwaad natuurlijk.
Maar het nadeel is dat je er erg aan went, en suiker is niet alleen slecht voor je gebit...
Overigens kan je bij light-producten ook vraagtekens plaatsen vanwege de aspartaam. Ik koop dat in ieder geval nooit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 15 aug 2015, 11:35
door Mara
Vorst schreef:
Mara schreef:
Vorst schreef:
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.

's Zomers zet ik vaak een kan in de koelkast met water, schijven citroen / limoen en munt. Niks geen toegevoegde suiker of andere troep.
Roosvicee - de laxo en de bosvruchten - heb ik al jaren vaak in de koelkast staan. Die is idd heel lekker.
Suiker mag best af en toe in een fris drankje, wij doen geen suiker in koffie en thee.
Ik heb ook stevia - de poedervorm - maar als zoetstof vinden wij dat niet lekker.
Meestal drink ik gewoon water, ik heb altijd een kan vers water in de koelkast staan.
Maar de kinderen willen wel eens een smaakje en dan is het meestal de boomgaardsap van AH of dubbelfriss light.
Ze drinken geen cola en die blikjes "opwekkende drankjes" blieven ze al helemaal niet, dus ga ik niet al te krampachtig doen over een glas limo met wat suiker.
Tot nu toe heeft geen enkel kind een gaatje in het gebit.
Frequentie is erg belangrijk inderdaad. Af en toe suiker kan geen kwaad natuurlijk.
Maar het nadeel is dat je er erg aan went, en suiker is niet alleen slecht voor je gebit...
Overigens kan je bij light-producten ook vraagtekens plaatsen vanwege de aspartaam. Ik koop dat in ieder geval nooit.
We hebben de Free, die is volgens de verpakking vrij van toegevoegde suikers en zoetstoffen.