Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 14 aug 2015, 07:52

Hier ook. Lekker met de warmte.Lassie schreef:Pastasalade.
Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Het kan ook prima met gewone suiker, denk ik. Ik had alleen rietsuiker in huis, vandaar dat mijn versie rietsuiker bevat.Dodo schreef:Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Bij de Jumbo verkopen ze biologische limonadesiroop in verschillende smaken. Wij hebben de blauwe bes genomen. En die is heerlijk.Dodo schreef:Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.Mara schreef:Bij de Jumbo verkopen ze biologische limonadesiroop in verschillende smaken. Wij hebben de blauwe bes genomen. En die is heerlijk.Dodo schreef:Ik heb dit gisteren gemaakt, wel met wat minder suiker. Maar ik had een vraag: waarom moet het rietsuiker zijn? Het geeft het geheel een bruine kleur, en ziet er daarom niet aantrekkelijk uit, ook niet citroenig. Maakt het verschil als ik het met honing of gewone suiker zou doen?Zita schreef:Zelfgemaakte citroenlimonade. Da's echt lekker!
5 citroenen even verwarmd in de magnetron (dan krijg je er meer sap uit, geen idee waarom), en uitgeperst. Dat leverde ongeveer 300 ml sap op. Daar heb ik 220 gram rietsuiker bij gedaan en het al roerend laten koken tot alle suiker was opgelost. Gefilterd door een koffiefilter (omdat ik geen zeef blijk te hebben) en in een fles gegoten. Een klein beetje siroop blijkt genoeg te zijn voor een groot glas limonade. Ik vind het heerlijk met koolzuurhoudend water, maar met gewoon water is natuurlijk ook prima.
Ik meen dat ze ook aardbei en ranjasmaak hebben.
Veel van die andere siroopjes zijn vaak te zoet of hebben een chemische nasmaak.
Roosvicee - de laxo en de bosvruchten - heb ik al jaren vaak in de koelkast staan. Die is idd heel lekker.Vorst schreef:
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.
's Zomers zet ik vaak een kan in de koelkast met water, schijven citroen / limoen en munt. Niks geen toegevoegde suiker of andere troep.
Frequentie is erg belangrijk inderdaad. Af en toe suiker kan geen kwaad natuurlijk.Mara schreef:Roosvicee - de laxo en de bosvruchten - heb ik al jaren vaak in de koelkast staan. Die is idd heel lekker.Vorst schreef:
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.
's Zomers zet ik vaak een kan in de koelkast met water, schijven citroen / limoen en munt. Niks geen toegevoegde suiker of andere troep.
Suiker mag best af en toe in een fris drankje, wij doen geen suiker in koffie en thee.
Ik heb ook stevia - de poedervorm - maar als zoetstof vinden wij dat niet lekker.
Meestal drink ik gewoon water, ik heb altijd een kan vers water in de koelkast staan.
Maar de kinderen willen wel eens een smaakje en dan is het meestal de boomgaardsap van AH of dubbelfriss light.
Ze drinken geen cola en die blikjes "opwekkende drankjes" blieven ze al helemaal niet, dus ga ik niet al te krampachtig doen over een glas limo met wat suiker.
Tot nu toe heeft geen enkel kind een gaatje in het gebit.
We hebben de Free, die is volgens de verpakking vrij van toegevoegde suikers en zoetstoffen.Vorst schreef:Frequentie is erg belangrijk inderdaad. Af en toe suiker kan geen kwaad natuurlijk.Mara schreef:Roosvicee - de laxo en de bosvruchten - heb ik al jaren vaak in de koelkast staan. Die is idd heel lekker.Vorst schreef:
Ik altijd diksap van Roosvicee. Veel lekkerder dan alle siroopjes m.i.
's Zomers zet ik vaak een kan in de koelkast met water, schijven citroen / limoen en munt. Niks geen toegevoegde suiker of andere troep.
Suiker mag best af en toe in een fris drankje, wij doen geen suiker in koffie en thee.
Ik heb ook stevia - de poedervorm - maar als zoetstof vinden wij dat niet lekker.
Meestal drink ik gewoon water, ik heb altijd een kan vers water in de koelkast staan.
Maar de kinderen willen wel eens een smaakje en dan is het meestal de boomgaardsap van AH of dubbelfriss light.
Ze drinken geen cola en die blikjes "opwekkende drankjes" blieven ze al helemaal niet, dus ga ik niet al te krampachtig doen over een glas limo met wat suiker.
Tot nu toe heeft geen enkel kind een gaatje in het gebit.
Maar het nadeel is dat je er erg aan went, en suiker is niet alleen slecht voor je gebit...
Overigens kan je bij light-producten ook vraagtekens plaatsen vanwege de aspartaam. Ik koop dat in ieder geval nooit.