Pagina 91 van 100
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 17 nov 2011, 18:13
door Lassie
Lassie schreef:Boerenkool met worst en spekjes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 17 nov 2011, 18:49
door JolandaOudshoorn
Restantje hutspot opgewarmd en daarbij wat Ammerse Lange Jannen (Kipgehaktrol ingewikkeld in spek)
Vult prima, volgende week hebben weer tijd om fatsoenlijk te koken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 19 nov 2011, 15:12
door Zita
MarthaMartha schreef:
weggekieperd, niet te eten .............

(de tweede)
de eerste had ik aan mijn schoonzus meegegeven en die mailde voor het recept, hij was héérlijk......
ik heb iets fout gedaan bij die tweede denk ik

Deze is wel lekker:
maak een cakebeslag van 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, rasp van 1 citroen, 3 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel. Klem bakpapier tussen de rand en de bodem van een springvorm, vet de springvorm in en doe het beslag erin. Schil peren en verdeel de kwarten over het beslag. Meng 200 gr creme fraiche, 100 gram suiker, 2 eieren en een zakje vanillesuiker. Giet dit over de peren. Bestrooi met amandelschaafsel. Bakken op 175 graden.
Ik heb 'm net gebakken met appel. Zusjeliefs verstandskiezen zijn getrokken, dus of ik alstublieft vloeibare appeltaart wilde maken. Vloeibaar is 'ie na het bakken niet meer, maar zachter dan een reguliere appeltaart.
Voorts maakte ik Marskoek. Helaas had ik het recept van half-horen-zeggen, dus ik wist niet zoveel van de verhoudingen, en nadat ik de koek gemaakt had en de recepten op internet vergeleken had met mijn zelfbedachte recept (ja, ik weet het, ik had het beter andersom kunnen doen), kreeg ik het idee dat ik beter meer boter had kunnen gebruiken.
Maar goed, een Marskoek maak je door zes Marsen te smelten met 100 gram boter. Meng dit met 150 gram Rice Crispies, Kellog's Smacks of verkruimelde Wasa Knäckebröd goudbruin. Doe het in een ovenschaal of bakvorm of iets dergelijks. Smelt 100 gram chocola met 25 gram boter en smeer dit over de koek. Bestrooien met amandelschaafsel, of halve amandelen of walnoten erop plakken. Laten opstijven en opeten.
En bij het opeten niet al te hard denken aan de calorieën.
Smelten in een pannetje gaat bij de Marsen niet zo goed. In de magnetron is sneller en makkelijker en je hoeft je pan na gebruik niet uit te bikken.
En natuurlijk eten we ook nog gewoon fatsoenlijk. Rooie kool met aardappelpuree, en naar keuze een bal gehakt of stoofvlees. En voor de liefhebbers appelmoes. Het lijkt me een verstandskies-loos-geschikt-menu.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 19 nov 2011, 20:47
door MarthaMartha
Zita schreef:MarthaMartha schreef:
weggekieperd, niet te eten .............

(de tweede)
de eerste had ik aan mijn schoonzus meegegeven en die mailde voor het recept, hij was héérlijk......
ik heb iets fout gedaan bij die tweede denk ik

Deze is wel lekker:
maak een cakebeslag van 150 gr boter, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, rasp van 1 citroen, 3 eieren, 150 gr zelfrijzend bakmeel. Klem bakpapier tussen de rand en de bodem van een springvorm, vet de springvorm in en doe het beslag erin. Schil peren en verdeel de kwarten over het beslag. Meng 200 gr creme fraiche, 100 gram suiker, 2 eieren en een zakje vanillesuiker. Giet dit over de peren. Bestrooi met amandelschaafsel. Bakken op 175 graden.
Ik heb 'm net gebakken met appel. Zusjeliefs verstandskiezen zijn getrokken, dus of ik alstublieft vloeibare appeltaart wilde maken. Vloeibaar is 'ie na het bakken niet meer, maar zachter dan een reguliere appeltaart.
Voorts maakte ik Marskoek. Helaas had ik het recept van half-horen-zeggen, dus ik wist niet zoveel van de verhoudingen, en nadat ik de koek gemaakt had en de recepten op internet vergeleken had met mijn zelfbedachte recept (ja, ik weet het, ik had het beter andersom kunnen doen), kreeg ik het idee dat ik beter meer boter had kunnen gebruiken.
Maar goed, een Marskoek maak je door zes Marsen te smelten met 100 gram boter. Meng dit met 150 gram Rice Crispies, Kellog's Smacks of verkruimelde Wasa Knäckebröd goudbruin. Doe het in een ovenschaal of bakvorm of iets dergelijks. Smelt 100 gram chocola met 25 gram boter en smeer dit over de koek. Bestrooien met amandelschaafsel, of halve amandelen of walnoten erop plakken. Laten opstijven en opeten.
En bij het opeten niet al te hard denken aan de calorieën.
Smelten in een pannetje gaat bij de Marsen niet zo goed. In de magnetron is sneller en makkelijker en je hoeft je pan na gebruik niet uit te bikken.
En natuurlijk eten we ook nog gewoon fatsoenlijk. Rooie kool met aardappelpuree, en naar keuze een bal gehakt of stoofvlees. En voor de liefhebbers appelmoes. Het lijkt me een verstandskies-loos-geschikt-menu.
klinkt goed, die marskoek.....
En het andere recept probeer ik vast nog eens met appel. De peren zijn opgegaan in een derde poging.... (die elders heen is verhuisd, dus waarvan ik nog weleens zal vernemen of ie te eten was....)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 21 nov 2011, 15:48
door Zita
Weet iemand iets lekkers om te maken met aubergine?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 26 nov 2011, 17:23
door Zita
Een halve zalmbroccoliquiche, die nog over was van eerder deze week. En een pizza, omdat ma een pizzadoos nodig had voor het verpakken van een kadootje voor kinderdag.
Morgen schaft de pot tomatengroentensoep. En een zelfgebakken ciabatta met daarin kaas en zongedroogde tomaten. En een pesto-ciabatta. En appeltaart.
Kortom: we eten makkelijk, en ik sta de hele middag in de keuken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 28 nov 2011, 20:00
door Zita
Gewokte spitskool met ui, paprika, prei, shii take, gember, rozijnen, djahé, peper, zout, ketjap, en daarbij gemarineerd speklapje en mie.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 28 nov 2011, 20:10
door TAF
een paar bruine boterhammen.. kwam erachter dat ik zo weg moet.. geen tijd meer te koken;)
achjah.. goed voor de lijn:)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 06 dec 2011, 17:20
door Lourens
Zwitserse aardappelschotel met verse worst.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 06 dec 2011, 17:57
door Zita
Gebakken scholfilet, vissaus à la Ma, gekookte aardappels, peen.
En als toetje staat er tandenkrommende marsepeinpudding met chocoladesaus. Da's echt niks voor mij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 06 dec 2011, 18:21
door Geduld
Nodig: plakjes kaas of geraspte kaas, 250 gr kastanjechampignons, flesje kookroom, ui, verse spinazie, groentebouillontabletten, risottorijst. eventueel kip. Extra mogelijkheid: op het laatst cherry tomaatjes in kwarten toevoegen.
Wat ik altijd doe: eerst alle groente en kip in stukjes snijden
Maak 500 ml. Groentenbouillon.
doe in één koekenpan een laagjes olie, dat even verhitten en dan de risotto rijst toevoegen. 2 minuten bakken en dan langzaam steeds een scheutje bouillon erbij. Is dat opgenomen, dan het volgende scheutje. voeg na 10 minuten de kookroom toe. Maak de bouillon op.
Ondertussen kun je in een andere pan de kip, ui en champigons bakken.
Als de rijst klaar is, voeg je de kip, ui en champignon toe. Dit is ook het moment om de cherry tomaatjes, als je die gebruikt, toe te voegen. Goed doorroeren. En daarna handje voor handje de spinazie.
Op scheppen en dan de plakjes of geraspte kaas toevoegen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 06 dec 2011, 20:13
door MarthaMartha
Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 06 dec 2011, 22:05
door Democritus
MarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
en lekker
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 06 dec 2011, 22:16
door henriët
Democritus schreef:MarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
en lekker
ah leuk!
de liefde van de man.. enzovoorts:)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 07 dec 2011, 12:24
door MarthaMartha
Zoek op Google op ""Democritus schreef:MarthaMartha schreef:Hier rijst met erbij: gehakt rul, klein gesneden spitskool en een flinke dosis kerriepoeder samen wokken.... pindasaus erover: mjammie (en makkelijk)
en lekker
