Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 17 nov 2014, 17:29
Zuurkoolstamppot met spek.
Nét even anders door het komijnzaad en verse tijm.
Nét even anders door het komijnzaad en verse tijm.
Bleeegh, klinkt enorm viesDipper schreef:kliekjes met een verse courgette. Een borreltje vooraf en een propje snuiftabak achteraf.
Ik heb hem doorgesneden, ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, peper en zout.Sheba schreef:Het wordt toch meestal in combinatie gegeten met bijvoorbeeld pittige gerechten? In stukjes er doorheen...Puur vind ik er niets aan. Maar in combinatie met, is het wel lekker.
Mara schreef:Ik heb hem doorgesneden, ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, peper en zout.Sheba schreef:Het wordt toch meestal in combinatie gegeten met bijvoorbeeld pittige gerechten? In stukjes er doorheen...Puur vind ik er niets aan. Maar in combinatie met, is het wel lekker.
Hij was goed gaar en best smakelijk op zich.
Maar je bent de smaak snel zat.
Het waren ook zulke joekels, er zaten er 4 in een kilozak.
Ik had er waterkerssalade bij (lekker pittig dus) en pittige biefstukreepjes.
En ik had nog een half zakje pommes duchesse in de vriezer, die heb ik erbij gebakken.
Uhh, tegenstaken?Sheba schreef:Mara schreef:Ik heb hem doorgesneden, ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, peper en zout.Sheba schreef:Het wordt toch meestal in combinatie gegeten met bijvoorbeeld pittige gerechten? In stukjes er doorheen...Puur vind ik er niets aan. Maar in combinatie met, is het wel lekker.
Hij was goed gaar en best smakelijk op zich.
Maar je bent de smaak snel zat.
Het waren ook zulke joekels, er zaten er 4 in een kilozak.
Ik had er waterkerssalade bij (lekker pittig dus) en pittige biefstukreepjes.
En ik had nog een half zakje pommes duchesse in de vriezer, die heb ik erbij gebakken.
volgens mij is de verhouding met andere tegenstaken een beetje uit balans
Tegensmaken...Mara schreef:Uhh, tegenstaken?Sheba schreef:Mara schreef:Ik heb hem doorgesneden, ingesmeerd met een mengsel van olijfolie, peper en zout.Sheba schreef:Het wordt toch meestal in combinatie gegeten met bijvoorbeeld pittige gerechten? In stukjes er doorheen...Puur vind ik er niets aan. Maar in combinatie met, is het wel lekker.
Hij was goed gaar en best smakelijk op zich.
Maar je bent de smaak snel zat.
Het waren ook zulke joekels, er zaten er 4 in een kilozak.
Ik had er waterkerssalade bij (lekker pittig dus) en pittige biefstukreepjes.
En ik had nog een half zakje pommes duchesse in de vriezer, die heb ik erbij gebakken.
volgens mij is de verhouding met andere tegenstaken een beetje uit balans
Sorry Sheba, meestal kan ik wel begrijpen wat er bedoeld is, maar deze keer effies niet.Sheba schreef:Tegensmaken...Mara schreef:Uhh, tegenstaken?Sheba schreef:
volgens mij is de verhouding met andere tegenstaken een beetje uit balans
(wat is het super irritant dat je tekst steeds gewijzigd wordt als je iets intypt op een ipad.
Tja, we zijn nog niet bejaard! Dus hij is niet gebruiksvriendelijk voor mij. En wat ik bedoel met tegenstaat. Bijvoorbeeld heel pittige kruiden! Dus bijvoorbeeld een mengsel van andijvie met zoete aardappel en heel pittige kruiden... Maar dan kom je op buitenlandse recepten hoor... Geen Hollandse pot.Mara schreef:Sorry Sheba, meestal kan ik wel begrijpen wat er bedoeld is, maar deze keer effies niet.Sheba schreef:Tegensmaken...Mara schreef:Uhh, tegenstaken?Sheba schreef:
volgens mij is de verhouding met andere tegenstaken een beetje uit balans
(wat is het super irritant dat je tekst steeds gewijzigd wordt als je iets intypt op een ipad.![]()
Volgens mijn kinderen is juist de I pad "gebruiksvriendelijk voor bejaarden"![]()
Maar ik werk bij voorkeur het liefst op de gewone home pc.
De tegensmaken dus, ik dacht het niet. Die zoete aardappel is een groente, dus je moet er dan toch een aardappelgerecht, of rijst of brood o.i.d.
bij?
En de smaak is zoetig, die moet in balans gebracht worden met iets pittigs, dat heb ik gedaan met die waterkers (met rode ui).
Ik denk dat ik een volgende keer (als die komt) de zoete aardappel in grove stukken snijd en dan op de bakplaat tezamen met andere groenten doe.
De pastinaak is ook in opkomst, ligt gewoon bij de AH.
En misschien een knolraap of knolselderij erbij
Ik had die oranje, Lassie, gekocht bij AH, ze kwamen uit Amerika.Lassie schreef:Er zit wel verschil in zoete aardappel, je hebt namelijk twee verschillende zoete aardappels (de wit achtige en de oranje).
Ik maak ze nog wel regelmatig klaar, in de oven als schotel of deels als vervangen van aardappels in een stamppot.
Gebakken uit de oven vind ik ze het lekkerste met lekker veel paprika, knoflook en andere kruiden (net wat ik in huis heb en waar ik zin in heb).
Vanavond eten we macaroni met lekker veel groenten.