Pagina 78 van 460
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 06 sep 2014, 14:25
door Mara
-DIA- schreef:Gisteren:
(tja, sorry ik publiceer wat weinig in dit topic, ik ben namelijk een heel nuchtere 'Hollandse pot-eter")
Romige tomatensoep, Varkensschnitzel met champignons, verschillende groenten, en verschillende desserts.

O dat was op de zilveren bruiloft?
Klinkt lekker DIA. Welk dessert had jij gekozen?
Was er ook ijs of sorbet, mijn favoriet?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 06 sep 2014, 16:26
door Orchidee
Nog even wat "lekkers" bedenken voor vanavond.
Het is bij ons "gemeentebbq" in de tuin van de kerk maar alleen oudste dochter zal aanwezig zijn van ons gezin

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 06 sep 2014, 23:21
door -DIA-
Mara schreef:-DIA- schreef:Gisteren:
(tja, sorry ik publiceer wat weinig in dit topic, ik ben namelijk een heel nuchtere 'Hollandse pot-eter")
Romige tomatensoep, Varkensschnitzel met champignons, verschillende groenten, en verschillende desserts.

O dat was op de zilveren bruiloft?
Klinkt lekker DIA. Welk dessert had jij gekozen?
Was er ook ijs of sorbet, mijn favoriet?

Ik koos toch liever ijs, met een rood sausje erbij, wat het precies was weet ik niet eens.
Bavaroise ligt me wat zwaar op de maag..
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 09 sep 2014, 23:04
door Mara
refo schreef:Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
SpƤtzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
Ik heb het vandaag gekookt, geserveerd met een kruimige gekookte aardappel. Ze hadden hier geen trek in pasta.
We vonden het allemaal lekker, maar het bleek machtiger te zijn dan het er uit ziet.
Ik heb mijn bord niet leeg kunnen eten, mijn dochter ook niet.
Het is wel voor herhaling vatbaar dus, maar dan maak ik wel iets minder.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 sep 2014, 03:13
door Margriet
Chicken pot pie!! Lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 sep 2014, 14:16
door Mara
Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 sep 2014, 15:41
door Dodo
Ik heb raapjes gekregen. Niet echt een dagelijkse groente hier.
Ik denk aan aardappels, iets van vlees (biefburger?) en een mosterdroomsaus er bij. Ben benieuwd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 sep 2014, 17:07
door Mara
Dodo schreef:Ik heb raapjes gekregen. Niet echt een dagelijkse groente hier.
Ik denk aan aardappels, iets van vlees (biefburger?) en een mosterdroomsaus er bij. Ben benieuwd.
Van die kleine paars/witte?
Die zijn lekker pittig.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 10 sep 2014, 19:33
door Dodo
Mara schreef:Dodo schreef:Ik heb raapjes gekregen. Niet echt een dagelijkse groente hier.
Ik denk aan aardappels, iets van vlees (biefburger?) en een mosterdroomsaus er bij. Ben benieuwd.
Van die kleine paars/witte?
Die zijn lekker pittig.
Dochter heeft een soort buurt-volkstuin en had wat groente meegegeven. Dit waren uiteindelijk kleine knolraapjes. Ik heb de familieleden uitgelegd dat knolrapen niet bitter zijn, mochten ze dat denken, maar dat dat een fijne nootachtige smaak is.
Helaas bleef er toch een deel over (maar de hond vond het wel lekker).
De mosterd heb ik geskipt, dat smaakte toch niet.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 12 sep 2014, 04:01
door Margriet
Mara schreef:Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?
Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 12 sep 2014, 12:06
door Mara
Margriet schreef:Mara schreef:Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?
Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Ha Margriet, dank je wel, ik ga het uitprinten.
Het lijkt wel op een English pie, klopt dat?
En gebruik jij dan vlees van de hele kip, of filet?
En wat eten jullie daarbij, want bij een quiche bijvoorbeeld, serveer ik altijd een frisse groene salade.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 12 sep 2014, 17:11
door Margriet
Mara schreef:Margriet schreef:Mara schreef:Margriet schreef:Chicken pot pie!! Lekker!
Heb je een recept Margriet?
Is dat een soort gevulde bladerdeegtaart?
Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Ha Margriet, dank je wel, ik ga het uitprinten.
Het lijkt wel op een English pie, klopt dat?
En gebruik jij dan vlees van de hele kip, of filet?
En wat eten jullie daarbij, want bij een quiche bijvoorbeeld, serveer ik altijd een frisse groene salade.
Ik gebruik net wat ik heb overgehouden!! Groente soms ook wel en een salade is er heerlijk bij!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 13 sep 2014, 11:08
door Mara
Margriet schreef:Mara schreef:Margriet schreef:
Nee hoor,met een doodnormale pie crust.
Eventjes uit het hoofd:
2 cup bloem = 250 gr
80 gr margarine of boter
80 cc ijskoud water en
mespuntje zout
Eerst werk je de boter door de bloem,ik snijd het in kleine stukjes en dan met een pastry knife, maarje kunt het ook met 2 messen of je handen doen. Dan voeg je het water toe, ik doe dat met een eetlepel, want je wilt het niet te nat! Als het een samenhangend deeg is geworden , verdeel je het in 2 porties. Ik maak er ballen van en druk het dan plat. Dat maakt het uitrollen makkelijker. oe ze in plastic folie en laat ze een uurtje in de koelkast rusten. In die tijd kun je de vulling maken.
Fruit een ui in 2 eetlepels margarine,boter of olie,roer er 4 eetlepels bloem door. vul het aan met 300cc bouillon en 100 cc melk, voeg er een zakje gemengde diepvriesgroente aan toe en gare kip. Haal het van het vuur.
Ik bak het niet in een pie pan, maar ineen glazen ovenschaal, dan gaat het er niet zo gauw overheen!
Nu haal je je piedeeg uit de koelkast en rolt het uit. Een helft voor de bodem,vulling erop en de 2de erover heen,maak wat openingen in de bovenkant,om de lucht te laten ontsnappen
De oven op 450 F dat is ong 230 C . 45 minuten en dan even laten afkoelen,want het is behoorlijk heet!!! Eet smakelijk!!!
Ha Margriet, dank je wel, ik ga het uitprinten.
Het lijkt wel op een English pie, klopt dat?
En gebruik jij dan vlees van de hele kip, of filet?
En wat eten jullie daarbij, want bij een quiche bijvoorbeeld, serveer ik altijd een frisse groene salade.
Ik gebruik net wat ik heb overgehouden!! Groente soms ook wel en een salade is er heerlijk bij!!
Ik vertelde over dit recept aan mijn man, het lijkt hem i.i.g. heerlijk.
Dus je hoort het wel als ik het gemaakt heb en hoe lekker we het allemaal vonden.
Ik heb iets dergelijks nog niet eerder gemaakt, het is toch weer anders dan een hartige taart.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 19 sep 2014, 15:20
door Zita
Courgette-bloemkool-spinazie-prei-soep. Van de eerste courgette uit eigen tuin, en van alle groentenrestjes uit de koelkast. En versgebakken brood erbij.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 20 sep 2014, 11:52
door Mara
Zita schreef:Courgette-bloemkool-spinazie-prei-soep. Van de eerste courgette uit eigen tuin, en van alle groentenrestjes uit de koelkast. En versgebakken brood erbij.
Mijn vriendin teelt ook courgettes, het nadeel is dat er heel veel tegelijk of kort na elkaar goed zijn, zodat je op den duur geen courgette meer kunt zien.
Ik verwerk wel eens restjes groenten, ook uit de diepvries, in een soep. Staafmixer erdoor en je hebt een heerlijk "smoothy" soep.
En supergezond!
Ik maak vanavond weer aardappelpartjes in de oven, met rozemarijn. In de zomermaanden altijd favoriet hier.
Tezamen met een zalmfilet, ook in de oven.