Pagina 77 van 460
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 27 aug 2014, 11:38
door refo
1 van mijn succesnummers: spätzle met worstgoulash.
Simpel en toch eenvoudig.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 27 aug 2014, 11:52
door Orchidee
refo schreef:1 van mijn succesnummers: spätzle met worstgoulash.
Simpel en toch eenvoudig.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 27 aug 2014, 12:18
door Mara
refo schreef:1 van mijn succesnummers: spätzle met worstgoulash.
Simpel en toch eenvoudig.
Daar wil ik dan het receppie wel even van.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 27 aug 2014, 13:43
door refo
Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 27 aug 2014, 14:22
door Mara
refo schreef:Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
Dat prutje klinkt erg lekker. Laat ik nu niet weten wat spätzle was
Ik heb het even opgezocht, een soort eierpasta dus.
Maar ik neem aan dat het ook met aardappelen of gewone pasta desnoods kan?
Enne, creme fraiche koop ik altijd in bekertjes van 125 gram.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 27 aug 2014, 14:31
door refo
Spätzle is zeldzaam in Nederland. Als we in Duitsland zijn nemen we altijd een paar zakken mee.
Laatst moest ik bucatini hebben als pasta. Nergens te vinden. Heb ik maar penne gedaan, maar toen paste de massa niet in de ovenschaal, want dat is dikker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 27 aug 2014, 14:36
door Mara
refo schreef:Spätzle is zeldzaam in Nederland. Als we in Duitsland zijn nemen we altijd een paar zakken mee.
Laatst moest ik bucatini hebben als pasta. Nergens te vinden. Heb ik maar penne gedaan, maar toen paste de massa niet in de ovenschaal, want dat is dikker.
Oeps, dat ken ik dus ook niet.
Ik heb wel tweemaal gnocchi bereid, eenmaal kant-en-klaar en eenmaal zelf bereid, maar dat vonden we allemaal geen succes.
Maar jouw "prutje" kan dus ook bij gewone pasta? Eiermei of zoiets?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 02 sep 2014, 22:42
door Margriet
Spatzle heeft de Aldi hier.Misschien in Nederland ook?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 03 sep 2014, 13:58
door Mara
Margriet schreef:Spatzle heeft de Aldi hier.Misschien in Nederland ook?
Vanzelf, zou ik zeggen, Aldi is immers Duits.
Maar ik kom daar nooit, dus ik zou het niet weten, misschien Lidl dan ook?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 03 sep 2014, 15:44
door refo
Lidl en Aldi hebben het allebei niet.
Van het voorjaar had Lidl Duitse weken, toen hadden ze even. Maar het was geen verkoopsucces, want een paar weken later was het nog niet op. Het is niet zo bekend hier.
Aldi heeft wel een paar bijzondere soorten. Rigatoni o.a., een soort grote penne.
Lidl heeft alleen de bekende soorten: maccheroni, spaghetti, penne en tagliatelle. De laaatste in een doos of een zak. De zak is eigenlijk papardelle, maar wellicht zijn ze bang dat het dan niet verkoopt.
AH heeft wel veel soorten, in Den Haag weer meer dan in Gouda heb ik gemerkt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 03 sep 2014, 16:15
door Orchidee
Dochterlief gaat pannenkoeken bakken, ook met spek

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 sep 2014, 14:05
door MarthaMartha
refo schreef:Ik werk altijd uit het boekje, maar uit het hoofd:
1 pond rookworst, dat zijn er meestal 2.
In plakjes van 5 mm en die nog eens in vieren.
2 blikjes gepelde tomaten (400 gram moet het wezen)
1 ui
Knoflook
Creme fraiche
Kruiderijen
Boter of olie
Ui in de boter glazig bakken. Knoflook erbij. Worst erbij en even aanbakken.
Daarna de tomaten erbij en fijn stampen. Wat kruiderij erbij (wat je hebt en wat je wilt)
De hele massa laten sudderen. Op het end peper en zout erbij en de creme fraiche als slot. Het moet 100 zijn en de potjes zijn altijd 200. Ik mik het er altijd maar gewoon door.
Spätzle intussen koken en erdoor roeren.
Wat groen strooisel voor de sier, peterselie of basilicum of zo.
Ook moeilijke eters lusten dit (bij ons althans), dus dat is dan weer meegenomen.
Klinkt goed, ga ik ook eens proberen. Alleen die spatzle... ik zal eens bij de toko kijken, die hebben wel veel. Lijkt het op eiermie?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 05 sep 2014, 17:32
door -DIA-
Geen idee wat de pot vanavond schaft.
Ik moet naar een etentje van de buren die 25 jaar zijn getrouwd...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 06 sep 2014, 11:18
door Mara
Zita schreef:pastasalade met paprika, sjalotje, lente-ui, komkommer, tomaat, kappertjes, bleekselderij, gerookte kip, yoghonaise.
Wat schafte de pot gisteren.
Gisteren was één van onze zoons jarig, woensdag maakten we een boodschappenlijstje op en hij zei: pastasalade mam, dat is helemaal hot.
Nou okay, er zouden 14 eters komen, niet allemaal tegelijk, 2 moesten er vrij vroeg eten, omdat ze savonds nog een andere afspraak hadden en de laatste zou pas
om half 10 komen, na een avondcollege.
Dus grote pan soep gemaakt van verse tomaten, 2 soorten pastasalade van tricolore fusilli, eentje met gerookte zalm en eentje met tonijn.
Gehaktballetjes en kipkluifjes gebraden, saté van gemarineerde kipfilet (anderhalve kilo staan snijden, het was zo op

)
daarbij nog stokbrood en kruidenboter.
Alles is opgegaan.
Dan is die pastasalade wel ideaal, ik heb hem smiddags al gemaakt, op de vis na, koel weggezet en op het laatst de vis erbij gedaan. Die grote schalen passen nl niet in de ijskast.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 06 sep 2014, 14:06
door -DIA-
Gisteren:
(tja, sorry ik publiceer wat weinig in dit topic, ik ben namelijk een heel nuchtere 'Hollandse pot-eter")
Romige tomatensoep, Varkensschnitzel met champignons, verschillende groenten, en verschillende desserts.
