Pagina 73 van 459
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 23 jul 2014, 20:34
door Mister
Zita schreef:Gedroogde springbok. Je maakt wat mee met logé's.
Klinkt alsof je daar wel een mooi verhaal over kunt vertellen...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 23 jul 2014, 21:15
door Lassie
Zita schreef:
Dat met die chilipeper moet je niet al te serieus nemen. Tenzij je het leuk vindt om in halve paniek met suiker en koriander de boel weer af te blussen. En vlak voor sluitingstijd van de winkels met rokende fietsbanden naar de supermarkt te crossen.

Geweldig.
Wij hadden pas op ons werk Surinaams eten en daar was de kip ook echt enorm pittig, zo pittig dat mijn lippen echt knalrood waren. Die arme oudjes, die bleven maar water drinken maar dan maak je het alleen maar erger mee.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 jul 2014, 18:09
door Zita
Mister schreef:Zita schreef:Gedroogde springbok. Je maakt wat mee met logé's.
Klinkt alsof je daar wel een mooi verhaal over kunt vertellen...
Tja, je komt uit Burundi en je neemt mee... Ik heb me er nog niet aan gewaagd. Wie wil komen proeven, is van harte welkom.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 jul 2014, 18:10
door Zita
Vandaag schaft de pot spaghetti met groene pesto, ham, gebakken champignons en in olijfolie en balsamico-azijn geroosterde tomaten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 jul 2014, 19:57
door Mannetje
Vandaag maar even chinees gehaald.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 24 jul 2014, 20:34
door Lassie
Nasi gemaakt en gegeten, iets uit geschoten met de sambal.

Zelfs manlief vond het erg pittig.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 13:51
door Orchidee
Heb net grote bonken aardappels geschild en frieten gesneden

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 13:52
door Mara
Orchidee schreef:Heb net grote bonken aardappels geschild en frieten gesneden

Waar bak je die in Orch?
Welke olie/vet bedoel ik dan.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 13:55
door Mannetje
Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.
Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 13:57
door Mara
Mannetje schreef:Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.
Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
Chinees opwarmen?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 14:00
door Orchidee
Ik gebruik al een paar jaar arachideolie, daarvoor frituurolie van Reddy.
Mijn broer zegt altijd: zus, als je dan toch zoveel werk van je frieten maakt en het niet te vaak eet, gebruik dan ouderwets ossewit.
Dit heb ik nog nooit gedaan en ga het denk ik ook niet doen, lijkt me
TE vet

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 14:02
door Mannetje
Mara schreef:Mannetje schreef:Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.
Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
Chinees opwarmen?

Hoezo niet? Die plastic bakken zijn gemaakt om in de magnetron te doen.
Prik een gaatje in het dekseltje, minuutje op de hoogste stand en je eet zo weer verder.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 14:09
door Mara
Mannetje schreef:Mara schreef:Mannetje schreef:Wat patat gebakken en de restjes chinees weer opgewarmd. Lekker makkelijk zo.
Patat bakken wij in Diamant Golden Crisp.
Chinees opwarmen?

Hoezo niet? Die plastic bakken zijn gemaakt om in de magnetron te doen.
Prik een gaatje in het dekseltje, minuutje op de hoogste stand en je eet zo weer verder.
Je weet niet of dit vers bereid voedsel is, soms worden gerechtjes opgewarmd, om het dan pas mee te geven.
Weet je hoe ziek je kunt worden van een voedselvergiftiging? Het heeft mijn buurvrouw bijna het leven gekost, ze had ook een restje chinees opgewarmd.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 14:17
door Orchidee
Zo vraag ik me altijd het volgende af " vlees kun je invriezen, maar als het ontdooid is mag dat niet meer"
In diverse supermarkten koop je soms half ontdooid/bevroren vlees, zgn "vers" maar zou je zoiets thuis weer willen invriezen, dan kan dat eigenlijk niet

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]
Geplaatst: 26 jul 2014, 14:21
door Mara
Orchidee schreef:Zo vraag ik me altijd het volgende af " vlees kun je invriezen, maar als het ontdooid is mag dat niet meer"
In diverse supermarkten koop je soms half ontdooid/bevroren vlees, zgn "vers" maar zou je zoiets thuis weer willen invriezen, dan kan dat eigenlijk niet

Soms staat het op het etiket: niet geschikt om in te vriezen.
Maar je kunt het eigenlijk zien aan de bodem van het schaaltje, als daar veel vleesnat inligt, is het zo goed als zeker ingevroren geweest.
Ik vries nooit iets in, waarvan ik de herkomst niet precies weet. (na eerdere mislukte pogingen)