Tja, dat ze niet lekkerder worden bij jouw, komt omdat je de kook erover laat gaan...helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
JolandaOudshoorn schreef:Tja, dat ze niet lekkerder worden bij jouw, komt omdat je de kook erover laat gaan...helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
ongekookt waren ze helemaal niet te eten
Maar ja; 't is maar wat je op culinair gebied gewend bent hè.
- Oude-Waarheid
- Berichten: 1822
- Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ha ha ha zo kunnen we nog wel even doorgaanJolandaOudshoorn schreef:Tja, dat ze niet lekkerder worden bij jouw, komt omdat je de kook erover laat gaan...helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
ik heb ze heel lang geweckt; totdat daar steeds vaker voor gewaarschuwd werd.
En nu eet ik 's winters gewoon geen boontjes of boontjes uit blik
Ik krijg ook eigenlijk nooit boontjes meer; dat maakt het ook wel anders.
Vandaag kreeg ik trouwens een enorme courgette; heeft iemand een recept waar je dat bij eet?
(ik doe het wel eens in de macaroni/nassie ofzo; maar dan heb je ook maar een stukje nodig. Dit is echt zo'n oorlogsknots, zeg maar.)
En nu eet ik 's winters gewoon geen boontjes of boontjes uit blik
Ik krijg ook eigenlijk nooit boontjes meer; dat maakt het ook wel anders.
Vandaag kreeg ik trouwens een enorme courgette; heeft iemand een recept waar je dat bij eet?
(ik doe het wel eens in de macaroni/nassie ofzo; maar dan heb je ook maar een stukje nodig. Dit is echt zo'n oorlogsknots, zeg maar.)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Tagliatelle met een roomsaus, en daar doorheen courgette. Ik doe eigenlijk in iedere Italiaanse maaltijd wel courgette, maar bij die roomsaus verwerk je er het meest van. In de jaren '90 stonden de tijdschriften vol met recepten voor gevulde courgette.helma schreef:ik heb ze heel lang geweckt; totdat daar steeds vaker voor gewaarschuwd werd.
En nu eet ik 's winters gewoon geen boontjes of boontjes uit blik
Ik krijg ook eigenlijk nooit boontjes meer; dat maakt het ook wel anders.
Vandaag kreeg ik trouwens een enorme courgette; heeft iemand een recept waar je dat bij eet?
(ik doe het wel eens in de macaroni/nassie ofzo; maar dan heb je ook maar een stukje nodig. Dit is echt zo'n oorlogsknots, zeg maar.)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Door de risotto en dan nog champignons en rode ui toevoegenhelma schreef:Vandaag kreeg ik trouwens een enorme courgette; heeft iemand een recept waar je dat bij eet?
let sin never hold true, that Love never broke through.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Tegenwoordig hebben vele vrouwen veel te veel werk met andere zaken...JolandaOudshoorn schreef:Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.PvS schreef:Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Je kunt de sperciebonen ook 'onder zout' doen, zoals men vroeger deed.
Laagje zout, laagje sperciebonen, laagje zout, etc.
Maar ja, dat werk...
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Mijn dochter heeft met haar vriend voor ons gekookt.
Het waren wraps met iets van kip, uitjes, paprika, kruiden.
Ze mogen het vaker doen.
Het waren wraps met iets van kip, uitjes, paprika, kruiden.
Ze mogen het vaker doen.
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
bonen in het zout vind ik wel erg lekker. Met gestampte aardappels;witte bonen en gekookte hamblokjes
ik heb Mie gegeten, met veel courgette erdoor.
ik heb Mie gegeten, met veel courgette erdoor.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Vegetarische macaroni (noem ik het maar), daar doe je ook courgette door en worteltjes en bleekselderij. Lekker!helma schreef:bonen in het zout vind ik wel erg lekker. Met gestampte aardappels;witte bonen en gekookte hamblokjes![]()
ik heb Mie gegeten, met veel courgette erdoor.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Nou, de boontjes zitten in de vriezer, gekookt en afgekoeld.helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Ook nog drie zakjes met peterselie of selderij (wat is wat? verder niet belangrijk, het gaat allebei in de soep.... en als je dat weet, weet je op zich genoeg...... denk ik...... toch?
Ja, was het voor twee keer genoeg geweest die boontjes dan had ik inderdaad een paar verschillende gerechten verzonnen, maar om dat nou drie dagen te doen.....
maarre... die boontjes met spekjes, eet je die met pasta en roomsaus???
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
- Oude-Waarheid
- Berichten: 1822
- Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
MarthaMartha schreef:Nou, de boontjes zitten in de vriezer, gekookt en afgekoeld.helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Ook nog drie zakjes met peterselie of selderij (wat is wat? verder niet belangrijk, het gaat allebei in de soep.... en als je dat weet, weet je op zich genoeg...... denk ik...... toch?)
Ja, was het voor twee keer genoeg geweest die boontjes dan had ik inderdaad een paar verschillende gerechten verzonnen, maar om dat nou drie dagen te doen.....
maarre... die boontjes met spekjes, eet je die met pasta en roomsaus???
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Wij aten vanavond: patatjes, drumsticks en koolsalade.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
De pot van gisteren:MarthaMartha schreef:Nou, de boontjes zitten in de vriezer, gekookt en afgekoeld.helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Ook nog drie zakjes met peterselie of selderij (wat is wat? verder niet belangrijk, het gaat allebei in de soep.... en als je dat weet, weet je op zich genoeg...... denk ik...... toch?)
Ja, was het voor twee keer genoeg geweest die boontjes dan had ik inderdaad een paar verschillende gerechten verzonnen, maar om dat nou drie dagen te doen.....
maarre... die boontjes met spekjes, eet je die met pasta en roomsaus???
1 grote bloemkool tot bloemkoolroosjes gemaakt,
1 rode ui,
250 gr. champions,
100 gr. snijbonen,
4 sjalotjes,
4 teentjes knoflook,
500 gr. gerookt spek in plakjes,
100 gr. tauge,
halve rode paprika,
deze ingrediënten van de eerste af beginnen met roerbakken in pinda wokolie.
Opdienen met 1750 gr. gekookte of gebakken aardappelen.
Vandaag patat.
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
helma schreef:bonen in het zout vind ik wel erg lekker. Met gestampte aardappels;witte bonen en gekookte hamblokjes![]()
ik heb Mie gegeten, met veel courgette erdoor.
Lekker. Het kan eigenlijk wel door de meeste pasta- en rijstgerechten.
Do not waste time bothering whether you ‘love’ your neighbor; act as if you did. As soon as we do this we find one of the great secrets. When you are behaving as if you loved someone, you will presently come to love him."