Ik zie dat niet zo; dan zou ik moeten proeven.Lassie schreef:als je goed kijkt zijn ze gekookt.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
tosti met ham, kaas, cherrytomaatjes en feta
let sin never hold true, that Love never broke through.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
De koude gekookte elleboogjes waren echt wel lekker. Het is allemaal opgeraakt!Tiberius schreef:Die koude (rauwe) elleboogjes er doorheen lijkt me maar niets.
Het is een aanrader voor warme dagen, en onze kinderen zijn er gek op.
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ik begrijp het, ja, dacht eerst dat ze niet gekookt waren.PvS schreef:De koude gekookte elleboogjes waren echt wel lekker. Het is allemaal opgeraakt!Tiberius schreef:Die koude (rauwe) elleboogjes er doorheen lijkt me maar niets.
Het is een aanrader voor warme dagen, en onze kinderen zijn er gek op.
Het ziet er inderdaad lekker uit.
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
PvS schreef:Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.PvS schreef:Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Ik weet, mijn Verlosser leeft
- Oude-Waarheid
- Berichten: 1822
- Lid geworden op: 02 sep 2005, 23:42
- Locatie: Amsterdam
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Tja heb ik v/h ook gedaan met rabarber maar sperciebonen nooit altijd even de kook erover.JolandaOudshoorn schreef:Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.PvS schreef:Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Maar wat je zegt als het met rabarber gaat misschien met bonen ook wel
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Er zijn meerdere redenen waarom men blancheert. Zo worden de groenten soepeler en nemen ze minder plaats in wat vooral bij bladgroenten een groot verschil maakt. Daarnaast worden enzymen vernietigd die o.a. een rol spelen bij bederf. Tevens is er een 02-verdrijving waardoor de organoleptische kwaliteit toeneemt, hoewel er beperkte smaakafwijkingen kunnen zijn. Tevens worden door het blancheren bacteriën (mesofiele en psychrofiele) afgedood, waardoor er een reductie is van het kiemgetal. (http://www.katho.be/download/Blancheren(2).pdf)JolandaOudshoorn schreef:Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.PvS schreef:Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Eén ding weet ik, dat ik blind ben en niet zie...
- MarthaMartha
- Berichten: 13043
- Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
- Locatie: Linquenda
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
mmm... klinkt makkelijker.JolandaOudshoorn schreef:Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.PvS schreef:Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Vervolgvraag: als je ze wilt eten en uit de vriezer haalt, wordt het dan niet snotterig als het ontdooit?
Of moet je ze bevroren in kokend water doen?
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
- JolandaOudshoorn
- Berichten: 11271
- Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
- Locatie: Groot Ammers
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Bevroren in kokend water doen, anders dan.... wordt het inderdaad snot.MarthaMartha schreef:mmm... klinkt makkelijker.JolandaOudshoorn schreef:Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.PvS schreef:Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Vervolgvraag: als je ze wilt eten en uit de vriezer haalt, wordt het dan niet snotterig als het ontdooit?
Of moet je ze bevroren in kokend water doen?
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
PvS schreef:Er zijn meerdere redenen waarom men blancheert. Zo worden de groenten soepeler en nemen ze minder plaats in wat vooral bij bladgroenten een groot verschil maakt. Daarnaast worden enzymen vernietigd die o.a. een rol spelen bij bederf. Tevens is er een 02-verdrijving waardoor de organoleptische kwaliteit toeneemt, hoewel er beperkte smaakafwijkingen kunnen zijn. Tevens worden door het blancheren bacteriën (mesofiele en psychrofiele) afgedood, waardoor er een reductie is van het kiemgetal. (http://www.katho.be/download/Blancheren(2).pdf)
O, is dát het wat ik proef?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Vandaag eten we bami met alles erop en eraan. Morgen minestronesoep met ciabatta. Mooi om alle groentenresten van de hele week in te verwerken. Zusjelief doet de boodschappen, en ze weet gelukkig nog niet van die soep, anders was ze in staking gegaan, vrees ik.