Ja dat snap ik ook niet. Suiker wordt volgens mij in die produkten niet toegevoegd als zoetmaker, maar meer als natuurlijk conserveermiddel. In het oude kookboek staat dat je sperziebonen na het koken nog zachtjes moet laten stoven met nootmuskaat, klontje boter en schep suiker. Ook de worteltjes en bietjes behoefden suiker.merel schreef:
De laatste jaren ben ik wel meer op toevoeging van extra suikers gaan letten. Het viel mij op dat aan veel producten suikers zijn toegevoegd die mijns inziens eigenlijk geen suikers zouden moeten bevatten, zoals bv tomaten uit blik, pindakaas, vleeswaren, mayonaise, diverse peulvruchten uit blik. Allemaal producten die je prima kan maken zonder toevoeging van suiker.
In de oosterse keuken hebben ze nog steeds een royaal gebruik van suiker, omdat daar erg op die smaakbalans wordt gelet.
De toko verkoopt palmsuiker, maar ik ben niet zo thuis in de Indische keuken.
Ik heb trouwens wel tomatenketchup en sweet chilisaus zonder suiker gevonden. Het is wel duurder.