Lijkt mij ook erg lekker Mara! Ik mis wel groente in dit soort recepten. Dat vind ik altijd minimaal.Mara schreef:Zaterdag spaghetti met avocadotuinbonensaus gemaakt.
Met uitgebakken spekreepjes voor het knappertje en het zoutje.
Heerlijk zomers gerecht met een zachte romige saus.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... en-spekjes
Een volgende keer laat ik de munt weg. Het voegt slechts een tandpastasmaakje toe.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Huh?merel schreef: Lijkt mij ook erg lekker Mara! Ik mis wel groente in dit soort recepten. Dat vind ik altijd minimaal.
Heb je het recept wel gelezen? Er zitten voor 4 personen 400 gram tuinbonen, 2 avocado's, blaadjes munt, een hele citroen in.
Naar behoefte kun je ook nog een paar sjalotjes fruiten.
Nu er thuis gewerkt wordt, knabbelen ze de hele dag door minikomkommers, cherrytomaatjes, bramen, aardbeien, frambozen. Ik heb het zo voor het pakken gezet.
Ikzelf vind het wel lekker in deze warmte om een kaas-sla-komkommersandwich te maken, tussen de middag.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Citroen en munt valt niet onder de groente en avocado's is een fruit groente. De bonen zijn 100 gr p.p. Ik zou het voor mij te weinig vinden, maar wij eten relatief erg veel groente, dus ik zou er eerder nog een salade naast maken.Mara schreef:Huh?merel schreef: Lijkt mij ook erg lekker Mara! Ik mis wel groente in dit soort recepten. Dat vind ik altijd minimaal.
Heb je het recept wel gelezen? Er zitten voor 4 personen 400 gram tuinbonen, 2 avocado's, blaadjes munt, een hele citroen in.
Naar behoefte kun je ook nog een paar sjalotjes fruiten.
Klinkt lekker met al die bramen, aardbeien en frambozen voor het grijpen!
Laatst gewijzigd door merel op 23 jun 2020, 11:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Re: RE: Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Haha, Ja, ik bedoelde dat.windorgel schreef:Pocheren bedoel je?parel schreef:Ik heb vandaag eens proberen een ei te porcheren. Bij wijze van nieuwe techniek. Was best geslaagd
Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. (Joh 8:12b)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Inderdaad, ik zou het ook erg weinig vinden. Ik ben gewend ruim 300 gram groente te eten.merel schreef:Citroen en munt valt niet onder de groente en avocado's is een fruit groente. De bonen zijn 100 gr p.p. Ik zou het voor mij te weinig vinden, maar wij eten relatief erg veel groente, dus ik zou er eerder nog een salade naast maken.Mara schreef:Huh?merel schreef: Lijkt mij ook erg lekker Mara! Ik mis wel groente in dit soort recepten. Dat vind ik altijd minimaal.
Heb je het recept wel gelezen? Er zitten voor 4 personen 400 gram tuinbonen, 2 avocado's, blaadjes munt, een hele citroen in.
Naar behoefte kun je ook nog een paar sjalotjes fruiten.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Maar dat kun je toch ondervangen door meer tuinbonen te nemen?merel schreef: Citroen en munt valt niet onder de groente en avocado's is een fruit groente. De bonen zijn 100 gr p.p. Ik zou het voor mij te weinig vinden, maar wij eten relatief erg veel groente, dus ik zou er eerder nog een salade naast maken.
Ik was voorheen ook zo strikt in de leer w.b. groenten, maar dat heb ik losgelaten. Ik kan zelf niet zo'n grote portie eten meer op s'avonds. Dus ik verdeel het over de dag. Door bij de lunch wat groentjes bij te voegen.
Maar stel dat je strikt houdt aan die 300 gram, hoeveel bloemkolen moet jij dan niet kopen?
Van sperzie- en snijbonen kan ik wel een flinke schep hebben, maar bietjes of zuurkool, is zo vullend. Ik moet er niet aan denken om 300 gram zuurkool weg te werken.
En ik ben persoonlijk wel blij met die alternatieven voor rijst (bloemkool, broccoli) en wraps (bieten, wortel) je kunt zelfs groenten als spread of als "nepworst" kopen.
Als ik hier alleen al in de buurt zie hoe vaak de bbq aangaat, bij sommige buren elke avond! Daar gaan echt geen plakjes courgette op hoor. Ladingen vlees. Dat lijkt mij veel ongezonder dan niet aan die 300 gram groenten komen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik eet heel weinig vlees. Afgelopen zaterdag wat uitgebakken spekjes door de andijviestamppot. Dus met bbq doe je mij geen plezier.Mara schreef:Maar dat kun je toch ondervangen door meer tuinbonen te nemen?merel schreef: Citroen en munt valt niet onder de groente en avocado's is een fruit groente. De bonen zijn 100 gr p.p. Ik zou het voor mij te weinig vinden, maar wij eten relatief erg veel groente, dus ik zou er eerder nog een salade naast maken.
Ik was voorheen ook zo strikt in de leer w.b. groenten, maar dat heb ik losgelaten. Ik kan zelf niet zo'n grote portie eten meer op s'avonds. Dus ik verdeel het over de dag. Door bij de lunch wat groentjes bij te voegen.
Maar stel dat je strikt houdt aan die 300 gram, hoeveel bloemkolen moet jij dan niet kopen?
Van sperzie- en snijbonen kan ik wel een flinke schep hebben, maar bietjes of zuurkool, is zo vullend. Ik moet er niet aan denken om 300 gram zuurkool weg te werken.
En ik ben persoonlijk wel blij met die alternatieven voor rijst (bloemkool, broccoli) en wraps (bieten, wortel) je kunt zelfs groenten als spread of als "nepworst" kopen.
Als ik hier alleen al in de buurt zie hoe vaak de bbq aangaat, bij sommige buren elke avond! Daar gaan echt geen plakjes courgette op hoor. Ladingen vlees. Dat lijkt mij veel ongezonder dan niet aan die 300 gram groenten komen.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Nee geeft mij ook maar een prakkie.merel schreef:Ik eet heel weinig vlees. Afgelopen zaterdag wat uitgebakken spekjes door de andijviestamppot. Dus met bbq doe je mij geen plezier.Mara schreef:Maar dat kun je toch ondervangen door meer tuinbonen te nemen?merel schreef: Citroen en munt valt niet onder de groente en avocado's is een fruit groente. De bonen zijn 100 gr p.p. Ik zou het voor mij te weinig vinden, maar wij eten relatief erg veel groente, dus ik zou er eerder nog een salade naast maken.
Ik was voorheen ook zo strikt in de leer w.b. groenten, maar dat heb ik losgelaten. Ik kan zelf niet zo'n grote portie eten meer op s'avonds. Dus ik verdeel het over de dag. Door bij de lunch wat groentjes bij te voegen.
Maar stel dat je strikt houdt aan die 300 gram, hoeveel bloemkolen moet jij dan niet kopen?
Van sperzie- en snijbonen kan ik wel een flinke schep hebben, maar bietjes of zuurkool, is zo vullend. Ik moet er niet aan denken om 300 gram zuurkool weg te werken.
En ik ben persoonlijk wel blij met die alternatieven voor rijst (bloemkool, broccoli) en wraps (bieten, wortel) je kunt zelfs groenten als spread of als "nepworst" kopen.
Als ik hier alleen al in de buurt zie hoe vaak de bbq aangaat, bij sommige buren elke avond! Daar gaan echt geen plakjes courgette op hoor. Ladingen vlees. Dat lijkt mij veel ongezonder dan niet aan die 300 gram groenten komen.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Andijviestamppot op z'n Veluws met karnemelksaus, jammie....merel schreef:
Ik eet heel weinig vlees. Afgelopen zaterdag wat uitgebakken spekjes door de andijviestamppot. Dus met bbq doe je mij geen plezier.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Heb je dat recept, hoe maak je die saus? Het klinkt aantrekkelijk.Terri schreef:Andijviestamppot op z'n Veluws met karnemelksaus, jammie....merel schreef:
Ik eet heel weinig vlees. Afgelopen zaterdag wat uitgebakken spekjes door de andijviestamppot. Dus met bbq doe je mij geen plezier.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
O ja, mijn ouders eten dat met ijsbergsla, zacht gekookte eieren en uitgebakken spek. Zo lekker!Terri schreef:Andijviestamppot op z'n Veluws met karnemelksaus, jammie....merel schreef:
Ik eet heel weinig vlees. Afgelopen zaterdag wat uitgebakken spekjes door de andijviestamppot. Dus met bbq doe je mij geen plezier.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Een stukje mals vlees lust ik op zich graag.merel schreef: Ik eet heel weinig vlees. Afgelopen zaterdag wat uitgebakken spekjes door de andijviestamppot. Dus met bbq doe je mij geen plezier.
Wij hebben geen bbq en ik hoef m niet ook. Ooit hebben we er eentje gewonnen en die heb ik meteen doorgesluisd naar een familielid.
Maar de verhoudingen kloppen niet. Borden vol vlees met vette sauzen, wat rauwkost en stokbrood.
Ik zit daar snel vol van maar het is ook zo weer verteerd lijkt het.
Als het aan mij lag, ook veel vaker.samanthi schreef:Nee geeft mij ook maar een prakkie.
Het is voedzaam, gezond, lekker en je hebt s'avonds niet de behoefte om te gaan snaaien.
Als je een paar dagen niet gegeten hebt omdat je ziek was, is het eerste warme eten dat dan weer trekt meestal een gekookte aardappel met een neutrale groente he, heb jij dat ook?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik ben me weer aan het bezinnen op wat "nieuwe" maaltijdsalades.
Véél recepten te vinden, ook veel met heel weinig groenten.
Vis, salami en ham mag van mij ook wat anders voor worden bedacht.
Gerookte, gekookte, gebakken stukjes kip kan altijd wel vind ik.
Zonder vlees vind ik saai en onvoldoende voor een maaltijdsalade.
Leuk, die wensen hier voor het eten (niet zo warm en zwaar enz.) maar vind het nog een hele puzzel
Mag geen cherry tomaatjes erdoor doen, geen avocado, geen mais enz.
Verstuurd vanaf mijn BAH2-W19 met Tapatalk
Véél recepten te vinden, ook veel met heel weinig groenten.
Vis, salami en ham mag van mij ook wat anders voor worden bedacht.
Gerookte, gekookte, gebakken stukjes kip kan altijd wel vind ik.
Zonder vlees vind ik saai en onvoldoende voor een maaltijdsalade.
Leuk, die wensen hier voor het eten (niet zo warm en zwaar enz.) maar vind het nog een hele puzzel
Mag geen cherry tomaatjes erdoor doen, geen avocado, geen mais enz.
Verstuurd vanaf mijn BAH2-W19 met Tapatalk
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Kijk hier maar eens Orchidee, tientallen saladesOrchidee schreef:Ik ben me weer aan het bezinnen op wat "nieuwe" maaltijdsalades.
Véél recepten te vinden, ook veel met heel weinig groenten.
Vis, salami en ham mag van mij ook wat anders voor worden bedacht.
Gerookte, gekookte, gebakken stukjes kip kan altijd wel vind ik.
Zonder vlees vind ik saai en onvoldoende voor een maaltijdsalade.
Leuk, die wensen hier voor het eten (niet zo warm en zwaar enz.) maar vind het nog een hele puzzel
Mag geen cherry tomaatjes erdoor doen, geen avocado, geen mais enz.
https://www.jumbo.com/inspiratie/salade
En een paar gekookte eitjes door de salade?
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik weet de kilo's/grammen niet uit m'n hoofd, maar voor 5 personen (volwassenen) neem ik;samanthi schreef:Heb je dat recept, hoe maak je die saus? Het klinkt aantrekkelijk.Terri schreef:Andijviestamppot op z'n Veluws met karnemelksaus, jammie....merel schreef:
Ik eet heel weinig vlees. Afgelopen zaterdag wat uitgebakken spekjes door de andijviestamppot. Dus met bbq doe je mij geen plezier.
5 x 3 flinke aardappelen ( kruimig)
ik heb altijd minimaal een royaal vergiet vol klein gesneden (hoe fijner, hoe lekkerder) andijvie, bij ons is het in verhouding veel andijvie t.o.v. aardappelen.
0,5- 0,7 liter karnemelk.
maizena naar behoefte w.b. dikte saus
2x 200 gram spekblokjes, uitbakken
zout en peper, niet veel, want de spekjes bepalen de smaak.
Aardappelen koken en fijn stampen.
Uitgebakken spekjes erdoor.
Andijvie er boven op
Warme karnemelksaus; de karnemelk langzaam opwarmen en al in het begin aanmaken met maizena, (dan schift het niet meer) aan de kook brengen, roeren tot je een lobbige saus hebt, erover heen gieten en alles door elkaar roeren.
Door de warme saus slinkt de andijvie, zodat je makkelijker kan roeren.
Deze karnemelk saus wordt/werd ook veel gegeten bij bruine bonen, aardappelen, spekjes en een fijn gesneden uitje. Later stond er ook altijd wat sla in een schaal erbij.
Om de karnemelk saus een extra lekker smaakje te geven wordt het 'gruis' van de uitgebakken spek er doorheen geroerd.
Tja....herinneringen aan m'n moeder en oma...