merel schreef:Ook lekker! Wij hadden vanavond nasi met de kruiden van Teunis, erg lekker! Dat hadden wij wel anderhalf jaar niet gegeten. Ik kreeg zelf niet voldoende op smaak met eigen kruiden en naakte het daarom niet meer. Het pakje Honig of Conimex gebruik ik liever niet.
Nasi en bami maak ik op de chinese manier:
- ongeveer 100ml zonnebloemolie in een braadpan
- verse gember in dunne plakjes en een grof gesneden ui
- dit mengsel warm ik op middel vuur ongeveer 20 - 30 minuten op en dient als basis voor het gerecht
- rijst een dag eerder koken, mie koken kort voor het maken van de bami
- een gedeelte van de olie gebruik ik voor het maken van scrambled eggs (2)
- wat prei snijden (niet teveel)
- de olie opnieuw verhitten in de braadpan en er wat trassie (garnalen pasta) aan toevoegen
- ik gebruik geen varkensvlees maar rosbief; stukjes rosbief kort braden,
- daarna de prei, ongeveer 30 seconden
- dan de bami en de ei er doorheen scheppen
- om de bami goed warm te krijgen moet je deze stomen, dat doe je door een beetje water met vissaus (Squid) langs de randen van de pan te gieten. Zo krijg je het goed warm zonder aan te bakken.
Dezelfde procedure geldt voor de nasi.
Zo smaakt het precies als bij de Chinees.
Ik serveer er meestal spercieboontjes bij met een salade (ijsbergsla met komkommer, tomaat en radijs) en soms doe ik roerbakgroenten (paksoi, tauge en rode peper met ketjap manis).