Geytenbeekje schreef:merel schreef:Geytenbeekje schreef:Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol
Wij drinken ook zelden of nooit, maar in de bolognese saus, lasagne saus en sommige stoofpotten gaat toch een flinke scheut alcohol.
Vanavond hadden wij volkoren wraps met olijven/tomatentapenade met geroosterde pompoen, ui, spinazie en zwarte bonen. Een vega recept dat ook bij de fervente carnivoren in de smaak valt.
Wat eten jullie bijzonder zeg, wij hebben vaak standaard.
Pas wel nog een Terriyaki
Zo bijzonder eten wij niet hoor. Een paar keer in de week gewoon AGV. Voor komende week staan er ook sperziebonen, witlof en broccoli en bospeen ( al weet ik nog niet wat ik met de broccoli en bospeen ga doen) Daarnaast eten wij ook andere dingen. Wij proberen nu minder vaak vlees op het menu te zetten en dat vraagt om andere recepten. Het enkel weglaten van het vlees maakt de gerechten niet lekker en dichtsmeren met kaas is ook niet zo gezond. Dan moet je over het eten wat meer nadenken en gaan spelen met kruiden en smaken.
Daarnaast eten wij sowieso geen witte rijst, pasta of couscous meer. Dat vervangen wij zoveel mogelijk voor volkoren pasta, zilvervliesrijst en bulgur.
Het voordeel is wel dat onze kinderen al best veel leren eten en ook pure smaken leren waarderen. Natuurlijk vinden ze niet alles even lekker, maar dat vind ik ook niet. Ze eten het wel gewoon, dan maar een kleiner beetje.
@ mara
Ik vraag mij echt niet af of ik zin heb in de dingen die ik klaarmaak. Ik haal gewoon 1 keer per week voor een week eten in huis en daar zal ik het mee moeten doen.
En zo geitenwollensokken is dit gerecht niet, pompoen wordt momenteel overal in verwerkt en spinazie en bonen is ook heel basic. De smaak in dit gerecht komt van de basamicoazijn en de tapenade met zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes.
Hoezo komt het er niet doorheen? Overleg jij dagelijks wat zij willen eten?
Vanavond eten wij plaatpizza, mogen ze zelf beleggen met groente en vlees, mozzarella en geitenkaas. Al weet ik dat er sowieso eentje bij is die alleen tomatensaus en kaas erop doet. Morgen eten wij weer eens de curry van parel ( die op p. 293 staat
). Die is erg lekker!