Kabinet FC Knudde I

Plaats reactie
The Critical Brother

Bericht door The Critical Brother »

Origineel geplaatst door Rens

Nu, na de eerste dagen na de aanvang van het nieuwe parlementaire jaar, heb ik een gevoel van: dit is niet het kabinet Balkenende maar het kabinet FC Knudde I.

Lees en hoor je alles heel goed, dat kun je niet tot een andere conclusie komen dan dat de ene misser op de andere gestapeld is.

Hoe zien jullie de uitwerking op de maatschappelijke groepen (lage-, midden- en hoge inkomens)?

Groet, Rens
Wees toch eens dankbaar dat je in een land woont dat in de top 5 van de welvarendste landen ter wereld staat man!!!!!
We hebben voldoende te eten, er is geen oorlog hier, dank de Heer op je blote knieën voor zoveel goeds!

By the way, met onze gereformeerde Jan Peter ben ik ook in m'n nopjes.
Probeer dat nu ook eens positief christelijk te bekijken "Tomaten-gooiend-SP-Rensje".

The Critical Brother (o.a. van mensen bij wie het nooit eens goed is.)
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

Bericht door Billy »

Heb vande week live debatten gezien van de algemene beschouwingen.

Moet zeggen dat er niet zoveel weinig nieuws onder de zon was.

Na 15 mei was het natuurlijk te verwachten dat de linkse oppositie ( met de schreeuwers jeiltje van N. , Paul Rosemuller en jan Marijnissen) flink tegen de kabinetsplannen van leer zouden trekken.
en aldus gebeurde dus ook afgelopen 2 dagen.
Overigens moet ik zeggen dat ik Paul Rosemuller overigens kan waarderen om zijn perfecte debatvoering. hij legt de vinger precies op de ( voor zijn partij) zere plekken op een goed en proffessioneel niveau. ondanks dat ik me total niet kan vinden in zijn politieke mening verdient hij een pluim voor zijn debatvoering ( was overigens onder paars ook al zo!)

Minder te spreken, om te zeggen be-lachelijk, is de debatvoering van SP leider jan Marijnnissen. deze man had beter achter de draaibank kunnen blijven staan of worsten blijven verkopen.
rens , sorry , maar de manier waarop jullie leider debat voert is ECH SP Knudde. en dan is hij , om in die termen te blijven geen Jan maar de bewuste Jaap uit genoemde strip.

Wat een laag vocabulaire heeft die man zeg. echt ik heb me wel de jantandjes gelachen om deze man aanm het woord te horen. hij werd door kamervoorzitter weisglas zelfs een keer met een opgeheven vermanend vingertje terechtgewezen toen hij het nodig vond om het regeeraccoord "klo te" te noemen. Hij eindigde zijn spreektijd , die al bol stond van de zinloze opmerkingen met 5 minuten gezeur over een wedstrijd voor SP leden om een naam te geven aan het nieuwe kabinet. Leuk om ff te lachen ( Bak Elleende, Balkenbrij, kabinet van spruitjes, pindakaas en kaviaar, Bently-Boys) maar wel zeeeeeer kinderachtig.
kortom GEEN NIVEAU.
hij begon zijn betoog met 5 minuten zeuren over de Irak kwestie. De tussen liggende 10 minuten was het alleen maar schelden en niet onderbouwd gebrabbel.
Tja , OK, hij komt op voor de sociale minima en wat dies meer zij. Met het standaard verhaal: meer geld voor sociale minima, geen herstructurereing WAO etc.

al met al moeten we niet vergeten dat de economie op zijn retour is. dus moet er bezuinigd worden. en dat ( heel democratisch) over alle lagen van de bevolking. dat het nieuwe kabinet niet sociaal is, kan je absoluut niet zeggen. misschien nog wel socialer dan het vorige kabinet.!!
er ZITTEN gewoon TEVEEL mensen in de WAO Klaar! en er is veel te veel geneuzelt over het Milieu! CDA weet als geen andere regeringspartij wat GOED en DUURZAAM rentmeesterschap is. Maar realiseert zich goed dat we niet allemaal Geitewollensokkenmensnen zijn! en dat ook de boeren in Nederland bestaansrecht hebben.
Eindelijk eens een kabinet die de toestroom van "gelukzoekers " wil reduceren tot 0; maar tevens voor de ECHTE vluchteling de deuren open houdt.

verder kan je goed merken
dat het een vernieuwde vorm van politiek is. Ideen worden open en bloot gelanceerd! 9 geen achterkamertjes gedoe meer) Hup alles naar buiten.!!! het risico is dan wel dat je of door het Europees beleid en/of door de Premier wordt teruggefloten! geeft toch niks? we worden toch allemaal wel eens teruggefloten? er zitten gewoon een stelletje betrokken politici! 9 af en toe nog wat onwennig en hun omgeving aftastend)

En de LPF ( wijnschenk) moeten we gewoon een maandjewentijd gunnen!
:,:, als je 2 mannden geleden nog gewoon burger was, en nu benje fractievoorzitter moeten kamerleden die er al 12 jaar zitten hem niet kwalijk nemen een beetje te amateuren in het begin!

kortom! voor deze periode een best kabinet.

enne die linkse rakkers hebben toch allemaal en altijd wat te zeuren.

Balkenende zal niemand ( die dat zelf niet wil ) laten verhongeren , daar ben ik van overtuigd!
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
Egbert
Berichten: 1334
Lid geworden op: 29 dec 2001, 12:17

Bericht door Egbert »

Die Billy, die trekt van leer, je zou hem haast verdenken aandelen in het kabinet JPB I te bezitten! Ik zal je vertellen, ik heb het geloof in de politiek al lang verloren of je nou door de hond of de kat gebeten wordt, het is allemaal lood om oud ijzer. Of het nou paars, groen of zelf oranje is [gooi die kleuren eens door elkaar dan zie je hetzelfde spul wat ik er wel eens uitgooi met een flinke griep] het deugd niet. De meeste ethische "vernieuwingen" zijn door CDA kabinetten voorbereid en afgemaakt door D 66 kabinetten. Zo ook met sociale afbraak, in gang gezet door sociaal meevoelende [salon]socialisten, wordt afgerond door CDA'ers en VVD'ers en laten we onze mond maar houden over de LPF, die als god een zekere Fortuyn hebben verkozen met een evangelie dat lijnrecht tegen Het Evangelie indruist. Wat moeten we dan voor kabinet wensen, met de hypocriete groen linksers? Met de marxistische-leninistische Sp? [al moet ik wel zeggen dat ik Marijnisse wel mag alleen niet zijn politieke praatjes] Ik zou het echt niet weten. Maar omdat we toch geregeerd moeten worden zal ik maar uit de minst slechte kiezen en dat zal voor mij de SGP [zonder de stichting] en CU [voor het evenwicht] worden. Maar het is de vraag of we dat die arme Veling aan kunnen doen zoveel verantwoording, hij is nu al uitgerangeerd.:#:#
Met vriendelijke groet, Egbert.

Maar indien gij elkander bijt en vereet, zie toe, dat gij van elkander niet verteerd wordt.
Galaten 5:15

ps. iedereen die jarig is geweest of iets anders memorabels heeft meegemaakt is hierbij gefeliciteerd, alle anderen veel sterkte.
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

Bericht door Billy »

dat je niet inhoudelijk wil reageren op de feiten die ik wel met eigen ogen heb aanschouwd!

er is werkelijk waar geen letter van gelogen! Het werd door jan Marijnissen zo gezegd en gepresenteerd.

dat het als een tirade overkomt komt meer door het banale en kinderachtige vocabulaire van de SP leider , dan dat het mijn bedoeling is de SP een trap te geven.

Zoals ik al gezegd heb , heb ik veel bewondering voor de debatstijl van Rosemuller! Hier kan Jan Marijnissen nog veel van leren. Rosemuller voert tenminste een INHOUDELIJK debat.

kortom, jammer dat je niet wil reageren op mijn commentaar. dit hoeft de sfeer toch niet te bederven ( hahhaaha , jan marijnissen houdt daar ook geen rekening mee hoor; die creeert zijn eigen sfeertje wel hhahahha:D:D)

wat betreft het Rentmeesterschap: als dat niet gebeurt vanuit een bewustzijn van de Schepping als een gave Gods verwordt de Natuur /Milieu/landbouw visie al gauw tot een uiterstlinkse opvatting. Men ziet de natuur ALS God en begint tegen boompjes te praten, wordt vegetarieer en wat dies meer zij.
De bijbel spreekt echter ook van een "bebouwen"van de aarde!

Ik ga dan ook voluit voor het rentmeesterschap inn de visie van de SGP?CU. maar goed , dat was naturlijk al duidelijk.
dat er SP -ers zijn met dezelfde gedachte zal IK niet ontkennen.

Maar de achtergronden ( het fundament) van waaruit een SP-er spreekt in de tweede kamer is "toch wel iets"
;);) anders dan dat van van der Vlies of van Dijke.

of heb ik Jan Marijnissen toch niet goed beluisterd? Nogmaals, die is een Spotter ( hij schroomt zelfs niet een woordspeling te maken over een "heel bijzondere man"' doelend op de Heere Jezus)
:(:(:(:(:(

rens, graag toch een reactie van je! Ik dag je uit!

De sfeer blijft gezellig, alleen wijken onze meningen een beetje ver uit elkaar denk ik! Debatteren heet dat!:D:D:D

groetjes

Billy
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
Madtice
Berichten: 1070
Lid geworden op: 06 sep 2002, 10:24

Bericht door Madtice »

He Rens, dus jij zit echt bij de SP? Wat cool! Volgens mij heeft de SP een Leidse student als senator, toch?
Maar wat doe jij precies binnen de SP? Iets met gehandicapten beleid, als ik het goed vernomen heb?
Ik vind dit vooral interessant omdat ik zelf een tijdje een roeping in de politiek zag, maar ik niet wist waar ik moest beginnen :)
Lecram

Bericht door Lecram »

Origineel geplaatst door Rens
stond afgelopen gemeenteraadsverkiezingen op een direkt verkiesbare plaats, maar miste op 8 stemmen de zetel in de raad.
Had dat dan even hier gemeld, Rens, dan hadden we met zn allen kampanje voor je gevoerd. :bou::bou::bou:
Madtice
Berichten: 1070
Lid geworden op: 06 sep 2002, 10:24

Bericht door Madtice »

Rens for President! :)

Maar ik vind het allemaal wel heel interessant... zou je mij eventueel bijvoorbeeld wat informatie over de SP kunnen opsturen, en dergelijke, als ik jou mijn adres geef? U2U het maar.
Plaats reactie