Opstelten: Drugskind aanpakken!

Plaats reactie
Gebruikersavatar
tukkertje
Berichten: 3358
Lid geworden op: 07 mar 2002, 19:26
Locatie: Rijssen
Contacteer:

Opstelten: Drugskind aanpakken!

Bericht door tukkertje »

Scholieren die drugs gebruiken of verhandelen op of rond school moeten keihard worden aangepakt. Minister Opstelten (Veiligheid) bepleit dat leerlingen die zich aan verdovende middelen vergrijpen met naam en toenaam bekend worden gemaakt bij ouders, leraren en medescholieren.
"Jongeren die dingen verkeerd doen, moeten nadrukkelijk zichtbaar zijn?, aldus Opstelten.„Blowen is slecht, het hoort niet op school.”
De Telegraaf berichtte vrijdag dat uit opinieonderzoek van Maurice de Hond blijkt dat 90 procent van de ouders vindt dat er veel harder tegen drugsoverlast op school moet worden opgetreden. Het openbreken van kluisjes, het afnemen van urinetesten en het bekendmaken van de drugsovertredertjes moeten daarbij niet worden geschuwd.
Reputatie
Opstelten vindt het belangrijk dat scholen de politie inschakelen als ze softdrugs op het spoor zijn, maar denkt nog niet aan een meldplicht. Uit de Telegraaf-enquête blijkt dat ouders wel willen dat scholen drugsgebruik op en rond het schoolplein direct aan zowel politie en ouders melden. Nu gebeurt het nog wel eens dat drugsgebruik onder de pet wordt gehouden, omdat de school vreest voor zijn reputatie. „Maar de reputatie van een school staat juist meer onder druk, als dit soort zaken niet gemeld worden”, vindt Opstelten. Hij wil met minister Van Bijsterveldt (Onderwijs) gaan bespreken hoe drugsgebruik op school kan worden bestreden.
Ouders hebben zelf ook een belangrijke verantwoordelijkheid om hun kroost van drugsgebruik af te houden, vindt Opstelten. „Ouders moeten door scholen keihard worden aangesproken op drugsgebruik van hun kinderen, want het begint natuurlijk met ouders en jongeren zelf.”


Wat vinden jullie hiervan. Dit komt ook steeds vaker voor op de reformatorische scholen.
Gebruikersavatar
helma
Berichten: 18727
Lid geworden op: 11 sep 2006, 10:36
Locatie: Veenendaal

Re: Opstelten: Drugskind aanpakken!

Bericht door helma »

Pas was er een geval op de school waar onze kinderen zitten (wiet)
en ik vind dat ze dat goed hebben opgepakt.

-ouders ingeseind
- politie ingeseind
-leerling gestraft
-ouders hele klas op de hoogte
-vragen om steun voor betr. leerl. aan klasgenoten
-vragen om steun voor de ouders aan de ouders klasgenoten

ik vond een en ander erg goed opgepakt.
Gebruikersavatar
BJD
Berichten: 2464
Lid geworden op: 29 jun 2006, 21:37

Re: Opstelten: Drugskind aanpakken!

Bericht door BJD »

Indien de politie wordt ingeseind worden altijd de ouders erbij betrokken. Dat is een verplichting. Daar is niets nieuws aan. Wij verwijzen ook altijd door naar bureau HALT voor een straf.. HALT heeft hierbij een samenwerking met de Brijder verslavingszorg wat een onderdeel is van de straf. De reactie van de ouders laten overigens ook regelmatig te wensen over.
Indien HALT een gepasseerd station is dan gaat het richting OM.

Helaas komt het voor bij bepaalde scholen dat ze het de 'schoolagent' niet melden. Idd bang voor reputatieschade.
Daarom is het belangrijk goede contacten te hebben op de scholen namens de politie. In onze gemeente is er een convenant waarin ze het al verplicht zijn te melden.. maar dit ook doen is een tweede.

Opstelten benoemt alleen weer een probleem van de verkeerde kant. De coffeeshops, gebrek aan capaciteit voor opsporing van dergelijke criminaliteit, de mate van verkrijgbaarheid.. dat is het probleem. Dat moet hij aanpakken.
Plaats reactie