geen hostie aan praktiserende homo's in Den Bosch

Gesloten
Gebruikersavatar
Jacobse
Berichten: 415
Lid geworden op: 04 feb 2009, 19:40

geen hostie aan praktiserende homo's in Den Bosch

Bericht door Jacobse »

Het RD van vandaag geeft aandacht aan de commotie afgelopen zondag in de r.k. kerk in Den Bosch, waar de dienstdoende geestelijke uitsprak dat praktiserende homo's niet welkom zijn aan de r.k. communie; en waar van buiten-af werd opgeroepen vooral die dienst in de kerk bij te wonen/te verstoren. Hetgeen ook aansluitend buiten het kerkgebouw plaatsvond, doordat ( niet duidelijk door wie ) roze ouwels werden uitgedeeld. Meteen reageerde de voorzitster van de pvda dat zulks, het weigeren van de hostie aan bewust praktiserende homo's, rechtens in een maatschappij als in Nederland niet-aanvaardbaar zou zijn; de r.k. theoloog/schrijver/priester Bodar legde daartegenover uit dat het niet gaat om of tegen een homo-geaardheid, maar tegen ( bewuste ) homo-praktisering , en dat zulks de leer is van de r.k kerk, terwijl de kerk, iedere kerk, zijn eigen regels mag stellen.
Een en ander raakt en gaat om de verhouding tussen Kerk en Staat. Een kerk mag haar eigen regels vaststellen en in acht doen nemen; daar heeft de Staat niets mee te maken tenzij het gaat om - bij een christelijke Kerk ondenkbaar -aanzetten tot misdaden e.d.
Het lijkt er op dat de politiek zich wel wil bemoeien met en haar regels wil stellen aan de Kerk, maar dat als de Kerk iets zegt over haar eigen geloofsopvatting, laat staan over het maatschappelijk leven of over de regering of over de landspolitiek dat dan de rapen gaar zijn. In die beleving "mag "geloof nog wel, maar alleen als de Kerk haar mond houdt, zich onvoorwaardelijk voegt naar ( de altijd verschuivende ) grenzen zo niet erger van het menselijk denken, en vooral zich met niks bemoeit maar haar inbreng in leer en leven te weten God liefhebben boven alles en de naaste als zichzelf, "geruisloos en geluidloos " laat varen. Van een christelijke maatschappij via een postchristelijk tijdperk naar een letterlijk God-loze maatschappij en politiek. Om niet te vergeten op 3 maart 2010!!!
Thomas
Gebruikersavatar
memento
Berichten: 11339
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:42

Re: geen hostie aan praktiserende homo's in Den Bosch

Bericht door memento »

Dubbel

Er is reeds een topic over dit onderwerp. http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic.php?f=16&t=9345

Daarom gaat deze op slot. :lock
Gesloten