relatief rustige jaarwisseling.

Gebruikersavatar
tukkertje
Berichten: 3358
Lid geworden op: 07 mar 2002, 19:26
Locatie: Rijssen
Contacteer:

relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door tukkertje »

Hoe komen ze daarbij dan

Als ik even optel:

In Rotterdam bekogelen 150 jongeren de politie met stenen

In Den Haag gingen 90 auto's in vlammen op (bron NOS) 90 auto's??????????????????????????????

Rustig?????????????????
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Rens »

Elders werd de politie met BRANDBOMMEN bestookt........hoe gek kan een mens zijn??????????

en verder..............

Tientallen auto's ten prooi aan vlammen


Politie doelwit bij nieuwjaarsrellen

De politie in verschillende gemeenten is tijdens de jaarwisseling onder vuur komen te liggen van baldadige, veelal jongere feestvierders, die met agenten bekogelden met vuurwerk, bierflesjes en andere projectielen.


Minister Guusje ter Horst bracht tijdens de jaarwisseling een werkbezoek aan de Amsterdamse brandweer en liet zich tijdens de drukste nacht van het jaar uitvoerig informeren over de werkzaamheden.

Desondanks wordt gesproken van een 'relatief rustige' jaarwisseling. Er gingen minder auto's in brand dan vorig jaar, maar de in regio Utrecht gingen nog altijd zo'n dertig auto's in vlammen op.

Rotterdam

In Zuidland in de regio Rotterdam keerde een groep van 150 jongeren zich tegen de politie. Ze gooiden met stenen en vuurwerk. Ook in Bergschenhoek vuurde een groep vuurwerk af op agenten. De politie hield in de regio in totaal 86 mensen aan.

Behalve kleine brandjes in prullenbakken en aan straatmeubilair waren er ook enkele grote branden. Zo raakte een basisschool in Rotterdam-Crooswijk ernstig beschadigd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Het feest aan de Nieuwe Maas in Rotterdam, waar bijna 20.000 mensen waren, is zonder problemen verlopen. Op het feest traden diverse artiesten en dj’s op. Om middernacht was er een groot vuurwerk.

Den Haag

In Den Haag gingen dit jaar zeker negentig auto’s in vlammen op. Vorig jaar waren dat er nog ruim honderd.

Burgemeester Jozias van Aartsen benadrukte in de nacht van woensdag op donderdag rond drie uur dat hij nog een slag om de arm hield. De burgemeester was tijdens de jaarwisseling enkele uren met plaatsvervangend korpschef Frank Paauw van politieregio Haaglanden op pad. “Ik heb het idee dat deze nacht rustiger is verlopen dan die we vorig jaar hebben beleefd. Maar het is heel moeilijk om daar op dit moment criteria voor te vinden.”

Hij stelde dat er minder auto’s in brand zijn gevlogen dan vorig jaar. “Daarnaast hebben we in Den Haag geen Mobiele Eenheid ingezet”, sprak Van Aartsen.

Amsterdam

De politie en brandweer in Amsterdam hebben een drukke nieuwsjaarsnacht achter de rug, maar hun inzet bleef beperkt tot kleinere incidenten. De politie verrichtte in totaal zestig aanhoudingen, dat is het dubbele van een gebruikelijke zaterdagavond in de hoofdstad.

De woordvoerster van de politie sprak van meerdere vecht- en steekpartijen in vooral de binnenstad van Amsterdam. Daarbij viel een nog onbekend aantal gewonden. De feesten op de Dam en het Rembrandtplein verliepen goed. Het vreugdevuur in Floradorp (Amsterdam-Noord) trok ongeveer duizend mensen. De politie moest er een keer in actie komen.

De Amsterdamse brandweer rukte oudejaarsdag 260 keer uit voor doorgaans kleine brandjes. Een daarvan was in het cellencomplex van de Bijlmerbajes. Het vuur beperkte zich tot een cel en was snel onder controle, aldus een woordvoerster. Nieuwjaarsnacht moest de brandweer nog 160 keer op pad.

Utrecht

In de regio Utrecht gingen meer dan dertig auto’s in vlammen op. De meeste auto's gingen in de stad Utrecht in de brand, maar ook in Veenendaal en Zeist vatte een aantal auto's vlam. „Verder is het rustig in de stad. Er zijn geen grote vechtpartijen geweest of andere vervelende dingen”, aldus de zegsman een uur na de jaarwisseling.

In Vianen vloeg een sporthal in brand. In totaal werden er tien mensen aangehouden voor vernieling en brandstichting.

Vechten in Veen

Behalve in Zuidland kwam het ook in het Brabantse Veen tot opstootjes tussen politie en jongeren. Een groep van zo’n 50 tot 100 jongeren probeerde daar donderdagochtend autowrakken in brand te steken.

Een auto ging in brand op het kruispunt van de Van der Loostraat en de Witboomstraat. De politie voorkwam dat meer wrakken in de fik werden gestoken. Toen agenten daartegen wilden optreden, ontstond een schermutseling. Daarbij raakten twee politiemensen licht gewond. De politie trok zich daarop terug en probeerde later de circa vijftig jongeren alsnog te bewegen het gebied te verlaten. Toen daaraan geen gehoor werd gegeven, kwam de ingeseinde ME in actie. Daarbij werden vier mannen uit Wijk en Aalburg en Veen gearresteerd wegens openlijke geweldpleging, het bezit en afsteken van illegaal vuurwerk en het niet opvolgen van bevel of vordering.

Jongeren zorgen in Veen al jaren voor problemen tijdens de jaarwisseling. De afgelopen twee jaar was het rustig, maar in 2004 zette de politie ook al ME in in het 2.400 inwoners tellende dorp. Begin vorige maand werd Veen nog opgeschikt door drie branden.

In Purmerend, Zaandam, Hilversum en Uddel werden de hulpdiensten door baldadige jeugd gehinderd. Brandweerlieden en politieagenten in Uddel werden met bierflesjes belaagd en in Hilversum werd een brandweerwagen met bakstenen bekogeld. In de wijk Leuvensbroek in Nijmegen werden molotovcocktails naar de brandweer en later naar de politie gegooid.

De politie heeft tijdens de jaarwisseling een charge uitgevoerd tegen baldadige jeugd in Oirsbeek (Limburg). De jongeren probeerden op het Marktplein papier en autobanden in brand te steken en bestookten de uitgerukte medewerkers van brandweer en politie met vuurwerk en flessen. “We hebben wat klappen uitgedeeld en de zaak daarmee opgelost”, zei een woordvoerder van de politie donderdagochtend.

Net als vorig jaar, moesten verschillende scholen het tijdens de jaarwisseling ontgelden. In Dordrecht vatte een scholencomplex vlam. Een schoollokaal in Etten-Leur werd door een brand volledig verwoest. In Rotterdam-Crooswijk raakte een basisschool ernstig beschadigd door brand.

Twente

In Twente zijn meer vuurwerkslachtoffers dan een jaar geleden tijdens de jaarwisseling. Dat concludeert de Eerste Hulpdienst van het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede. „Het gaat vooral om lichtgewonden, van ernstig letsel is nauwelijks sprake”, aldus een woordvoerster.

De politie had het er druk. In Glanerbrug gingen twee groepen elkaar te lijf met onder meer een bijl en een pistool. Verschillende mensen raakten gewond, er werdéen aanhouding verricht, maar er worden er meer verwacht. In Enschede raakten de gemoederen ook aardig verhit in een uitgaanscentrum. Een doorgedraaide vechtersbaas ging de cel in.

Rivierenland

Alsof het een traditie wordt, zorgde vooral de regio Rivierenland in het zuiden van Gelderland voor een regen aan brandmeldingen in die provincie. Alleen al het laatste uur van 2008 en het eerste van 2009 waren goed voor meldingen uit zeker twintig verschillende plaatsen uit dat gebied.

De regio Rivierenland was vorig jaar erg onrustig. In de Politieregio Gelderland-Zuid waar het gebied onder valt zijn toen dertig aanhoudingen verricht. Hulpdiensten werden bekogeld en er werd met stenen naar de politie en molotovcocktails naar de ME gegooid. Een menigte belette de brandweer in Waardenburg een brand te blussen.

Dat veel meldingen uit Rivierenland komen, verbaast de politiewoordvoerster niet: “Dat beeld kennen we”. Vorig jaar was de onrust voor korpschef Henk Van Zwam reden om op te roepen tot een maatschappelijk debat over relgedrag tijdens oud en nieuw in Nederland.


===


eeeehhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, "relatief rustig" is wel een heeeeeeeeeeeeeel relatief begrip.......
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Billy »

Ach ja, tis maar net door welke media je je laat informeren.

Elsevier.nl spreekt wat anders over afgelopen nacht:





Jaarwisseling: Relschoppers bezorgen politie drukke nacht
donderdag 1 januari 2009 08:34


De brandweer en politie hebben een zware kluif gehad aan de jaarwisseling in Nederland. Door het hele land woedden kleine en grotere brandjes en op verschillende plaatsen kwam het tot een confrontatie tussen politie en groepen jongeren. Zoals in Rotterdam, waar ongeveer 150 jongeren met agenten op de vuist gingen.

Onrustige jaarwisseling, een overzicht van verdere gebeurtenissen:

Een schoollokaal in Etten-Leur werd door brand volledig verwoest, een bassischool in Rotterdam-Crooswijk ernstig beschadigd. Ook in Dordrecht vatte een scholencomplex vlam.
De politie in de Gooi- en Vechtstreek meldde veel kleine brandjes, vooral containers werden in de fik gestoken.
In Amersfoort brak een grote brand uit in een huis. Er vielen geen gewonden maar er zijn wel twaalf huizen ontruimd vanwege de rook.
In Utrecht, Zeist en Veenendaal werden veel auto’s in de brand gestoken. In de provincie werden 87 arrestaties verricht en meer dan vijftig auto’s in brand gestoken. In Nieuwegein en Woudenberg bleef het redelijk rustig, terwijl de dorpen vorig jaar geteisterd werden door herrieschoppers.
In Nijmegen werden tien mensen opgepakt voor openlijke geweldpleging en ontstonden rellen in de wijk Leuvensbroek. Daar werden ook molotovcocktails naar de politie en brandweer gegooid.
In de regio Rivierenland heeft de politie het traditioneel druk met oud en nieuw en dat was dit jaar niet anders. In Waardenburg, Geldermalsen, Culemborg en Zaltbommel werden mensen opgepakt. Onder meer voor het gooien van vuurwerk naar personen, brandstichting, belediging en drugsbezit.
In het Limburgse Oirsbeek voerde de politie een charge uit tegen relschoppers die op het Marktplein papier en autobanden in de brand wilden steken. Ze bekogelden politie en brandweer met vuurwerk en flessen.
In Overijssel, Flevoland en Noordoost-Gelderland waren er volgens de politie ‘weinig incidenten’, maar ook daar hadden brandjes en vernielingen plaats. In Twente meldde de Eerste Hulpdienst van het Medisch Spectrum Twente in Enschede meer vuurwerkslachtoffers dan vorig jaar met oud en nieuw. Het gaat vooral om lichtgewonden.
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
Gebruikersavatar
tukkertje
Berichten: 3358
Lid geworden op: 07 mar 2002, 19:26
Locatie: Rijssen
Contacteer:

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door tukkertje »

Tuig is het.
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Rens »

Ja natúúrlijk.............Elsevier, de méést betrouwbare informant van Nederland..........hoe kón ik het over het hoofd zien.......Billy en Elsevier, 4 handen op één buik.......
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Billy
Berichten: 1740
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:49
Locatie: NL

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Billy »

Rens schreef:Ja natúúrlijk.............Elsevier, de méést betrouwbare informant van Nederland..........hoe kón ik het over het hoofd zien.......Billy en Elsevier, 4 handen op één buik.......

;-)


stel je gerust rens, ook billy schud wel eens zijn hoofd over wat hij in elsevier leest, als knikt hij ook vaak instemmend !
"Indien het hier in 't Vaderland zoo gelegen is, dat men de waarheid niet mag spreken, zoo ist er ellendig gesteld. Nochtans zal ik die spreken, zoo lang als mijn oogen open staan."

Michiel Adriaanszoon de Ruyter
Gebruikersavatar
Gian
Berichten: 6328
Lid geworden op: 27 nov 2004, 21:24

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Gian »

Rens schreef:de méést betrouwbare informant van Nederland
Idd.
Hard nodig met al die linkse nieuwsmanipulatie van tegenwoordig!

;)
Hedendaagse bijbelstudie is voor een belangwekkend deel het elimineren van traditioneel-theologische en hermeneutische contradicties.
Ander
Berichten: 3548
Lid geworden op: 20 mar 2007, 20:50

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Ander »

in ons refodorp was het ook weer buitengewoon pet. Wat een rotzooi. Je zou vuur van den hemel bidden...
Gebruikersavatar
post-duif
Berichten: 70
Lid geworden op: 16 dec 2008, 14:31

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door post-duif »

Ander schreef:in ons refodorp was het ook weer buitengewoon pet. Wat een rotzooi. Je zou vuur van den hemel bidden...
je kunt misschien beter om vergeving van hun zonden bidden..
Gebruikersavatar
jvdg
Berichten: 12063
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:07

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door jvdg »

Ander schreef:in ons refodorp was het ook weer buitengewoon pet. Wat een rotzooi. Je zou vuur van den hemel bidden...
Dat is anders geen gebed wat je in een refodorp verwacht.....
Rens
Berichten: 9673
Lid geworden op: 24 mar 2007, 21:22

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Rens »

Gian schreef:
Rens schreef:de méést betrouwbare informant van Nederland
Idd.
Hard nodig met al die linkse nieuwsmanipulatie van tegenwoordig!

;)
als je op een reactie mijnerzijds zit te wachten, welk soort reactie verwacht je dan feitelijk????? :langue :langue
Moderatorbericht:
Rens is overleden op 27 april 2010
http://www.refoforum.nl/forum/viewtopic ... 0&start=60
Gebruikersavatar
freek
Berichten: 5711
Lid geworden op: 24 nov 2005, 13:55

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door freek »

Ander schreef:in ons refodorp was het ook weer buitengewoon pet. Wat een rotzooi. Je zou vuur van den hemel bidden...
Ander? Denk eens aan Abraham en Sodom....
Gebruikersavatar
Herman
Moderator
Berichten: 12181
Lid geworden op: 29 dec 2001, 12:21
Locatie: Geldermalsen

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door Herman »

Je mag toch wel bidden om het einde van alle goddeloosheid in Nederland.
Gebruikersavatar
jvdg
Berichten: 12063
Lid geworden op: 12 okt 2006, 14:07

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door jvdg »

Herman schreef:Je mag toch wel bidden om het einde van alle goddeloosheid in Nederland.
Dat moet zelfs, maar dan wel uit liefde.
Gebruikersavatar
BJD
Berichten: 2464
Lid geworden op: 29 jun 2006, 21:37

Re: relatief rustige jaarwisseling.

Bericht door BJD »

We hebben onze handen vol gehad. De woninginbrekers hebben hun slag geslagen vanacht. Helaas kan je de mensen niet echt goed van dienst zijn... effe snel aangifte opnemen.. en weer naar de volgende klus.

We reden de hele nacht van hot naar her... figuurlijk brandjes blussen bij ongeregeldheden..

Rustig zeker een relatief begrip.... ik heb het giga druk gehad met die dronken droppies :fouet

-25 aanhoudingen geweest in mijn werkgebied..
Plaats reactie