Opleiding

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Pim
Berichten: 4033
Lid geworden op: 29 dec 2001, 11:42
Locatie: Zuid-Holland
Contacteer:

Opleiding

Bericht door Pim »

MONSTER - Bij de theologische opleiding van de Hersteld Hervormde Kerk (HHK) aan de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam hebben zich negen studenten aangemeld voor de bachelorfase. Drie studenten hebben zich voor de masteropleiding opgegeven.

Ruim 25 studenten hopen hun studie te vervolgen en/of af te ronden aan een van de rijksuniversiteiten. Sommigen ronden aan de betreffende instituten eerst hun bachelor af en willen daarna naar de VU komen om daar hun masteropleiding te volgen.

Een en ander bleek afgelopen vrijdag tijdens een studiemiddag van het HHK-seminarium, in Gouda. De bijeenkomst werd bezocht door dertig mensen, onder wie de docenten, zo meldde ds. L. W. Ch. Ruijgrok (Monster) maandagmorgen desgevraagd. Ds. K. ten Klooster (Ridderkerk) hield een lezing over ”De Herder en de kudde”, dr. P. de Vries (Elspeet) belichtte het thema ”Archibald Alexander over de bevinding”.

Tijdens de bijeenkomst werd ook een korte toelichting gegeven op het studieprogramma. Er wordt onder meer nagedacht over het opstarten van een theologisch werkgezelschap van studenten zodra het academisch jaar begonnen is. Niet alleen theologiestudenten aan de VU, ook studenten elders in het land zouden daar lid van kunnen worden.

Het docentenkorps van de HHK wordt gevormd door dr. W. J. op ’t Hof, bijzonder hoogleraar geschiedenis van het gereformeerd piëtisme, en aan het seminarium docent vaderlandse kerkgeschiedenis en paleografie; dr. P. de Vries, bijbelse theologie en apologetiek; dr. W. van Vlastuin, dogmatiek en symboliek; ds. P. C. Hoek, praktische theologie en drs. R. van Kooten, homiletiek en ethiek.
Hartelijke groet,

Pim.

Het is vandaag een dag van Goede Boodschap. PrekenWeb.nl
Toeschouwer
Berichten: 951
Lid geworden op: 19 jul 2004, 22:47

Bericht door Toeschouwer »

Begrijp ik het dus goed dat voor 12 studenten deze opleiding in september van start gaat? De andere 13 studenten doen niet mee, waarom niet, was daar op gerekend?
Gebruikersavatar
ndonselaar
Berichten: 3105
Lid geworden op: 29 dec 2001, 12:34
Contacteer:

Bericht door ndonselaar »

Toeschouwer,

Ten eerste was het vorige week vrijdag een ontmoetingsdag.

Zoals je wellicht weet is dit jaar een overgangsjaar. Met ingang van 1 september start in Amsterdam de opleiding. Voor die studenten die wilden beginnen aan de kerkelijke opleiding, of daar mee bezig waren, is er een noodopleiding gevormd. Deze studenten waren ook afgelopen vrijdag aanwezig. Ook zijn er als je het goed leest een aantal studenten die nu nog bezig zijn met hun bachelor aan een andere universiteit. Deze zullen in 2006 of 2007 met de MA in Amsterdam beginnen.
In necessariis unitatem custodiant, in non necessariis libertatem, in utrisque prudentiam et charitatem, in omnibus conscientiam inoffensam in diem Domini
Plaats reactie