Het moet toch niet gekker worden

Plaats reactie
Jelle

Het moet toch niet gekker worden

Bericht door Jelle »

het moet toch echt niet gekker worden in Nederland.
Nu komt er weer een nieuwe Bijbel voor Lecram:D



Een speciale Bijbel. Deze keer voor ,motorrijders.


En weer komt er een speciale bijbel op de markt: voor motorrijders.

van onze redactie kerk

DEN HELDER - 'Bijbel voor motorvolk', zo omschrijft de Nederlandse tak van de Christian Motorcyclists Association (CMA) deze week hun eigen uitgave, die de titel Highway to Heaven (Snelweg naar de hemel) meekreeg. De christelijke motorrijdersorganisatie, die in Nederland 170 leden telt, legt zich toe op evangelisatie. Speciale uitgaves van de Bijbel vormen een trend. Er is een sportbijbel, een gevangenisbijbel, een stadsbijbel, en een speciale versie voor vrachtwagenchauffeurs (de'truckersbijbel') komt er aan. Om nog maar te zwijgen van de Bijbel in blik, een literaire uitgave en allerlei andere varianten die meewaaien met de komst van de Nieuwe Bijbelvertaling die in oktober wordt gepresenteerd.

Getuigenissen

Gradus Koningen, CMA-lid en projectleider van Highway to Heaven, kan die trend wel duiden. De meerwaarde van de speciale bijbels schuilen volgens hem in de getuigenissen die er in zijn opgenomen: in dit geval van christelijke motorrijders die vertellen over hun bekering en geloof in Jezus Christus. Volgens Koningen blijken voor de Bijbel en de kerk vaak hoge drempels te liggen. Daarentegen vormen de persoonlijke verhalen en getuigenissen vaak de ingang voor niet-gelovigen om - vaak opnieuw - met het christelijk geloof kennis te maken. „Die Bijbel kennen ze wel van vroeger. Ach, laat die Bijbel, laat die kerk toch zitten, zeggen ze dan. Maar thuis, weg van de vrienden van de motorclub waar ze het achterste van hun tong niet laten zien, gaan ze toch lezen." De Highway to Heaven verschijnt in zakformaat, in een oplage van drieduizend. Een deel verspreidt uitgever jongbloed over christelijke boekhandels, het andere deel neemt de CMA onder zijn hoede. „Maar we gaan ze niet zomaar uitdelen", zegt Koningen. „Via onze relaties geven we ze aan mensen die echt interesse hebben. We willen ze niemand door de strot duwen." De vertaling komt uit Het Boek. Hij vertoont veel overeenkomsten met de Belgische versie, de Biker-Bible. Die is al een halfjaar op de markt, ook in de Nederlandse taal maar met getuigenissen van Belgische rijders. Het doel van CMA is honderd procent evangeliseren, zegt Koningen. Gezelligheid en motorrijden komen daar in mee, maar vormen bijzaak.

Overgenomen uit het ND.
:D
Gebruikersavatar
marsm104
Berichten: 1604
Lid geworden op: 03 jan 2004, 12:39
Locatie: Ommen
Contacteer:

Bericht door marsm104 »

CMA, dat zijn die mensen, met leren pakken, lang haar, etc etc, en een ichtusvisje op hun motor en jas?

Maar wel grappig!
Met vriendelijke groet, Rick Marsman
wim314

Bericht door wim314 »

ja en zo'n geweldig label achterop:

please handle with care
God is not ready done with me yet

:+
Lecram

Bericht door Lecram »

Goeie jongens, die motorrijders :D
Andre
Berichten: 1164
Lid geworden op: 05 feb 2004, 17:19
Locatie: in de auto

Bericht door Andre »

'k Heb een aantal EHBO lessen met die moterrijders gevolgt,
het was eerlijk gezecht wel interesant toe zij over hun werk vertelde. Zij waren daar aanwezig voor oefenen met helmen en dergelijke.
Plaats reactie