merel schreef: ↑05 sep 2024, 10:01
Lilian1975 schreef: ↑05 sep 2024, 09:26
Pleegzorg adoptie, het kan bepaalde problematiek meebrengen. Deze gezinnen dan ook maar als buren weigeren....?
Ik zou niet blij zijn met een gezinshuis naast mijn deur. Ik ken een pleeggezin dat crisiszorg doet en heel veel ervaring heeft met straat- en weeskinderen in Oost Europa. Daarnaast hebben zij 3 eigen kinderen en een pleegdochter, die als baby gekomen is. Hij geeft eerlijk aan hij geen tienerjongens in huis wil hebben. Hij had ook de verantwoordelijkheid voor dochters en wilde 's nachts geen patrouille lopen over de gang.
Ik wil best aannemen dat deze kinderen geen overlast hebben gegeven. Laten wel wel eerlijk en reëel zijn. Een gezinshuis is een verdienmodel en daardoor een bedrijf. Het is niet voor niets dat jeugdzorg in regeluriere gezinnen niet te veel pleegkinderen wil plaatsen. Voorheen kon een gezin 4 kinderen opvangen. Dat gaf te veel zorgen en problematiek. Elk pleegkind heeft namelijk heel veel zorg nodig. Daarom zijn nu de gezinshuizen opgericht, andere constructie, hetzelfde verhaal. In een gewoon groot gezin met eigen biologische kinderen is het al moeilijk om alles in goede banen te leiden en ieder te geven wat nodig is. In een gezinshuis zal dat nog moeilijker zijn. Deze kinderen hebben heel veel zorg en aandacht nodig en dan nog gaat het met regelmaat niet goed
Al met al begrijp ik daarom wel dat men voorzichtig is met het verhuren van een seizoensplek aan een gezinsvervangend tehuis. Of het juist is, is een tweede.
@merel: eens worden we het niet. We zijn te verschillend
Ik vind best wat vooroordelen in je post zitten. Gezinshuis is verdienmodel. Een bedrijf. Bijvoorbeeld. Gezinshuis ouders doen het niet om rijk te worden. Maar vaak zijn het mensen die hun gaven tbv deze kinderen willen inzetten. Daar ook in begeleid willen worden. Toegerust willen worden.
Ja ze krijgen een vergoeding. We zijn nu eenmaal niet allemaal multimiljonair. Er worden kosten gemaakt.
(Overigens hebben wij als pleegouder de vergoeding wat niet nodig was, overbleef alls spaarpotje voor het betreffende kind gebruikt. Zeg maar voor later... . Juist omdat we het niet zagen als "verdienmodel".)
Alle kinderen geven bijna altijd enorme overlast etc.
Ja het zijn enorme rugzakken die ze hebben. En ja er zijn periodes (zeker als ze ouder worden) dat het
Heftig gedrag is. Weten wij alles van.
Afgelopen zomer hadden wij buurtjes op de camping met twee jongens (biologisch eigen) waar we meer overlast van ervaarden dan kinderen die een labeltje hebben
. M.a.w. ga een beetje voorzichtig om met overlast beschuldigingen en generalisatie.
Misschien moesten we maar wat minder op onszelf gericht zijn. En draagt elkanders lasten wat meer in de praktijk brengen? Voor sommige mensen is iets sneller overlast dan voor de ander.
Even naar deze casus. Het woord gezinshuis is niet door de schrijver genoemd. Hij heeft het als ik me goed herinner over gezin met daarbij ook pleegkinderen.
Deze gaven
geen overlast. Niemand kan in de toekomst kijken. Maar wat heerlijk als mensen die wel die rugzakjes willen begeleiden een plek hebben om af en toe tot rust te komen. Met deze kinderen. Die pleegouders hebben geen twee verdienersgezin waar dure vakanties wat gemakkelijker gaan
Nergens staat dat ze er 365 dagen zitten. Kinderen moeten ook naar school.
Nergens staat dat deze mensen niet inzien dat mocht de situatie veranderen ze koste wat kost blijven. Veel pleegouders zien ook wel in dat er soms situaties zijn dat het niet verstandig is op zo'n plek te gaan zitten. Kennelijk hebben deze ouders ingeschat dat het nu wel kon.
Wij hebben als pleegouder ook een jaar bewust niet gekampeerd omdat we dachten dat het teveel overlast zou geven.
Wbt het bestaan van gezinshuizen. Wanneer meer mensen hun huis voor pleegkind(eren) open zouden stellen. Zouden er heel wat minder gezinshuizen nodig zijn. Maar veel mensen kiezen voor hun eigen carrière. Eigen vrijheid. Of hebben er gewoon geen oog voor of hun handen vol aan hun eigen gezin. (Met mischien hechtingsstoornissen of ander moeilijk gedrag) . Wij hebben geen gezinshuis. Maar het praten alsof het verdienmodel is of altijd mis gaat. Het raakt me.
Het pleegkind wat wij in ons gezin tijdelijk hadden zou als wij het niet zouden doen, ook naar gezinshuis hebben moeten gaan. Omdat op dat moment geen mensen open stonden voor de intensieve alleen al lichamelijke zorg die het nodig had. Wij konden het doen. Omdat ik geen betaalde baan buitenshuis had .
Ook is er voor gezinshuizen steeds meer oog dat daar ook professionele zorg nodig is. Laten we oppassen om alle dingen die mis gaan te generaliseren.
Verder komen reacties als ik zou niet blij zijn met een gezinshuis naast mij op het zelfde niveau als ik zou geen Marokkaans gezin naast mij willen. Nu zijn ze nog lief. Maar straks zijn het drugsdealers.
Pleegzorg is ingewikkeld. Heel ingewikkeld. En ja soms moet je als pleegouder keuzes maken, grenzen stellen. Juist voor de al.aanwezige kinderen. Maar neem van mij
aan. Waar veel jeugdzorg instanties omgaan met kinderen of het pakjes suiker zijn en ze overal maar "dumpen" of "verplaatsen". Zien de meeste pleegouders, ook van gezinshuizen het kind achter de rugzak. En komt het tot een einde van plaatsing kost het heel wat tranen. Dat er dingen mis gaan. Heeft negen van de tien keer te maken met slechte hulp en zorg vanuit de pleegzorginstanties. Ook daar gaat veel mis. Ouders die niet het volledige dossier en problematiek te horen krijgen die al bekend is. Waardoor ze ja zeggen waar ze misschien anders in belang van het kind en eventueel aanwezige kinderen nee hadden gezegd.
Verder eens met het (on) nut waarom dit op Twitter gooien.
Waar er nu gezegd wordt wat een onchristelijke houding van een campingeigenaar.... gaat men nu de zonden van de ander in het openbaar gooien.
Is het onwettig of ben je het er niet mee eens... kan je als je er met zijn tweeën niet uitkomt er een zaak van maken. Maar op deze manier kan niemand zich verdedigen. Of leg je gewoon bij de zaak neer. Ik zou er niet eens meer willen komen.
Tegelijkertijd. Ik heb als buitenstaander geen idee over welke eigenaar dit gaat. Er is niet eens een naam genoemd toch?
Voor mij persoonlijk komt houding eigenaar weinig positief over.
Niet omdat hij niet mag bepalen wie wel of niet op zijn camping. Maar de manier waarop. Vorig jaar was het ook al een pleeggezin. Dit jaar waren ze goed genoeg om hun vakantie er door te brengen.
Dus wat dan nog...?
En om problemen in de toekomst te voorkomen. Maak je gewoon duidelijke afspraken bij de overeenkomst. Voor alle huurders en kopers. Los van het feit of het pleegkinderen zijn of biologisch!
Ook op gewone campings gelden afspraken en als er niet aan gehouden wordt mogen ze je van de camping sturen...