merel schreef:Waarom zorgt juist die locatie voor ongelukken?
Vraag maar aan de brandweer. En hier op het forum had iemand vergeten de pan uit te zetten, dat werd pas na 3 dagen ontdekt.
En deze man had de pan hoger gezet, je kunt hem beter op werkhoogte zetten.
eilander schreef:Schokkend verhaal inderdaad. Maar je kunt er m.i. niets uit afleiden over de veiligheid van de locatie in het algemeen. In mijn keuken kunnen ook ongelukken gebeuren, al laat ik ze altijd eerst wel helemaal afkoelen vóór ik ze hoog op een plank opberg.
Ik ben zelf ex brandwondpatiënt (als kind tweemaal ernstig verbrand) en weet hoe snel het kan gebeuren. Ik ben altijd extreem voorzichtig met vuur en hete vloeistoffen, zeker toen de kinderen nog jong waren.
Maar ook een afgekoelde pan kan voor narigheid zorgen. We hadden een nieuwe frituurpan waar een losse binnenpan inhangt. Mijn man wilde hem hem in de kast zitten en tilde daarbij die binnenpan iets te hoog op. Je wilt niet weten wat een vette troep dit veroorzaakt.
Sindsdien zetten we hem op een lage plank weg, in de kelder.
Als ik zo naar buiten kijk, heb ik wel zin in een winterse stamppot.
Ik zag gisteren dat de eerste spruitjes en de boerenkool al aangevoerd waren.