Er komt natuurlijk niet meer suiker in ovenfriet als hij vijf minuten langer in de oven zit.Dodo schreef:Ik vind het verschil niet zo erg groot. Bovendien is het niet zo duidelijk. Welke ovenfriet? Hoe lang heeft die in de oven gezeten, hoe warm? De maat "opscheplepel" is ook erg vaag, bij patat kan er zo een frietje meer of minder op liggen wat de uitslag flink beïnvloedt. Hoe heet was de frituurpan, niet iedereen heeft de temperatuur juist of de olie is niet zo vers meer.
En... de hoeveelheid vet in de frituurpatat is wel een stuk hoger dan die van de ovenpatat, hoe kan het dan dat het met de calorieën andersom is?
Kortom, ik geef niet zoveel om dit soort vergelijken.
Edit: Marco zegt iets vergelijkbaars, zie ik.
En ik neem aan dat ze in beide gevallen dezelfde opscheplepel gebruikten, en vermoedelijk is het zelfs exact afgewogen/ berekend.
Ik denk dat ovenfrites echt niet gezonder zijn, en dat het voedingscentrum dat duidelijk wil maken. Frites uit de Actifry daarentegen zijn wel gezonder, volgens mij.