merel schreef:parel schreef:merel schreef:Ik heb pas ook voor het eerst 100% pindakaas gekocht zonder palmolie en eerlijk gezegd vond niemand het lekker. Ik heb er uiteindelijk satésaus van gemaakt.
Vanavond weer boodschappen doen. Ik vind het altijd een hele klus om te bedenken wat we toch aankomende week weer zullen eten. Vaak beland je toch in hetzelfde. Iemand nog tips voor lekkere (vega) gerechten?
Wraps of burrito al dan niet uit de oven zijn niet vaak populair. Kidneybonen mais, tomatensaus en (feta) kaas zijn een beetje de basis, met soms champignons of andere aanvullingen en (zelfgemaakte) guamole of crème fraisce sausje.
En anders een quiche of een ovenschotel? Op internet zijn er veel te vinden.
Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk
Ja klopt, voor aankomende week heb ik zoiets al op het menu staan. Taco's/wraps gevuld met pittige paprikasaus, zwarte bonen, mais en avocado's en koriander. Ben erg benieuwd hoe dat in de smaak valt.
Heb jij nog een lekker recept met bulgur of couscous of nog een andere curry?
Ik heb nog een recept met parelcouscous die hier ook wel is bevallen. We eten het niet vaak omdat het met z'n tweeën toch wel veel is. Maar het is het proberen waard denk ik:
GEPOFTE KNOLSELDERIJ MET CHAMPIGNONSAUS EN PARELCOUSCOUS
Ingrediënten (± 4-5 personen)
• 1 knolselderij (van ong. 1 kg)
• 400 g kastanjechampignons
• 400 g. prei
• 1 bouillontablet
• 1 teen knoflook
• 30 g. roomboter
• 30 g. bloem
• 250 g. slagroom
• 300 g. parelcouscous
• ± 20 g. selderij
• 1 rode peper
Verwarm de oven vol op 200oC. Boen de knolselderij schoon en snijd de wortelige onderkant eraf, zodat je een platte kant hebt. De schil kun je laten zitten. Zet de knol met de platte kant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het een bakkwastje met olie. Bak in het midden in de oven gaar in ca. 1 uur.
Veeg ondertussen de champignons schoon met een keukenpapier. Snijdt in plakjes. Halveer de prei in de lengte en snijdt in stukjes van ong. ½ cm. Was de prei. Verhit olie in een hapjespan en bak de champignons en de prei 12 min op een middelhoog vuur. Schep regelmatig om en verkruimel het bouillontablet in 250 ml. kokend water. Roer door tot het opgelost is. Pel de knoflookteen en snijdt het fijn.
Voeg de knoflook en boter toe aan het champignon-preimengsel en laat de boter smelten. Voeg de bloem toe en pak al roerend 3 minuten tot de bloem lichtbruin kleurt. Voeg de hete bouillon toe en de slagroom toe. Kok ong 5 minuten.
Bereid de parelcouscous volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijdt de selderij fijn. Snijdt het steeltje van de rode peper. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijdt het vruchtvlees fijn en meng samen met de selderij door de couscous.
Neem de selderij uit de oven en snijdt in plakken van 1½ cm. schep het champignonroomsaus in een schaal en leg de knolselderij erop. Serveer met de parelcouscous
Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9S met Tapatalk