Pagina 324 van 441

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 30 apr 2020, 16:32
door Mara
merel schreef:Het is best fris vandaag. Denk dat ik toch nog een keer hutspot ga eten.
Hier in het zonnetje achter glas is het warm, in de tuin is het ook goed te doen zonder jas.
Dus hutspot gaat het hier niet worden. ;)
Saté van kipdijfilet, ijsbergsla, en rijst.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 01 mei 2020, 21:17
door merel
Ook lekker! Wij hadden vanavond nasi met de kruiden van Teunis, erg lekker! Dat hadden wij wel anderhalf jaar niet gegeten. Ik kreeg zelf niet voldoende op smaak met eigen kruiden en naakte het daarom niet meer. Het pakje Honig of Conimex gebruik ik liever niet.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 01 mei 2020, 21:35
door Roos2018
merel schreef:Ook lekker! Wij hadden vanavond nasi met de kruiden van Teunis, erg lekker! Dat hadden wij wel anderhalf jaar niet gegeten. Ik kreeg zelf niet voldoende op smaak met eigen kruiden en naakte het daarom niet meer. Het pakje Honig of Conimex gebruik ik liever niet.
Nasi en bami maak ik op de chinese manier:

- ongeveer 100ml zonnebloemolie in een braadpan
- verse gember in dunne plakjes en een grof gesneden ui
- dit mengsel warm ik op middel vuur ongeveer 20 - 30 minuten op en dient als basis voor het gerecht

- rijst een dag eerder koken, mie koken kort voor het maken van de bami
- een gedeelte van de olie gebruik ik voor het maken van scrambled eggs (2)
- wat prei snijden (niet teveel)
- de olie opnieuw verhitten in de braadpan en er wat trassie (garnalen pasta) aan toevoegen

- ik gebruik geen varkensvlees maar rosbief; stukjes rosbief kort braden,
- daarna de prei, ongeveer 30 seconden
- dan de bami en de ei er doorheen scheppen
- om de bami goed warm te krijgen moet je deze stomen, dat doe je door een beetje water met vissaus (Squid) langs de randen van de pan te gieten. Zo krijg je het goed warm zonder aan te bakken.

Dezelfde procedure geldt voor de nasi.
Zo smaakt het precies als bij de Chinees.
Ik serveer er meestal spercieboontjes bij met een salade (ijsbergsla met komkommer, tomaat en radijs) en soms doe ik roerbakgroenten (paksoi, tauge en rode peper met ketjap manis).

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 01 mei 2020, 21:37
door Geytenbeekje
Roos2018 schreef:
merel schreef:Ook lekker! Wij hadden vanavond nasi met de kruiden van Teunis, erg lekker! Dat hadden wij wel anderhalf jaar niet gegeten. Ik kreeg zelf niet voldoende op smaak met eigen kruiden en naakte het daarom niet meer. Het pakje Honig of Conimex gebruik ik liever niet.
Nasi en bami maak ik op de chinese manier:

- ongeveer 100ml zonnebloemolie in een braadpan
- verse gember in dunne plakjes en een grof gesneden ui
- dit mengsel warm ik op middel vuur ongeveer 20 - 30 minuten op en dient als basis voor het gerecht

- rijst een dag eerder koken, mie koken kort voor het maken van de bami
- een gedeelte van de olie gebruik ik voor het maken van scrambled eggs (2)
- wat prei snijden (niet teveel)
- de olie opnieuw verhitten in de braadpan en er wat trassie (garnalen pasta) aan toevoegen

- ik gebruik geen varkensvlees maar rosbief; stukjes rosbief kort braden,
- daarna de prei, ongeveer 30 seconden
- dan de bami en de ei er doorheen scheppen
- om de bami goed warm te krijgen moet je deze stomen, dat doe je door een beetje water met vissaus (Squid) langs de randen van de pan te gieten. Zo krijg je het goed warm zonder aan te bakken.

Dezelfde procedure geldt voor de nasi.
Zo smaakt het precies als bij de Chinees.
Ik serveer er meestal spercieboontjes bij met een salade (ijsbergsla met komkommer, tomaat en radijs) en soms doe ik roerbakgroenten (paksoi, tauge en rode peper met ketjap manis).
Ik krijg al trek er in

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 01 mei 2020, 22:16
door Jantje
Geytenbeekje schreef:Ik krijg al trek er in
Dat is dan een slecht teken. Want dat betekent dat je vanavond te weinig hebt gegeten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 10:07
door Mara
Roos2018 schreef: Nasi en bami maak ik op de chinese manier:
Voeg jij geen ve-tsin toe?
De afhaalchinezen doen dat hier wel en dat is de reden waarom wij het al 30 jaar niet meer halen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 10:55
door Terri
Mara schreef:
Roos2018 schreef: Nasi en bami maak ik op de chinese manier:
Voeg jij geen ve-tsin toe?
De afhaalchinezen doen dat hier wel en dat is de reden waarom wij het al 30 jaar niet meer halen.
Ik weet natuurlijk niet waarom jullie het niet eten, maar ik ken diverse mensen die er hartkloppingen van krijgen, of op z'n minst zich 'gejaagd' voelen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 11:02
door Mara
Terri schreef:
Mara schreef:
Roos2018 schreef: Nasi en bami maak ik op de chinese manier:
Voeg jij geen ve-tsin toe?
De afhaalchinezen doen dat hier wel en dat is de reden waarom wij het al 30 jaar niet meer halen.
Ik weet natuurlijk niet waarom jullie het niet eten, maar ik ken diverse mensen die er hartkloppingen van krijgen, of op z'n minst zich 'gejaagd' voelen.
Ik kreeg een hoge hartslag, zo'n 3 uren lang gemiddeld en sterk transpireren.
Mijn man had dit niet, wel hoofdpijn en extreme dorst.
Maar gelukkig mis ik het niet.
Het was weleens makkelijk, in die tijd was de keuze in afhaal- en bezorgmaaltijden nog niet groot.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 12:37
door refo
Het is e-nummer 621 en dat zit op natuurlijke wijze ook veel in tomaten en parmezaanse kaas.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 14:02
door merel
Roos2018 schreef:
merel schreef:Ook lekker! Wij hadden vanavond nasi met de kruiden van Teunis, erg lekker! Dat hadden wij wel anderhalf jaar niet gegeten. Ik kreeg zelf niet voldoende op smaak met eigen kruiden en naakte het daarom niet meer. Het pakje Honig of Conimex gebruik ik liever niet.
Nasi en bami maak ik op de chinese manier:

- ongeveer 100ml zonnebloemolie in een braadpan
- verse gember in dunne plakjes en een grof gesneden ui
- dit mengsel warm ik op middel vuur ongeveer 20 - 30 minuten op en dient als basis voor het gerecht

- rijst een dag eerder koken, mie koken kort voor het maken van de bami
- een gedeelte van de olie gebruik ik voor het maken van scrambled eggs (2)
- wat prei snijden (niet teveel)
- de olie opnieuw verhitten in de braadpan en er wat trassie (garnalen pasta) aan toevoegen

- ik gebruik geen varkensvlees maar rosbief; stukjes rosbief kort braden,
- daarna de prei, ongeveer 30 seconden
- dan de bami en de ei er doorheen scheppen
- om de bami goed warm te krijgen moet je deze stomen, dat doe je door een beetje water met vissaus (Squid) langs de randen van de pan te gieten. Zo krijg je het goed warm zonder aan te bakken.

Dezelfde procedure geldt voor de nasi.
Zo smaakt het precies als bij de Chinees.
Ik serveer er meestal spercieboontjes bij met een salade (ijsbergsla met komkommer, tomaat en radijs) en soms doe ik roerbakgroenten (paksoi, tauge en rode peper met ketjap manis).
Dank je roos! Klinkt ook erg lekker. Trassie geeft volgens mij de de nasismaak in het gerecht. De volgende keer zal ik ook eens gember meebakken.

Ik had een combi van kruiden; djinten, koriander djahé, Laos, knoflook, kurkuma en cayennepeper. Daarvan heb ik twee eetlepels door de groente en vlees meegebakken. Ik had nog overgebleven rijst en dat heb ik meegebakken. Ei, kroepoek en saté saus erbij. Best lekker!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 14:56
door Roos2018
Mara schreef:
Roos2018 schreef: Nasi en bami maak ik op de chinese manier:
Voeg jij geen ve-tsin toe?
De afhaalchinezen doen dat hier wel en dat is de reden waarom wij het al 30 jaar niet meer halen.
Nee, absoluut niet.
Ik maak altijd alles vers en pakjes en zakjes komen hier de keuken niet in.
De trassie en de vissaus vervangt heel goed de smaak van ve-tsin, maar daar heb je maar heel weinig van nodig.

Ve-tsin, of E-621 is een smaakversterker en schijnt het meest slechte e-nummer te zijn en is beslist niet goed voor je gezondheid.
Het wordt ook veel gebruikt in kant en klare maaltijden.
Warm zo´n in plastic verpakte maaltijd op in de magnetron en je hebt een perfecte mix aan ongezonde ingredienten.

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ge ... -tsin.html

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 15:00
door Roos2018
merel schreef: Dank je roos! Klinkt ook erg lekker. Trassie geeft volgens mij de de nasismaak in het gerecht. De volgende keer zal ik ook eens gember meebakken.

Ik had een combi van kruiden; djinten, koriander djahé, Laos, knoflook, kurkuma en cayennepeper. Daarvan heb ik twee eetlepels door de groente en vlees meegebakken. Ik had nog overgebleven rijst en dat heb ik meegebakken. Ei, kroepoek en saté saus erbij. Best lekker!
Ja, het is echt heel lekker.
Ik vergat trouwens nog te vermelden dat je voordat het vlees, de prei, bami en ei in de pan gaat, de gember en de ui eerst uit de olie moet worden gehaald.
Het is alleen bedoeld voor het maken van de kruidenolie. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 15:32
door Mara
Roos2018 schreef:
Mara schreef:
Roos2018 schreef: Nasi en bami maak ik op de chinese manier:
Voeg jij geen ve-tsin toe?
De afhaalchinezen doen dat hier wel en dat is de reden waarom wij het al 30 jaar niet meer halen.
Nee, absoluut niet.
Ik maak altijd alles vers en pakjes en zakjes komen hier de keuken niet in.
De trassie en de vissaus vervangt heel goed de smaak van ve-tsin, maar daar heb je maar heel weinig van nodig.

Ve-tsin, of E-621 is een smaakversterker en schijnt het meest slechte e-nummer te zijn en is beslist niet goed voor je gezondheid.
Het wordt ook veel gebruikt in kant en klare maaltijden.
Warm zo´n in plastic verpakte maaltijd op in de magnetron en je hebt een perfecte mix aan ongezonde ingredienten.

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ge ... -tsin.html
Het spulletje kun je gewoon in de supermarkt kopen in een potje van Conimex.
En het zit denk ik in nog veel meer etenswaren dan alleen de maaltijden, want ook een diepvriespizza ging niet goed.
Dus ik kook al jaren vrijwel zonder pakjes en zakjes en die enkele keer dat het wel gebeurt, lees ik eerst goed de ingrediënten.
Die kant-en-klare maaltijden zien er trouwens uit alsof ze al een keer geconsumeerd zijn. :huhu
Ik vind het triest als je daarvan afhankelijk bent, alhoewel mensen dit ook vrijwillig kopen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 15:35
door Gabrielle
Hier wordt het afhaal chinees.....lekker makkelijk

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 02 mei 2020, 15:54
door Johann Gottfried Walther
Pannenkoeken (met spek/kaas en naturel).