Pagina 320 van 441

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 03 apr 2020, 09:45
door merel
Gabrielle schreef:Bedankt Merel.

Je gebruikt helemaal geen suiker??
Nee, dat doe je er vaak toch al boven op.

In plaats van bronwater gebruikte mijn schoonmoeder ook wel eens oud bruin bier. Op zich is dat best lekker, maar je huis ruikt een dag naar de kroeg :D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 19:53
door Bertiel
Ik heb boeff bourginon opstaan voor as zondag. Ruikt geweldig

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 19:58
door Geytenbeekje
Bertiel schreef:Ik heb boeff bourginon opstaan voor as zondag. Ruikt geweldig
Wat is dat dan ?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 20:11
door Nathanaël
Geytenbeekje schreef:
Bertiel schreef:Ik heb boeff bourginon opstaan voor as zondag. Ruikt geweldig
Wat is dat dan ?
Als je dat niet kent is er wel iets mis met je culinaire opvoeding :D Maar om het makkelijk te maken voor je: https://lmgtfy.com/?q=boeuf+bourguignon

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 20:13
door Geytenbeekje
Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 20:15
door Bertiel
De alcohol verdampt bij het pruttelen...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 20:16
door Nathanaël
Geytenbeekje schreef:Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol
Toch heb ik hem wel eens lekker zien eten van een stoofpotje waar alcohol in zat :D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 20:20
door Geytenbeekje
Nathanaël schreef:
Geytenbeekje schreef:Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol
Toch heb ik hem wel eens lekker zien eten van een stoofpotje waar alcohol in zat :D
O echt haha . Jammer dat het dit jaar niet doorgaat
Mijn va heeft ook nog wel een leuke foto van je :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 22:58
door merel
Geytenbeekje schreef:Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol
Wij drinken ook zelden of nooit, maar in de bolognese saus, lasagne saus en sommige stoofpotten gaat toch een flinke scheut alcohol.

Vanavond hadden wij volkoren wraps met olijven/tomatentapenade met geroosterde pompoen, ui, spinazie en zwarte bonen. Een vega recept dat ook bij de fervente carnivoren in de smaak valt.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 23 apr 2020, 23:22
door Geytenbeekje
merel schreef:
Geytenbeekje schreef:Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol
Wij drinken ook zelden of nooit, maar in de bolognese saus, lasagne saus en sommige stoofpotten gaat toch een flinke scheut alcohol.

Vanavond hadden wij volkoren wraps met olijven/tomatentapenade met geroosterde pompoen, ui, spinazie en zwarte bonen. Een vega recept dat ook bij de fervente carnivoren in de smaak valt.
Wat eten jullie bijzonder zeg, wij hebben vaak standaard.
Pas wel nog een Terriyaki

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 apr 2020, 06:59
door refo
Geytenbeekje schreef:
merel schreef:
Geytenbeekje schreef:Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol
Wij drinken ook zelden of nooit, maar in de bolognese saus, lasagne saus en sommige stoofpotten gaat toch een flinke scheut alcohol.

Vanavond hadden wij volkoren wraps met olijven/tomatentapenade met geroosterde pompoen, ui, spinazie en zwarte bonen. Een vega recept dat ook bij de fervente carnivoren in de smaak valt.
Wat eten jullie bijzonder zeg, wij hebben vaak standaard.
Pas wel nog een Terriyaki
Dat komt omdat jij eet om te leven. Zij leven om te eten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 apr 2020, 10:08
door Mara
Bertiel schreef:Ik heb boeff bourginon opstaan voor as zondag. Ruikt geweldig
Nu al? :oO
merel schreef:Vanavond hadden wij volkoren wraps met olijven/tomatentapenade met geroosterde pompoen, ui, spinazie en zwarte bonen. Een vega recept dat ook bij de fervente carnivoren in de smaak valt.
Die geitenwollensokken menu's krijg ik er hier niet doorheen. :D
Geytenbeekje schreef:Wat eten jullie bijzonder zeg, wij hebben vaak standaard.
Ook van standaard (aardappelen, vlees en groente) kun je iets speciaals maken hoor.
Met kortere kooktijden, kruiden, andere bereidingswijze (rauw ipv gekookt) maak je van de hollandse prak ook iets speciaals. ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 apr 2020, 10:12
door Bertiel
Mara schreef:
Bertiel schreef:Ik heb boeff bourginon opstaan voor as zondag. Ruikt geweldig
Nu al? :oO
Ja, dan kan het heerlijk doortrekken.
stond ook in diverse recepten.
De meeste stoofpotten maak ik 2 a 3 dagen van te voren.
Ook b.v. de bolognese saus

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 apr 2020, 11:01
door Mara
Bertiel schreef:
Mara schreef:
Bertiel schreef:Ik heb boeff bourginon opstaan voor as zondag. Ruikt geweldig
Nu al? :oO
Ja, dan kan het heerlijk doortrekken.
stond ook in diverse recepten.
De meeste stoofpotten maak ik 2 a 3 dagen van te voren.
Ook b.v. de bolognese saus
Ik zou dat niet kwijt kunnen in de koelkast.
Maar hoe weet je dan of je er wel trek in hebt die dag?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [4]

Geplaatst: 24 apr 2020, 11:36
door merel
Geytenbeekje schreef:
merel schreef:
Geytenbeekje schreef:Dat zullen we thuis nooit eten, mien va is anti-alcohol
Wij drinken ook zelden of nooit, maar in de bolognese saus, lasagne saus en sommige stoofpotten gaat toch een flinke scheut alcohol.

Vanavond hadden wij volkoren wraps met olijven/tomatentapenade met geroosterde pompoen, ui, spinazie en zwarte bonen. Een vega recept dat ook bij de fervente carnivoren in de smaak valt.
Wat eten jullie bijzonder zeg, wij hebben vaak standaard.
Pas wel nog een Terriyaki
Zo bijzonder eten wij niet hoor. Een paar keer in de week gewoon AGV. Voor komende week staan er ook sperziebonen, witlof en broccoli en bospeen ( al weet ik nog niet wat ik met de broccoli en bospeen ga doen) Daarnaast eten wij ook andere dingen. Wij proberen nu minder vaak vlees op het menu te zetten en dat vraagt om andere recepten. Het enkel weglaten van het vlees maakt de gerechten niet lekker en dichtsmeren met kaas is ook niet zo gezond. Dan moet je over het eten wat meer nadenken en gaan spelen met kruiden en smaken.
Daarnaast eten wij sowieso geen witte rijst, pasta of couscous meer. Dat vervangen wij zoveel mogelijk voor volkoren pasta, zilvervliesrijst en bulgur.

Het voordeel is wel dat onze kinderen al best veel leren eten en ook pure smaken leren waarderen. Natuurlijk vinden ze niet alles even lekker, maar dat vind ik ook niet. Ze eten het wel gewoon, dan maar een kleiner beetje.

@ mara
Ik vraag mij echt niet af of ik zin heb in de dingen die ik klaarmaak. Ik haal gewoon 1 keer per week voor een week eten in huis en daar zal ik het mee moeten doen.

En zo geitenwollensokken is dit gerecht niet, pompoen wordt momenteel overal in verwerkt en spinazie en bonen is ook heel basic. De smaak in dit gerecht komt van de basamicoazijn en de tapenade met zongedroogde tomaten, olijven en kappertjes.
Hoezo komt het er niet doorheen? Overleg jij dagelijks wat zij willen eten?

Vanavond eten wij plaatpizza, mogen ze zelf beleggen met groente en vlees, mozzarella en geitenkaas. Al weet ik dat er sowieso eentje bij is die alleen tomatensaus en kaas erop doet. Morgen eten wij weer eens de curry van parel ( die op p. 293 staat ;) ). Die is erg lekker!