Ik had onlangs een iets luxere variant: Verse spinazie (uiteraard) roerbakken, veel champignons (op hoog vuur bakken, in halfjes gesneden), spekjes (goed uitbakken, zodat ze knapperig zijn, vet weggooien), uitje bakken. Pasta naar keuze. Alles door mekaar met een scheut kookroom en veel parmezaanse kaas. Het was lekker. Vond ik zelf.Johann Gottfried Walther schreef:Ik vind spinazie ook niet zo geweldig, maar eet spinazie alla crème graag door macaroni met spekjes. (Vanavond nog)merel schreef:Weet iemand nog een lekker recept met spinazie? Ik heb aan aantal kinderen thuis die hier echt niet van houden en ik heb anderhalve kg in huis. Dus we gaan het zeker eten. De vraag is alleen op welke manier.
Sommige mensen doen het ook door de macaroni met zalm.
In mijn studententijd kreeg ik inderdaad regelmatig de variant met spekjes, spinazie à la crème en boursin voorgeschoteld.