Friet moet je ook niet heter dan 170 graden bakken, dan slaan ze dicht. Beter kan je ze dan iets langer bakken op 170, dan korter op 190 of nog hoger.merel schreef:Ik lees op internet dat je het niet zo heet kan/mag verhitten. Ook op de fles staat max 170C, terwijl je volgens mij patat op hogere temperaturen bakt.Lilian1975 schreef:Doet mijn man al jaren.... wat mij betreft smaakt en gaat dat prima.merel schreef:Heeft iemand ervaring met frituren in zonnebloemolie? Ik ben zoekende naar palmolievrij frituurvet en heb nu zonnebloemolie aangeschaft, maar vraag mij af of dit wel prettig is om te gebruiken. Ik zag nog een andere variant staan met allerlei oliën waarop groot stond 'palmolie vrij'. Deze was echter €17,00 voor 4 liter en dat vind ik voor een aantal keer frituren toch echt te veel.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wat moet ik me voorstellen bij dichtslaande friet?Tiberius schreef: Friet moet je ook niet heter dan 170 graden bakken, dan slaan ze dicht. Beter kan je ze dan iets langer bakken op 170, dan korter op 190 of nog hoger.
'Zie, God is groot, en wij begrijpen Hem niet' - Job 36:26 (HSV)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Aan de buitenkant goed gebakken maar aan de binnenkant nog melig.Mistig schreef:Wat moet ik me voorstellen bij dichtslaande friet?Tiberius schreef: Friet moet je ook niet heter dan 170 graden bakken, dan slaan ze dicht. Beter kan je ze dan iets langer bakken op 170, dan korter op 190 of nog hoger.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dat vind ik heerlijk. Je moet de aardappel nog proeven.Tiberius schreef:Aan de buitenkant goed gebakken maar aan de binnenkant nog melig.Mistig schreef:Wat moet ik me voorstellen bij dichtslaande friet?Tiberius schreef: Friet moet je ook niet heter dan 170 graden bakken, dan slaan ze dicht. Beter kan je ze dan iets langer bakken op 170, dan korter op 190 of nog hoger.
'Zie, God is groot, en wij begrijpen Hem niet' - Job 36:26 (HSV)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ok, smaken verschillen blijkbaar. Eet smakelijk!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik bak friet in rijstolie op max 175 graden.
Stil mijn ziel wees stil, en wees niet bang voor de onzekerheid van morgen. God omgeeft je steeds, Hij is erbij, in je beproevingen en zorgen!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dank! Jij niet minder overigens!Tiberius schreef:Ok, smaken verschillen blijkbaar. Eet smakelijk!
'Zie, God is groot, en wij begrijpen Hem niet' - Job 36:26 (HSV)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik schrijf altijd: frietekes op het schoolbordje, dat hiervoor ophangt in de keuken.merel schreef:
Wij frituren meestal 1 keer per week. Soms een week niet, maar dan eten we pannenkoeken of poffertjes. Al vinden mijn huisgenoten dat geen vervanging van frituur .
Snijd jij de patat/friet (mijn man is opgegroeid met friet, ik met patat) zelf of haal jij verse patat in de supermarkt?
Pannenkoeken nog minder vaak.
Als ik goeie aardappelen zie, maak ik het zelf, maar dan moet ik er wel de tijd en zin voor hebben hoor.
In de regel naam ik de zak verse mee uit de koeling, maar de kinderen hebben het liefst de Franse en die zijn er niet altijd vers. Dan neem ik een zak Aviko mee. (Of de Beyerlander)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Gisteren voor het eerst een gerecht met bulgur gemaakt. En iedereen vond het heerlijk.
Lekkerder dan couscous.
Ik heb er een soort poké bowl van gemaakt, als restantverwerking.
Stukjes paprika, biet, wortel-juliënnereepjes, komkommer, radijs, een bonenmix, reepjes biefstuk.
Vanavond staat er bami op het menu.
Lekkerder dan couscous.
Ik heb er een soort poké bowl van gemaakt, als restantverwerking.
Stukjes paprika, biet, wortel-juliënnereepjes, komkommer, radijs, een bonenmix, reepjes biefstuk.
Vanavond staat er bami op het menu.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik ga een ovenschotel maken met bloemkool.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Bulgur is heerlijk. Wij eten het al een tijdje ipv couscous. Het schijnt ook, net zoals volkoren producten en havermout, een langzame koolhydraat afgifte te hebben.Mara schreef:Gisteren voor het eerst een gerecht met bulgur gemaakt. En iedereen vond het heerlijk.
Lekkerder dan couscous.
Ik heb er een soort poké bowl van gemaakt, als restantverwerking.
Stukjes paprika, biet, wortel-juliënnereepjes, komkommer, radijs, een bonenmix, reepjes biefstuk.
Vanavond staat er bami op het menu.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
forel en snoekbaars
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Goede vangst gehad?KDD schreef:forel en snoekbaars
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Het viel niet tegen. Meeste waren forellen.Herman schreef:Goede vangst gehad?KDD schreef:forel en snoekbaars
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Sommige schappen worden kleiner, maar de schappen met thee en rijst, pasta en aanverwante boodschappen, worden steeds groter.merel schreef: Bulgur is heerlijk. Wij eten het al een tijdje ipv couscous. Het schijnt ook, net zoals volkoren producten en havermout, een langzame koolhydraat afgifte te hebben.
Zoveel soorten en dan ook nog voorgekookt, portieverpakkingen, megaverpakkingen (Surinaamse rijst).
Het lijkt wel of de kruimige aardappel verdreven wordt.
Voor een pakje Ceylon thee moet ik bukken om van de onderste plank te halen, gewone witte thee is er helemaal niet meer.
Ik ben bezig met het opruimen van een stelling in de kelder, en daar kwam ik ook kookboeken tegen. Van mijn moeder nog.
Ik denk dat de vrouwen wel een halve dag bezig waren met het dekken van de tafel, het bereiden van allerlei gerechtjes, zoals croquetjes, vla, soep, saus.
Niks pakjes en zakjes en eten wat het seizoen gaf.
Recept voor macaroni: kook de elleboogjes 12-14 minuten, snijd de plak ham in blokjes, evenals de plak kaas. Roer er een blikje tomatenpuree doorheen. Meteen opdienen.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon