Klinkt lekker! Wat zijn de verhoudingen in de soep? En wat is berreberre?Lilian1975 schreef:Zoeteaardappelsoep met zoete aardappel, peen, paprika, knoflook, rode ui, berreberre en knoflook en peterselie en groentenbouillon. Volgende keer ga ik het eens met pompoen erbij proberen.
Het is maaltijdsoep.
Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
- Lilian1975
- Berichten: 3024
- Lid geworden op: 21 jun 2018, 20:12
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Berrebere zijn allemaal pepers. Het is een kruidenmengsel uit Ethiopië. In het recept staat chilipeper.merel schreef:Klinkt lekker! Wat zijn de verhoudingen in de soep? En wat is berreberre?Lilian1975 schreef:Zoeteaardappelsoep met zoete aardappel, peen, paprika, knoflook, rode ui, berreberre en knoflook en peterselie en groentenbouillon. Volgende keer ga ik het eens met pompoen erbij proberen.
Het is maaltijdsoep.
2 kleine winterpenen
2 rode uien
1 rode paprika
2 teentjes knoflook
Grote zoete aardappel
Takje peterselie
2 blokjes groentebouillon
Beetje chilipeper voor op smaak brengen ( of die berrebere)
750 ml water
Olijfolie om groenten in aan te bakken.
Daarna 20 minuten koken
Staafmixer om te blenderen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Doperwtensoep met wat brood.
Morgen stoofvlees (dat nu al staat te sudderen).
Morgen stoofvlees (dat nu al staat te sudderen).
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Krokant gebakken kipdijfiletstukjes, met licht gebonden sinaasappelsaus, halfvolkorenrijst en doperwten.
Heerlijk fris.
Heerlijk fris.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Boerenkool met worst. k Bedacht pas bij het opscheppen dat ik de spekjes had vergeten. Morgen beter.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Gisteren hadden wij boerenkool (met spekjes en een gehaktbal). Ik miste juist iets zuurs. Helaas waren de augurken op. Afgelopen weekend heb ik erwtensoep gemaakt. Dat vind ik altijd best een klus en heb na het maken doordat je de hele dag in die lucht zit, al geen zin meer in erwtensoep.
Vandaag iets heel anders. Ik ga dit recept eens proberen, ben heel benieuwd.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... mkoolrijst
Vandaag iets heel anders. Ik ga dit recept eens proberen, ben heel benieuwd.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... mkoolrijst
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
In de oude kookboeken wordt altijd een scheutje witte azijn toegevoegd tijdens het koken.merel schreef:Gisteren hadden wij boerenkool (met spekjes en een gehaktbal). Ik miste juist iets zuurs.
Het verdiept de smaak en door de azijn behoudt de boerenkool zijn frisse groene kleur.
Herfst is echt het seizoen van de stoofgerechten. Vanavond maak ik een stoofpot met schouderkarbonades, gedroogde pruimen, sinaasappel, tijm.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dat klinkt ook lekker Mara! Met name de gedroogde pruimen. Mijn schoonvader maakte altijd Poolse zuurkool met gedroogde pruimen salami en suddervlees, zo'n lekker recept. ik kan het alleen nergens vinden
Welke groente eet jij bij die gerecht?
De curry was best lekker, al houdt manlief niet van bloemkoolrijst. De kinderen waren daar echt dol op.
Welke groente eet jij bij die gerecht?
De curry was best lekker, al houdt manlief niet van bloemkoolrijst. De kinderen waren daar echt dol op.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Sperziebonen, vanwege de neutrale smaak. Met aardappelpuree trouwens.merel schreef:Dat klinkt ook lekker Mara! Met name de gedroogde pruimen. Mijn schoonvader maakte altijd Poolse zuurkool met gedroogde pruimen salami en suddervlees, zo'n lekker recept. ik kan het alleen nergens vinden
Welke groente eet jij bij die gerecht?
Ik heb de schil van de sinaasappelen geraspt en die meegebakken, in het sap zijn de schouderkarbonades gaar gestoofd.
Fris en toch herfstig.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
https://www.smakelijck.nl/recepten/hoof ... n-zakjes-/ Gisteren dit recept gemaakt, maar ik was er niet heel enthousiast over. Bechamelsaus is niet zo mijn ding.
Vanavond weer lekker hutspot met riblappen
Vanavond weer lekker hutspot met riblappen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Mmmm klinkt lekkerMara schreef:Sperziebonen, vanwege de neutrale smaak. Met aardappelpuree trouwens.merel schreef:Dat klinkt ook lekker Mara! Met name de gedroogde pruimen. Mijn schoonvader maakte altijd Poolse zuurkool met gedroogde pruimen salami en suddervlees, zo'n lekker recept. ik kan het alleen nergens vinden
Welke groente eet jij bij die gerecht?
Ik heb de schil van de sinaasappelen geraspt en die meegebakken, in het sap zijn de schouderkarbonades gaar gestoofd.
Fris en toch herfstig.
O HEERE, wat is de mens, dat Gij hem kent? Het kind des mensen, dat Gij het acht?
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Linzenstoofschotel met frisse salade met sinaasappel en radijs.
Ik ben benieuwd.
Ik ben benieuwd.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
En ik vond het heerlijk!Mara schreef:Linzenstoofschotel met frisse salade met sinaasappel en radijs.
Ik ben benieuwd.
Nu ben ik een enorme liefhebber van peulvruchten, maar linzen zijn een beetje het stiefkindje. En wat zijn er veel soorten zag ik.
De combinatie veldsla, sinaasappel en radijs is ook verrassend lekker.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Hier nog een enorme liefhebber van peulvruchten en stoofschotels. Mag ik het recept?Mara schreef:En ik vond het heerlijk!Mara schreef:Linzenstoofschotel met frisse salade met sinaasappel en radijs.
Ik ben benieuwd.
Nu ben ik een enorme liefhebber van peulvruchten, maar linzen zijn een beetje het stiefkindje. En wat zijn er veel soorten zag ik.
De combinatie veldsla, sinaasappel en radijs is ook verrassend lekker.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Peulvruchten koken in water met een snufje zout.merel schreef: Hier nog een enorme liefhebber van peulvruchten en stoofschotels. Mag ik het recept?
In een hapjespan (raar woord eigenlijk ) in grove stukken gesneden braadworst op hoog vuur aanbakken, eruit halen dan gesnipperde ui, wortel, bleekselderij, teentje(s) knoflook in wat neutrale olie op lager vuur gaar bakken.
Daarna de bijna gare linzen erbij voegen, de worst, takjes verse rozemarijn en een flinke lepel mosterd, deksel erop en nog zo'n 10 minuutjes laten stoven.
Intussen kun je dus de salade maken. Er kwam zoveel sap uit de sinaasappels, dat ik geen dressing gebruikt heb.
Alleen klein lepeltje mosterd. Veldsla wordt snel slap.
Het is een vrij droge stoofschotel he. Ik heb een klein beetje kookwater meegevoegd.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon