Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Alle overgebleven gekookt of gebakken voedsel inderdaad eerst koelen daarna pas in koelkast of vriezer. Zie mijn reactie op dodo.
Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren. 1Johannes 5 vers 1
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Wanneer je snert maakt, gewoon alles in de pan aan de kook brengen en dus niet roeren, groente , gesneden vlees of wat er bij in moet laten koken tot alles gaar is. Hier wordt altijd snert gekookt zonder roeren omdat ze dan juist aanbakt. Het lijkt eng maar het werkt echt.Ukkie schreef:Die snap ik niet!bergh schreef:Snert moet helemaal niet geroerd worden, dan bakt ze juist aan.Dodo schreef:Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Lijk me inderdaad eng ja
Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren. 1Johannes 5 vers 1
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ukkie schreef:Lijk me inderdaad eng ja
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik roet ook bijna niet door de snert. Ik zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Ik heb moeite er af te blijven. Zelfs in de slowcooker roer ik regelmatig. De volgende keer zet ik 'm in de schuur en blijf ik er af.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Veel mensen, wij ook, hadden een "vliegenkastje". In de brocante winkel stond er een en werd gaaskastje genoemd.Ukkie schreef: Om die reden plaats ik al het gekookte eten wat over is in de koelkast of vriezer.
Mijn moeder deed vroeger gebraden vlees buiten de koelkast bewaren tot de andere dag.
Als het onder het vet staat kan dat geen kwaad zei ze dan.
Nou en vet dat zat er wel in ja. Baggervet
Daar zette mijn moeder inderdaad de pan met gebraden vlees in, onder een dikke laag vet, zodat het niet zou bederven.
Op zaterdag braden, op zondag eten en op maandag het restant.
Maar het vet werd er eerst afgeschept hoor. En in die tijd was dat minder schadelijk, want wij hadden geen tussendoortjes zoals chips.
En broodbeleg bestond uit pindakaas, hagelslag, jam, suiker.
Jij kookt nog op gas he? Mijn grote snertpan doet het niet op inductie.merel schreef:k zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
Dus ik heb het dit jaar nog niet gemaakt. Wel bruinebonensoep, daar maak ik minder van en daarvoor heb ik een 5 literpan.
Ik heb ook de neiging om te roeren. Kook dan niet teveel Dodo, want stel dat het toch mislukt dat zou zonde zijn.Dodo schreef:Ik heb moeite er af te blijven. Zelfs in de slowcooker roer ik regelmatig. De volgende keer zet ik 'm in de schuur en blijf ik er af.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
@ mara, nee wij hebben al jaren inductie.
Ik roer heus wel eens door de pan, maar ook rustig een uurtje niet.
Ik roer heus wel eens door de pan, maar ook rustig een uurtje niet.
- Johann Gottfried Walther
- Berichten: 4790
- Lid geworden op: 05 feb 2008, 15:49
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Roet in snert?merel schreef:Ik roet ook bijna niet door de snert. Ik zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
"Zie, de Heere is gekomen met Zijn vele duizenden heiligen, om gericht te houden tegen allen, en te straffen alle goddelozen onder hen, vanwege al hun goddeloze werken, die zij goddelooslijk gedaan hebben, en vanwege alle harde woorden, die de goddeloze zondaars tegen Hem gesproken hebben"
-
Online
- Berichten: 4612
- Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
- Locatie: bertiel1306@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Dat krijg je vanzelf als het heel lang op het vuur staat en je niet roert
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Hoef je het in ieder geval ook niet in de koelkast of vriezer te stoppen.
Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren. 1Johannes 5 vers 1
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Lasagne... Het staat in de oven en ruikt alvast heerlijk
Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. (Joh 8:12b)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Gisteravond winterlasagne gemaakt. Met boerenkool.
Vanavond staat er stamppot rodekool met appel op het menu. Met gehaktballetjes.
Vanavond staat er stamppot rodekool met appel op het menu. Met gehaktballetjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Winterlasagne? Hoe maak je dat? Ook echt met dezelfde kruiden of is dat ook anders? Boerenkool heb ik nog nooit anders gebruikt dan in de stamppot, maar wellicht het overwegen waard om het in een lasagne te doen.
- Dodo
- Berichten: 5648
- Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
- Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten
Boerenkool kun je ook goed roerbakken, je moet wel de verse hebben natuurlijk. Niet die uit de diepvries. Maar dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ik doe het ook af en toe, en zelfs mijn boerenkoolverfoeiende echtgenoot lust dat.