Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Ukkie
Berichten: 1066
Lid geworden op: 21 nov 2020, 22:17
Locatie: Rotterdam

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Ukkie »

Alle overgebleven gekookt of gebakken voedsel inderdaad eerst koelen daarna pas in koelkast of vriezer. Zie mijn reactie op dodo.
Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren. 1Johannes 5 vers 1
bergh
Berichten: 19
Lid geworden op: 02 jul 2007, 11:55

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door bergh »

Ukkie schreef:
bergh schreef:
Dodo schreef:
Orchidee schreef:Er staat 12 liter erwtensoep te pruttelenAfbeeldingAfbeelding
Goed roeren. Ik heb het wel eens aan laten bakken... de hele pan was bedorven.
Snert moet helemaal niet geroerd worden, dan bakt ze juist aan.
Die snap ik niet!
Wanneer je snert maakt, gewoon alles in de pan aan de kook brengen en dus niet roeren, groente , gesneden vlees of wat er bij in moet laten koken tot alles gaar is. Hier wordt altijd snert gekookt zonder roeren omdat ze dan juist aanbakt. Het lijkt eng maar het werkt echt.
Ukkie
Berichten: 1066
Lid geworden op: 21 nov 2020, 22:17
Locatie: Rotterdam

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Ukkie »

Lijk me inderdaad eng ja :oO
Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren. 1Johannes 5 vers 1
Gebruikersavatar
Terri
Berichten: 3980
Lid geworden op: 21 nov 2009, 20:53

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Terri »

Ukkie schreef:Lijk me inderdaad eng ja :oO
:yahoo
merel
Berichten: 9834
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Ik roet ook bijna niet door de snert. Ik zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5648
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Dodo »

Ik heb moeite er af te blijven. Zelfs in de slowcooker roer ik regelmatig. De volgende keer zet ik 'm in de schuur en blijf ik er af.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Mara »

Ukkie schreef: Om die reden plaats ik al het gekookte eten wat over is in de koelkast of vriezer.
Mijn moeder deed vroeger gebraden vlees buiten de koelkast bewaren tot de andere dag.
Als het onder het vet staat kan dat geen kwaad zei ze dan.
Nou en vet dat zat er wel in ja. Baggervet ;)
Veel mensen, wij ook, hadden een "vliegenkastje". In de brocante winkel stond er een en werd gaaskastje genoemd.
Daar zette mijn moeder inderdaad de pan met gebraden vlees in, onder een dikke laag vet, zodat het niet zou bederven.
Op zaterdag braden, op zondag eten en op maandag het restant.
Maar het vet werd er eerst afgeschept hoor. En in die tijd was dat minder schadelijk, want wij hadden geen tussendoortjes zoals chips.
En broodbeleg bestond uit pindakaas, hagelslag, jam, suiker. :)
merel schreef:k zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
Jij kookt nog op gas he? Mijn grote snertpan doet het niet op inductie.
Dus ik heb het dit jaar nog niet gemaakt. Wel bruinebonensoep, daar maak ik minder van en daarvoor heb ik een 5 literpan.
Dodo schreef:Ik heb moeite er af te blijven. Zelfs in de slowcooker roer ik regelmatig. De volgende keer zet ik 'm in de schuur en blijf ik er af.
Ik heb ook de neiging om te roeren. Kook dan niet teveel Dodo, want stel dat het toch mislukt :sweat dat zou zonde zijn.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
merel
Berichten: 9834
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

@ mara, nee wij hebben al jaren inductie.

Ik roer heus wel eens door de pan, maar ook rustig een uurtje niet.
Gebruikersavatar
Johann Gottfried Walther
Berichten: 4790
Lid geworden op: 05 feb 2008, 15:49

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Johann Gottfried Walther »

merel schreef:Ik roet ook bijna niet door de snert. Ik zet de pan op een lage stand en laat het rustig pruttelen.
Roet in snert? :)
"Zie, de Heere is gekomen met Zijn vele duizenden heiligen, om gericht te houden tegen allen, en te straffen alle goddelozen onder hen, vanwege al hun goddeloze werken, die zij goddelooslijk gedaan hebben, en vanwege alle harde woorden, die de goddeloze zondaars tegen Hem gesproken hebben"
Online
Bertiel
Berichten: 4612
Lid geworden op: 14 sep 2018, 08:49
Locatie: bertiel1306@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Bertiel »

Dat krijg je vanzelf als het heel lang op het vuur staat en je niet roert
Wien heb ik nevens U in den hemel? Nevens U lust mij ook niets op de aarde!
Bezwijkt mijn vlees en mijn hart, zo is God de Rotssteen mijns harten, en mijn Deel in eeuwigheid.
Ukkie
Berichten: 1066
Lid geworden op: 21 nov 2020, 22:17
Locatie: Rotterdam

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Ukkie »

Hoef je het in ieder geval ook niet in de koelkast of vriezer te stoppen. :hum
Ieder die gelooft dat Jezus de Christus is, is uit God geboren. 1Johannes 5 vers 1
Gebruikersavatar
parel
Berichten: 364
Lid geworden op: 24 feb 2012, 11:17

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door parel »

Lasagne... Het staat in de oven en ruikt alvast heerlijk
Ik ben het licht der wereld; die Mij volgt, zal in de duisternis niet wandelen, maar zal het licht des levens hebben. (Joh 8:12b)
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Mara »

Gisteravond winterlasagne gemaakt. Met boerenkool.
Vanavond staat er stamppot rodekool met appel op het menu. Met gehaktballetjes.
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
merel
Berichten: 9834
Lid geworden op: 08 jun 2015, 10:58

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door merel »

Winterlasagne? Hoe maak je dat? Ook echt met dezelfde kruiden of is dat ook anders? Boerenkool heb ik nog nooit anders gebruikt dan in de stamppot, maar wellicht het overwegen waard om het in een lasagne te doen.
Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5648
Lid geworden op: 15 jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten

Bericht door Dodo »

Boerenkool kun je ook goed roerbakken, je moet wel de verse hebben natuurlijk. Niet die uit de diepvries. Maar dan zijn er verschillende mogelijkheden. Ik doe het ook af en toe, en zelfs mijn boerenkoolverfoeiende echtgenoot lust dat.
Plaats reactie