merel schreef:Wat is het voordeel van die platgeslagen aardappel ten opzichte van een gewoon krieltje?
Ik gebruik biologische aardappels, omdat ze eerst in de schil gekookt worden. Die hebben dus een heel andere, diepere smaak dan het jonge krieltje. Aardappels hebben allemaal zo hun eigen smaak. Voor een Hollandse prak zijn de Thoolse kruimige het allerlekkerst, de jus trekt daar ook helemaal in.
De aardappels prak ik dan grof op de bakplaat, ik strooi er wat kruiden over en besprenkel ze met olijfolie.
Dan zijn ze kruimig, maar toch knapperig.
KDD schreef:Het is eigenlijk ‘mashed potatoes’. Het is wel een grappig woord speling.
O dat wist ik niet.
Ik zocht al naar een Nederlands woord ervoor, maar overal heet het dus zo.
KDD schreef:Zo noemen onze kinderen stamppot ‘stompot’ zonder dat ze erg in hebben dat het fout is.
Wij noemen het ook weleens stoemp.
Hoe dan ook, het is eigenlijk altijd lekker.