Gelezen, gedacht, gehoord...

Gebruikersavatar
Mannetje
Berichten: 5101
Lid geworden op: 23 Mei 2014, 09:54
Locatie: Tholen

Re: Gelezen, gedacht, gehoord...

Berichtdoor Mannetje » 04 Mei 2021, 09:26

CvdW schreef:Mannetje, zoals je in een ander topic aangeeft over 'is er gebed voor', geldt dat hier ook. Is er gebed om naar de kerk te gaan. De wereld dienen hun voetbalgoden. In Nederland, maar ook in het buitenland. Is er bij ons dan gebed of we naar de kerk mogen. Dan moeten we niet afwachten tot premier Rutte zijn goedkeuring geeft, maar horen naar Gods stem. Worden we niet opgeroepen om naarstig naar Gods Huis te gaan. De werkplaats van de Heilige Geest. En wij zeggen nu eigenlijk het is verstandig om niet met z'n allen naar de kerk te gaan de Heilige Geest moet maar even wachten.

Als jij van mening bent dat de Heilige Geest niet via de online noodweg kan werken, moet je zeker naar de kerk gaan.

Verder heb ik het juist niet gehad over het afwachten wat onze premier zegt. Maar wel over het zelf gebruiken van het aan ons gegeven verstand.
- Mannetje -

GerefGemeente-lid
Berichten: 100
Lid geworden op: 14 Apr 2021, 23:55

Re: Gelezen, gedacht, gehoord...

Berichtdoor GerefGemeente-lid » 04 Mei 2021, 21:00

Van harte aanbevolen: een interview met oud-ouderling C.A. Hoekman uit de Gereformeerde Gemeente van Kapelle-Biezelinge, over zijn vragenbeantwoording op de website www.refoweb.nl: https://youtu.be/gSVnhCnyAkA

Gebruikersavatar
Dodo
Berichten: 5206
Lid geworden op: 15 Jun 2013, 15:40
Locatie: dodo.refoforum@gmail.com
Contact:

Re: Gelezen, gedacht, gehoord...

Berichtdoor Dodo » 10 Mei 2021, 10:06

"Kindness is something the deaf can hear, and the blind can see"

Gebruikersavatar
J.C. Philpot
Berichten: 5826
Lid geworden op: 22 Dec 2006, 16:08
Locatie: In het gekrookte riet | Email: jcphilpotrefoforum@aol.com

Re: Gelezen, gedacht, gehoord...

Berichtdoor J.C. Philpot » Gisteren, 20:27

https://youtu.be/aMcjxSThD54

Seculier interview over gelijkheid van mannen en vrouwen. Hilarisch om te zien hoe de geinterviewde professor zich niet onder de tafel laat praten, en met wetenschappelijke argumenten de politieke correctheid op een geweldige manier respectvol pareerd. De interviewster krijgt gewoon geen vat op deze man.

De Britse krant The Guardian over dit interview:
The Canadian psychology professor and culture warrior Jordan B Peterson could not have hoped for better publicity than his recent encounter with Cathy Newman on Channel 4 News. The more Newman inaccurately paraphrased his beliefs and betrayed her irritation, the better Peterson came across. The whole performance, which has since been viewed more than 6m times on YouTube and was described by excitable Fox News host Tucker Carlson as “one of the great interviews of all time”, bolstered Peterson’s preferred image as the coolly rational man of science facing down the hysteria of political correctness. As he told Newman in his distinctive, constricted voice, which he has compared to that of Kermit the Frog: “I choose my words very, very carefully.”
Man is nothing; he hath a free will to go to hell, but none to go to heaven, till God worketh in him.
George Whitefield


Email: jcphilpotrefoforum@aol.com

Online
DDD
Berichten: 19083
Lid geworden op: 11 Jul 2012, 17:48

Re: Gelezen, gedacht, gehoord...

Berichtdoor DDD » Gisteren, 23:42

Hij is misschien wel netjes, maar zegt mijns inziens toch ook heel domme dingen. Bijvoorbeeld heel stereotype opvattingen over wat vrouwen in mannen zouden idealiseren, zonder daar een behoorlijke argumentatie bij te geven. (Waarbij ik toegeef dat de interviewer ook niet vraagt om die stelling te onderbouwen).

Ik kan mij voorstellen dat een interviewer daar een beetje geïrriteerd van raakt. Het is niet zo dat domme dingen waar worden als je ze maar waardig uitdraagt.

Dat neemt niet weg dat de interviewer niet erg slim acteert, meer specifiek: voortdurend domme vragen stelt en kennelijk op dat moment niet in staat was tot logisch nadenken, afgezien van de laatste tien minuten misschien. Ze geeft hem nauwelijks de kans om iets verkeerd te zeggen, zo onnozel zijn haar vragen.

Wel treurig dat een vrouwelijke interviewer juist op dit onderwerp zo'n bespottelijke indruk weet te maken. Het was gewoon lachwekkend.


Terug naar “Theologie - Bezinning”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten