Pagina 45 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 jun 2011, 09:35
door Hendrikus
albion schreef:Iets te vieren, Hendrikus? Smaakte zeker wel :slurp :)
't was perfect barbeknoeiweer, that's all. Maar inderdaad, 't was geen straf :haha

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 jun 2011, 14:09
door henriët
Gezellig Hendrikus, zag r goed uit!

Wij gaan vanavond steengrillen/ gourmetten.
( dat doen we alleen met mooi weer, binnen is not done!)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 jun 2011, 15:00
door JolandaOudshoorn
Vanavond het restant van de chinees-indische rijsttafel die we gisteren hebben gehaald.
Net reepjes speklap met snijbiet. Gisteren de snijbiet weer eens geoogst, maar er was nog erg veel over (als salade gegeten) Nu dus wat speklapjes in reepjes gesneden, gemarineerd, gewokt en op het laatst de snijbiet toegevoegd. Simpel, maar heerlijk!!! Ik ben nu verslingerd aan snijbiet!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 jun 2011, 16:13
door Mara
Nou Zita, ik geniet van jouw postings in dit topic, ga alsjeblieft er mee door.
Jolanda trouwens ook. Ik ben echt fan van jullie :super
Heeft 1 van jullie nog een recept voor babi pangang ? De saus bedoel ik dan.
Die van Conimex vind ik wel lekker, maar levert me een dag jeukende armen en enorme dorst op :ouin ondanks anti allergie medicatie.
Ik heb het zelf een keer gemaakt, maar dat was geen succes.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 03 jun 2011, 17:25
door Terri
recept babi pangang (3 pers.)

3 varkenslapjes of 3 kipfileetjes
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap(zoete)
1 grote bouillonblok of 6 kleine maggiblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
300 ml water.

kleine stukjes vlees,bestrooi ze met peper en zout en dan even aanbakken.Fijn gesneden ui erbij, even mee bakken(tot glazig).
Daarna de rest bij elkaar, tot aan de kook, vuur uit en een uur laten trekken.
Daarna opnieuw aan de kook, half uur tot 3 kwartier pruttelen(hoeft niet perse, kan ook korter, ligt aan hoe lang je het vlees hebt aangebraden) daarna tot gewenste dikte aanmaken met maizena.
Heerlijk met rijst en ananas.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 17:44
door Neeltje Jans
Couscous
uit een pakje :D

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 18:13
door Mara
Terri schreef:recept babi pangang (3 pers.)

3 varkenslapjes of 3 kipfileetjes
2 uien
3 teentjes knoflook
3 eetlepels bruine suiker
1 theelepel sambal oelek
5 eetlepels ketjap(zoete)
1 grote bouillonblok of 6 kleine maggiblokjes
1 groot blikje tomatenpuree
300 ml water.

kleine stukjes vlees,bestrooi ze met peper en zout en dan even aanbakken.Fijn gesneden ui erbij, even mee bakken(tot glazig).
Daarna de rest bij elkaar, tot aan de kook, vuur uit en een uur laten trekken.
Daarna opnieuw aan de kook, half uur tot 3 kwartier pruttelen(hoeft niet perse, kan ook korter, ligt aan hoe lang je het vlees hebt aangebraden) daarna tot gewenste dikte aanmaken met maizena.
Heerlijk met rijst en ananas.
Fijn Terri, ik ga het een keer proberen. Ik moet alleen ook oppassen met bouillonblokjes, maar ik heb in het reformhuis ontdekt dat ze daar blokjes zonder versterkers verkopen. groenten- en tomatenbouillon. Het lijkt gezeur, maar het is gewoon heel vervelend wanneer je van etenswaren ziek wordt. :ouin
Je kunt nooit onbekommerd ergens van proeven. Dus.... je snapt dat ik geen aandelen Unilever heb ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 20:01
door oesterschelpje
Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 20:21
door albion
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 20:42
door oesterschelpje
albion schreef:
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
Elke dag is eten een feest.... :super
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar! ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 20:53
door Zita
kipfilet omwikkeld met katenspek uit de oven
spinazie
gekookte krieltjes
champignons+lente-uitjes gebakken
restje tagliatelle
bospeen

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 21:29
door JolandaOudshoorn
oesterschelpje schreef:
albion schreef:
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
Elke dag is eten een feest.... :super
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar! ;)
Een eigen moestuin is idd aan te bevelen. Het is heerlijk ontspannend en wat er vanaf komt is echt mmmmmmmm :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 jun 2011, 21:42
door albion
JolandaOudshoorn schreef:
oesterschelpje schreef:
albion schreef:
oesterschelpje schreef:Zalm in druivepitolie gebakken met dille/oregano en ietsje zout.
Gebakken aardappeltjes bestrooid met italiaanse kruiden.
Allerlei soorten sla uit de groentetuin (o.a. rucola en snijsla) met ananas, uitje, eieren, tonijn, zout, peper en oregano.

Toetje. roomijs met verse aardbeien, aalbessen en frambozen uit de groentetuin.
Even garneren met slagroom en blaadje mint.

Dat klinkt goed en feestelijk. Iets te vieren?
Elke dag is eten een feest.... :super
Vandaag heel de dag in de tuin gewerkt.
Een stukje daarvan is groentetuin en voor het eerst dit jaar hebben we heel veel verschillende soorten sla.
Daarom eten we bijna dagelijks een salade.
Ik had geen puf meer, dus het werd een "snelle" maaltijd.
Even een "kliekje" aardappelen uit de koelkast, en wat zalm uit de vriezer.
De rest even halen uit de tuin, en klaar is de maaltijd.
Echt aan te bevelen, makkelijk, verrukkelijk en snel klaar! ;)
Een eigen moestuin is idd aan te bevelen. Het is heerlijk ontspannend en wat er vanaf komt is echt mmmmmmmm :slurp

Jaja, moet je het niet over de luizen hebben (dit jaar erg veel vanwege de warmte?), een of ander beestje in een koolsoort, de komkommerplant (waterplant) heeft heel veel water nodig nu.
Vanmorgen was het heel erg warm om in de moestuin te werken (aldus nichtje lief die een moestuintje naast haar huis heeft staan + een kas voor de tomaten). 't Is erg leuk om er even doorheen
te lopen en als je er 'feeling' voor hebt dan geniet je er natuurlijk dubbel van.
Mijn man heeft jaren een moestuin gehad (wel meer dan 1), dat betekende dan wel vaak dezelfde groenten eten (vind ik) en dan het schoonmaken van die groenten... Nee, ik ben best tevreden met mijn groenteboer :) (en af en toe komt er wel eens iets uit de tuin van de een of ander richting ons huis).

(nu mag ik toch niet klagen, want manlief zorgt altijd voor het eten en de boodschappen)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 06 jun 2011, 08:28
door vlinder
Beetje jammer die reacties over die pakjes. Over smaak valt niet te twisten. Geloof mij, wanneer je mij in de keuken zet ben je dankbaar dat Unilever vast de smaak heeft bepaald :huhu. Verder zijn wij met z'n tweeën en de pakjes bijna altijd voor 4. Dan bewaar je toch de helft? Je hoeft helemaal niet zo'n heel pak macaroni weg te werken, je bewaart gewoon de helft van de ingrediënten voor de volgende keer.
Daarnaast valt over smaak niet te twisten en zijn wij vaak goedkoper uit dan wanneer we alle speciale ingrediënten die in de recepten staan moeten aanschaffen. Gelukkig zijn wij nergens allergisch voor, maar de stellige meningen hier zijn gelukkig maar meningen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 06 jun 2011, 09:24
door albion
vlinder schreef:Beetje jammer die reacties over die pakjes. Over smaak valt niet te twisten. Geloof mij, wanneer je mij in de keuken zet ben je dankbaar dat Unilever vast de smaak heeft bepaald :huhu. Verder zijn wij met z'n tweeën en de pakjes bijna altijd voor 4. Dan bewaar je toch de helft? Je hoeft helemaal niet zo'n heel pak macaroni weg te werken, je bewaart gewoon de helft van de ingrediënten voor de volgende keer.
Daarnaast valt over smaak niet te twisten en zijn wij vaak goedkoper uit dan wanneer we alle speciale ingrediënten die in de recepten staan moeten aanschaffen. Gelukkig zijn wij nergens allergisch voor, maar de stellige meningen hier zijn gelukkig maar meningen.

Roken is slecht, suiker is slecht, vet is slecht, etc. maar over de ingrediënten die in die pakjes zitten daar moet je niet over zeuren, want dat is overdreven. Verdiep je eens in de E-nummers. Daar schrik je van. Er zijn E-nummers en E-nummers (dat weet ik ook wel) Toch zijn die smaakmakers zéér slecht.
Je schreef ergens dat je ADHD had/hebt. Het is wetenschappelijk bewezen dat het uitmaakt wat je eet, waar je drukker van wordt etc.