Pagina 37 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 12:01
door Marnix
Welkom terug Girly!

Jolanda, klinkt erg lekker. In ieder geval lekkere versie kruiden (peterselie, bieslook, tijm?) er doorheen doen! :)

Gisteren alleen thuis, gegeten:

Macaroni met paprika, champignons, blokjes wortel, franse kruidenkaas er doorheen gesmolten en blad van koolrabi (kort geroerbakt en op smaak gebracht met een teentje knoflook en peper) er ook doorheen :)

Vanavond Alpha-cursus, dus ben benieuwd wie er dit keer kookt en wat voor lekkers we krijgen.

Morgen gaat de koolrabi zelf de pan in, in blokjes geroerbakt met ham, gebakken aardappeltjes en het restant van de kruidenkaas. En daarbij geraspte wortel. Daarmee is mijn biologisch groentepakket op, maar gelukkig komt er morgen weer een nieuwe :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 12:42
door JolandaOudshoorn
Marnix schreef: Jolanda, klinkt erg lekker. In ieder geval lekkere versie kruiden (peterselie, bieslook, tijm?) er doorheen doen! :)
We maken hem ietwat oosters af ;)
Het vlees staat nu in een marinade van ca. 1 eetl gembersiroop, citroensap en 3 eetl ketjap.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 12:47
door vlinder
Ander schreef:
albion schreef:Is omdat hier dan grammaticaal juist?
Nee, de zin had zo moeten zijn:
Gister een fruitdagje gehad nadat we mijn zusje wat in gewicht wilde laten toenemen, maar daarom zelf ook één en ander zijn aangekomen...
:super Gompie, dat mijn fruitdag zo'n impact hier heeft...kreeg er zelfs pb's over :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 12:50
door vlinder
Marnix schreef:@ Orchidee: Ik vind smaak ook belangrijk, daarom eet ik aardappels graag gebakken.

@ Mara: Het is de combinatie van factoren, de tijd en moeite die het kost (en ik vind aardappels schillen vreselijk en het koken duurt lang), de frequentie dat we aardappels eten, de smaak van gekookte aardappels (saai, smakeloos)... dus ik bak ze altijd.... en dan zijn voorgekookte krieltjes of schijfjes veel simpeler en makkelijker.

Volgens mij zegt het spreekwoord dat over smaak niet te twisten valt, dus misschien moet je het feit dat ik de Hollandse gekookte aardappels niet zo waardeer, maar accepteren. ;)
Helemaal met je eens Marnix. Wij hebben al 4 jaar geen aardappels meer gekocht. Het eerste jaar gingen er 3 zakken van 2,5 kg overstuur, dus voor ons geen aardappels meer. Zelf vind ik het wel lekker af en toe. Nu belt mijn schoonmoeder als ze een prakkie stamppot heeft bewaard voor mijn late dienst. Heerlijk, lekker makkelijk opwarmen in de magnetron.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 12:56
door Mara
vlinder schreef:
Marnix schreef:@ Orchidee: Ik vind smaak ook belangrijk, daarom eet ik aardappels graag gebakken.

@ Mara: Het is de combinatie van factoren, de tijd en moeite die het kost (en ik vind aardappels schillen vreselijk en het koken duurt lang), de frequentie dat we aardappels eten, de smaak van gekookte aardappels (saai, smakeloos)... dus ik bak ze altijd.... en dan zijn voorgekookte krieltjes of schijfjes veel simpeler en makkelijker.

Volgens mij zegt het spreekwoord dat over smaak niet te twisten valt, dus misschien moet je het feit dat ik de Hollandse gekookte aardappels niet zo waardeer, maar accepteren. ;)
Helemaal met je eens Marnix. Wij hebben al 4 jaar geen aardappels meer gekocht. Het eerste jaar gingen er 3 zakken van 2,5 kg overstuur, dus voor ons geen aardappels meer. Zelf vind ik het wel lekker af en toe. Nu belt mijn schoonmoeder als ze een prakkie stamppot heeft bewaard voor mijn late dienst. Heerlijk, lekker makkelijk opwarmen in de magnetron.
Maar eet jij dan altijd pasta of rijst of couscous o.i.d. ? Wat is er toch mis met die heerlijke Hollandse pieper ? :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 13:08
door Marnix
Pasta, rijst, couscous, wraps, bonen, hartige taart, mogelijkheden zat :)

Maar ze zijn ook met z'n tweeën dus ik denk dat ze ook wel eens aardappels eten maar dan ook krieltjes of schijfjes die je lekker kan opbakken of in een ovenschotel verwerken?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 14:32
door Zita
JolandaOudshoorn schreef:
Marnix schreef: Jolanda, klinkt erg lekker. In ieder geval lekkere versie kruiden (peterselie, bieslook, tijm?) er doorheen doen! :)
We maken hem ietwat oosters af ;)
Het vlees staat nu in een marinade van ca. 1 eetl gembersiroop, citroensap en 3 eetl ketjap.
Ik zou er ook nog een paar gemberbolletjes (die zoete, op gembersiroop) heel fijngesneden doorheen doen :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 14:34
door henriët
gourmet

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 14:45
door Lassie
soep met brood.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 14:58
door JolandaOudshoorn
Zita schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
Marnix schreef: Jolanda, klinkt erg lekker. In ieder geval lekkere versie kruiden (peterselie, bieslook, tijm?) er doorheen doen! :)
We maken hem ietwat oosters af ;)
Het vlees staat nu in een marinade van ca. 1 eetl gembersiroop, citroensap en 3 eetl ketjap.
Ik zou er ook nog een paar gemberbolletjes (die zoete, op gembersiroop) heel fijngesneden doorheen doen :slurp
Die had ik niet meer. Ik heb het maar gehouden op de veilige combinatie met zout, peper, foelie, ketoembar, djinten en vijf-kruidenpoeder.
Ben benieuwd wat er over een paar uur op mijn bord terecht komt!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 16:40
door Marnix
Ik begin er van te watertanden :) Sowieso is echt rundvlees heerlijk (vind ik) maar we eten het haast nooit omdat ik vaak niet een dag van tevoren al heb bedacht wat ik de volgende dag moet eten. Als je thuis bent kan je het overdag gewoon opzetten maar ja, dat is nooit het geval. Toch maar eens doen.... want superzacht rundvlees is zoooo lekker.... lekkere hachee ofzo.... hmmmm.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 mei 2011, 17:59
door Lourens
Ik heb net een lekkere ui gesnipperd..........................

voor een frikandel speciaal en patat speciaal.

Woensdag............. patatdag

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 19 mei 2011, 09:17
door Marnix
Hehe. Dat heb ik nou nooit gekend, patatdag. Ik weet dat het een fenomeen is, maar ik heb dat altijd moeten missen. En nu hebben we niet eens meer een frituurpan :D Zo zie je maar weer wat een negatieve invloed de opvoeding op je kan hebben! :D

Nou, de Alpha-pot is altijd een verrassing en dat bleek gisteren wel weer. We aten, jawel, echte stamppot Andijvie met gehaktballen, liefdevol klaargemaakt door een collega / kerkgenote. Was wel weer een keer lekker, lang geleden sowieso.

Dus beste Mara, je hoeft je voor deze week geen zorgen om me te maken, ik heb mijn aanbevolen wekelijkse hoeveelheid echte hollandse piepers weer binnen voor deze week ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 19 mei 2011, 15:40
door Mara
Marnix schreef:Hehe. Dat heb ik nou nooit gekend, patatdag. Ik weet dat het een fenomeen is, maar ik heb dat altijd moeten missen. En nu hebben we niet eens meer een frituurpan :D Zo zie je maar weer wat een negatieve invloed de opvoeding op je kan hebben! :D

Nou, de Alpha-pot is altijd een verrassing en dat bleek gisteren wel weer. We aten, jawel, echte stamppot Andijvie met gehaktballen, liefdevol klaargemaakt door een collega / kerkgenote. Was wel weer een keer lekker, lang geleden sowieso.

Dus beste Mara, je hoeft je voor deze week geen zorgen om me te maken, ik heb mijn aanbevolen wekelijkse hoeveelheid echte hollandse piepers weer binnen voor deze week ;)
Er moet er toch eentje op je letten ;) :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 19 mei 2011, 16:22
door MarthaMartha
Ik ga zo pannenkoeken bakken...