Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 11 mei 2011, 20:06
ik vind de aardappels niet meer lekker. 't Wordt tijd voor nieuwe .
toch ben ik blij dat ik nog om aardappels kan....helma schreef:ik vind de aardappels niet meer lekker. 't Wordt tijd voor nieuwe .
ik ook.henriët schreef:toch ben ik blij dat ik nog om aardappels kan....helma schreef:ik vind de aardappels niet meer lekker. 't Wordt tijd voor nieuwe .
ik vind die schijfjes en krieltjes zo glibberig. En ook minder lekker dan echte aardappels. En aardappels schillen vind ik niet echt een enorme klus (maar wij zijn dan ook maar met drie eters, voor tien ben je misschien wel even bezig). Als je aardappelpartjes in de oven stopt met wat olijfolie en rozemarijn (of tijm), dan hoef je ze niet eens te schillen.Marnix schreef:Voor mij is het schillen van aardappels meer een winterse bezigheid. Ik ben niet zo'n liefhebber van gekookte aardappels, behalve in een stampot, eigenlijk is dat het enige waar ik aardappels voor schil. We eten wel af en toe (gemiddeld 2x per week denk ik) gebakken krieltjes of aardappelschijfjes maar die komen dan gewoon uit een pak. Eerst schillen, dan koken, dan in plakjes snijden en dan bakken bind ik teveel werk, ook omdat we beiden werken en maar met z'n tweeën zijn. Bij ovenschotels gebruiken we ook gewoon schijfjes of aardappelpuree.
He Marnix, die voorgekookte dingen zijn helemaal niet lekkerMarnix schreef:Voor mij is het schillen van aardappels meer een winterse bezigheid. Ik ben niet zo'n liefhebber van gekookte aardappels, behalve in een stampot, eigenlijk is dat het enige waar ik aardappels voor schil. We eten wel af en toe (gemiddeld 2x per week denk ik) gebakken krieltjes of aardappelschijfjes maar die komen dan gewoon uit een pak. Eerst schillen, dan koken, dan in plakjes snijden en dan bakken bind ik teveel werk, ook omdat we beiden werken en maar met z'n tweeën zijn. Bij ovenschotels gebruiken we ook gewoon schijfjes of aardappelpuree.
Hehe, ik heb er gewoon een hekel aan. Niet schillen en koken klinkt goed, maar Joanne houdt niet zo van aardappels in schil.... beetje jammer. Maar ja. Schijfjes en krieltjes zijn glibberig als je er niets mee doet, bak je ze ff 10 minuten in een koekenpan en kruid je ze een beetje, of stop je ze in de oven, dan zijn ze lekker krokant en niet meer glibberigZita schreef:ik vind die schijfjes en krieltjes zo glibberig. En ook minder lekker dan echte aardappels. En aardappels schillen vind ik niet echt een enorme klus (maar wij zijn dan ook maar met drie eters, voor tien ben je misschien wel even bezig). Als je aardappelpartjes in de oven stopt met wat olijfolie en rozemarijn (of tijm), dan hoef je ze niet eens te schillen.Marnix schreef:Voor mij is het schillen van aardappels meer een winterse bezigheid. Ik ben niet zo'n liefhebber van gekookte aardappels, behalve in een stampot, eigenlijk is dat het enige waar ik aardappels voor schil. We eten wel af en toe (gemiddeld 2x per week denk ik) gebakken krieltjes of aardappelschijfjes maar die komen dan gewoon uit een pak. Eerst schillen, dan koken, dan in plakjes snijden en dan bakken bind ik teveel werk, ook omdat we beiden werken en maar met z'n tweeën zijn. Bij ovenschotels gebruiken we ook gewoon schijfjes of aardappelpuree.
Als je ze bakt en kruidt vind ik ze prima te eten. Beter dan gekookte echte aardappels. Aardappels in schil zijn voor Joanne geen optie. Daarnaast werken wij allebei en heb ik dus geen tijd om tijden bezig te zijn. Ik vind het gewoon een hoop werk om eerst aardappels te schillen (heb ik een hekel aan, kan ik ook helemaal niet snel) en ze dan vervolgens 20 minuten te moeten koken. Dus nee, ik heb geen inspiratie gekregen. Het is gewoon een hoop werk en een zak aardappels krijgen we samen nooit op, daar eten we het te weinig voor. Wel eens gedaan maar als de halve zak leeg was was de rest van de aardappels al de kast uit aan het groeien. Dus, meestal koop ik zo'n duo-pak van 2x 350 gram aardappelschijfjes of krieltjes, per maaltijd 1 pak nodig, de andere helft kan evt nog in de vriezer ookMara schreef:He Marnix, die voorgekookte dingen zijn helemaal niet lekkerMarnix schreef:Voor mij is het schillen van aardappels meer een winterse bezigheid. Ik ben niet zo'n liefhebber van gekookte aardappels, behalve in een stampot, eigenlijk is dat het enige waar ik aardappels voor schil. We eten wel af en toe (gemiddeld 2x per week denk ik) gebakken krieltjes of aardappelschijfjes maar die komen dan gewoon uit een pak. Eerst schillen, dan koken, dan in plakjes snijden en dan bakken bind ik teveel werk, ook omdat we beiden werken en maar met z'n tweeën zijn. Bij ovenschotels gebruiken we ook gewoon schijfjes of aardappelpuree.en een stuk duurder !
Bij aardappels denken veel mensen alleen aan een saaie prak, maar net zoals Zita zegt, in de oven, in de schil. jammie
Of een grote hele aardappel, poffen, lekker met losgeroerde creme fraiche.
En je hebt ook zomerse stamppotten, met rauwe groenten of kortgekookte.
Of een combi (doperwtjes, nu heerlijk vers met reepjes ijsbergsla) of rauwe postelein erdoorstampen, ijzerrijk !
En je kunt aardappelen ook rauw bakken hoor. Neem een zo groot mogelijke pan en deksel (spatdeksel bijv) ong 10 - 15 minuten zachtjes gaar bakken met deksel, daarna bruin bakken met het deksel eraf. Dan blijven ze ook mooier en worden niet zo kruimig.
Of een grote aardappel aan de bovenkant inkepen, om de halve cm, niet helemaal tot de anderkant, zodat je een mooie waaier krijgt. In de inkepinkjes bijv plakjes ui of plakjes bacon/ontbijtspek stoppen. Bedruppelen met wat olijfolie, in de oven.![]()
Heb ik je genoeg inspiratie gegeven Marnix ? Jij als gezonde Hollandse jongen, moet toch de aardappel hooghouden
Ik vind smaak toch ook wel erg belangrijkMarnix schreef:Hehe, ik heb er gewoon een hekel aan. Niet schillen en koken klinkt goed, maar Joanne houdt niet zo van aardappels in schil.... beetje jammer. Maar ja. Schijfjes en krieltjes zijn glibberig als je er niets mee doet, bak je ze ff 10 minuten in een koekenpan en kruid je ze een beetje, of stop je ze in de oven, dan zijn ze lekker krokant en niet meer glibberigZita schreef:ik vind die schijfjes en krieltjes zo glibberig. En ook minder lekker dan echte aardappels. En aardappels schillen vind ik niet echt een enorme klus (maar wij zijn dan ook maar met drie eters, voor tien ben je misschien wel even bezig). Als je aardappelpartjes in de oven stopt met wat olijfolie en rozemarijn (of tijm), dan hoef je ze niet eens te schillen.Marnix schreef:Voor mij is het schillen van aardappels meer een winterse bezigheid. Ik ben niet zo'n liefhebber van gekookte aardappels, behalve in een stampot, eigenlijk is dat het enige waar ik aardappels voor schil. We eten wel af en toe (gemiddeld 2x per week denk ik) gebakken krieltjes of aardappelschijfjes maar die komen dan gewoon uit een pak. Eerst schillen, dan koken, dan in plakjes snijden en dan bakken bind ik teveel werk, ook omdat we beiden werken en maar met z'n tweeën zijn. Bij ovenschotels gebruiken we ook gewoon schijfjes of aardappelpuree.Gewoon gekookte aardappels eten we eigenlijk nooit, en ik vind het ook vrij smakeloos.... , behalve dus in stampot....
Mara schreef:
Als je ze bakt en kruidt vind ik ze prima te eten. Beter dan gekookte echte aardappels. Aardappels in schil zijn voor Joanne geen optie. Daarnaast werken wij allebei en heb ik dus geen tijd om tijden bezig te zijn. Ik vind het gewoon een hoop werk om eerst aardappels te schillen (heb ik een hekel aan, kan ik ook helemaal niet snel) en ze dan vervolgens 20 minuten te moeten koken. Dus nee, ik heb geen inspiratie gekregen. Het is gewoon een hoop werk en een zak aardappels krijgen we samen nooit op, daar eten we het te weinig voor. Wel eens gedaan maar als de halve zak leeg was was de rest van de aardappels al de kast uit aan het groeien. Dus, meestal koop ik zo'n duo-pak van 2x 350 gram aardappelschijfjes of krieltjes, per maaltijd 1 pak nodig, de andere helft kan evt nog in de vriezer ook
Dus nee, dan maar geen gezonde hollandse jongen maar een gezonde muticulturele jongen
Marnix: bij AH liggen zakken aardappels van 1, 2 1/2, 3 en 5 kilo !Marnix schreef:Hehe, ik heb er gewoon een hekel aan. Niet schillen en koken klinkt goed, maar Joanne houdt niet zo van aardappels in schil.... beetje jammer. Maar ja. Schijfjes en krieltjes zijn glibberig als je er niets mee doet, bak je ze ff 10 minuten in een koekenpan en kruid je ze een beetje, of stop je ze in de oven, dan zijn ze lekker krokant en niet meer glibberigZita schreef:ik vind die schijfjes en krieltjes zo glibberig. En ook minder lekker dan echte aardappels. En aardappels schillen vind ik niet echt een enorme klus (maar wij zijn dan ook maar met drie eters, voor tien ben je misschien wel even bezig). Als je aardappelpartjes in de oven stopt met wat olijfolie en rozemarijn (of tijm), dan hoef je ze niet eens te schillen.Marnix schreef:Voor mij is het schillen van aardappels meer een winterse bezigheid. Ik ben niet zo'n liefhebber van gekookte aardappels, behalve in een stampot, eigenlijk is dat het enige waar ik aardappels voor schil. We eten wel af en toe (gemiddeld 2x per week denk ik) gebakken krieltjes of aardappelschijfjes maar die komen dan gewoon uit een pak. Eerst schillen, dan koken, dan in plakjes snijden en dan bakken bind ik teveel werk, ook omdat we beiden werken en maar met z'n tweeën zijn. Bij ovenschotels gebruiken we ook gewoon schijfjes of aardappelpuree.Gewoon gekookte aardappels eten we eigenlijk nooit, en ik vind het ook vrij smakeloos.... , behalve dus in stampot....
Als je ze bakt en kruidt vind ik ze prima te eten. Beter dan gekookte echte aardappels. Aardappels in schil zijn voor Joanne geen optie. Daarnaast werken wij allebei en heb ik dus geen tijd om tijden bezig te zijn. Ik vind het gewoon een hoop werk om eerst aardappels te schillen (heb ik een hekel aan, kan ik ook helemaal niet snel) en ze dan vervolgens 20 minuten te moeten koken. Dus nee, ik heb geen inspiratie gekregen. Het is gewoon een hoop werk en een zak aardappels krijgen we samen nooit op, daar eten we het te weinig voor. Wel eens gedaan maar als de halve zak leeg was was de rest van de aardappels al de kast uit aan het groeien. Dus, meestal koop ik zo'n duo-pak van 2x 350 gram aardappelschijfjes of krieltjes, per maaltijd 1 pak nodig, de andere helft kan evt nog in de vriezer ookMara schreef:He Marnix, die voorgekookte dingen zijn helemaal niet lekkerMarnix schreef:Voor mij is het schillen van aardappels meer een winterse bezigheid. Ik ben niet zo'n liefhebber van gekookte aardappels, behalve in een stampot, eigenlijk is dat het enige waar ik aardappels voor schil. We eten wel af en toe (gemiddeld 2x per week denk ik) gebakken krieltjes of aardappelschijfjes maar die komen dan gewoon uit een pak. Eerst schillen, dan koken, dan in plakjes snijden en dan bakken bind ik teveel werk, ook omdat we beiden werken en maar met z'n tweeën zijn. Bij ovenschotels gebruiken we ook gewoon schijfjes of aardappelpuree.en een stuk duurder !
Bij aardappels denken veel mensen alleen aan een saaie prak, maar net zoals Zita zegt, in de oven, in de schil. jammie
Of een grote hele aardappel, poffen, lekker met losgeroerde creme fraiche.
En je hebt ook zomerse stamppotten, met rauwe groenten of kortgekookte.
Of een combi (doperwtjes, nu heerlijk vers met reepjes ijsbergsla) of rauwe postelein erdoorstampen, ijzerrijk !
En je kunt aardappelen ook rauw bakken hoor. Neem een zo groot mogelijke pan en deksel (spatdeksel bijv) ong 10 - 15 minuten zachtjes gaar bakken met deksel, daarna bruin bakken met het deksel eraf. Dan blijven ze ook mooier en worden niet zo kruimig.
Of een grote aardappel aan de bovenkant inkepen, om de halve cm, niet helemaal tot de anderkant, zodat je een mooie waaier krijgt. In de inkepinkjes bijv plakjes ui of plakjes bacon/ontbijtspek stoppen. Bedruppelen met wat olijfolie, in de oven.![]()
Heb ik je genoeg inspiratie gegeven Marnix ? Jij als gezonde Hollandse jongen, moet toch de aardappel hooghouden
Dus nee, dan maar geen gezonde hollandse jongen maar een gezonde muticulturele jongen