Pagina 20 van 100
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 07 mar 2011, 18:02
door JolandaOudshoorn
Mara schreef:JolandaOudshoorn schreef:De meiden eten frietjes met kleine snacks.
Ik zelf zit aan een restje boerenkool die ik af heb gemaakt met een indische twist. (gewone, hollandse boerenkool is zo saaaaaai)
Nee joh
En wat is jouw indische twist dan ?
Ik snipper een uitje (of 2) en wat knoflookteentjes (naar smaak). Dan bak ik wat gerookte spekkies uit, voeg het ui-knoflookmengsel erbij en een mespuntje 5-kruiden poeder, djinten en ketoembar en zwarte peper en meng dat door de boerenkool heen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 07 mar 2011, 18:14
door Mara
JolandaOudshoorn schreef:Mara schreef:JolandaOudshoorn schreef:De meiden eten frietjes met kleine snacks.
Ik zelf zit aan een restje boerenkool die ik af heb gemaakt met een indische twist. (gewone, hollandse boerenkool is zo saaaaaai)
Nee joh
En wat is jouw indische twist dan ?
Ik snipper een uitje (of 2) en wat knoflookteentjes (naar smaak). Dan bak ik wat gerookte spekkies uit, voeg het ui-knoflookmengsel erbij en een mespuntje 5-kruiden poeder, djinten en ketoembar en zwarte peper en meng dat door de boerenkool heen.

Klinkt goed

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 07 mar 2011, 18:35
door Zita
Mara schreef:Zita schreef:hier eten we opnieuw geen koolkerrieschotel

, maar biefstuk, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Misschien is het dan beter dit pas te plaatsen als je het werkelijk hebt gegeten
Wat was de reden Zita ? En geef ff het complete recept, wil ik het ook een keer maken

de reden voor de biefstuk was dat ma die al ontdooid had voor zondag, maar dat het toen nog te bevroren was om te bakken.
De aardappelkerriekoolschotel werkt als volgt:
maak aardappelpuree (uiteraard van echte aardappels, wat uit een zakje komt en zo heet, is in werkelijkheid behangplaksel).
snijd een witte kool in reepjes en kook die niet al te vreselijk gaar.
fruit een uitje (of twee, hangt een beetje van de hoeveelheden aardappelpuree en kool af), maak een roux door bloem toe te voegen en die aan te bakken, voeg melk toe en blijf goed roeren tot je een saus hebt. Voeg veel kerrie toe.
maak gehakt aan met kruiden, paneermeel en ei en bak het rul.
vul een ovenschaal met van onderaf kool, saus, gehakt, aardappelpuree en wat paneermeel voor de knapperigheid.
Ik vind het erg lekker.
Voor de hoeveelheden moet je maar afgaan op hoeveel je eet en welke verhouding kool/aardappelpuree je lekker vindt.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 07 mar 2011, 19:47
door Mara
Zita schreef:Mara schreef:Zita schreef:hier eten we opnieuw geen koolkerrieschotel

, maar biefstuk, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Misschien is het dan beter dit pas te plaatsen als je het werkelijk hebt gegeten
Wat was de reden Zita ? En geef ff het complete recept, wil ik het ook een keer maken

de reden voor de biefstuk was dat ma die al ontdooid had voor zondag, maar dat het toen nog te bevroren was om te bakken.
De aardappelkerriekoolschotel werkt als volgt:
maak aardappelpuree (uiteraard van echte aardappels, wat uit een zakje komt en zo heet, is in werkelijkheid behangplaksel).
snijd een witte kool in reepjes en kook die niet al te vreselijk gaar.
fruit een uitje (of twee, hangt een beetje van de hoeveelheden aardappelpuree en kool af), maak een roux door bloem toe te voegen en die aan te bakken, voeg melk toe en blijf goed roeren tot je een saus hebt. Voeg veel kerrie toe.
maak gehakt aan met kruiden, paneermeel en ei en bak het rul.
vul een ovenschaal met van onderaf kool, saus, gehakt, aardappelpuree en wat paneermeel voor de knapperigheid.
Ik vind het erg lekker.
Voor de hoeveelheden moet je maar afgaan op hoeveel je eet en welke verhouding kool/aardappelpuree je lekker vindt.
Dank je wel Zita

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 07 mar 2011, 21:09
door MarthaMartha
macaroni en een sla metvanalleserdoorheen
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 08 mar 2011, 17:54
door Zita
De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 08 mar 2011, 18:08
door Mara
Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Wat ben je toch een keukenprinses
Ik heb een recept van Appie: met macaroni grande, uitje, rundergehakt, gepelde tomaten, spinazie, mozzarella. In de oven

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 08 mar 2011, 18:30
door Lassie
Vis
Krieltjes
Mais, erwten en worteltjes
en als toetje:
Dame Blanche.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 08 mar 2011, 18:31
door albion
Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Wij aten goulash met ook een heerlijke roomsaus. En ijsbergsla met walnoten en sinasappel.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 08 mar 2011, 21:16
door Mister
Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Klinkt goed!
(wel veel koolhydraten...) 
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 08 mar 2011, 21:24
door Zita
Mister schreef:Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Klinkt goed!
(wel veel koolhydraten...) 
Dat maakt het extra lekker.

En op 't moment mogen die er wel bij

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 09 mar 2011, 18:06
door henriët
iets lekkers voor Jean gemaakt:
witlof (met ham/kaas) uit de oven:)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 09 mar 2011, 18:13
door vlinder
Heerlijk Jet!
Hier vanmiddag op m'n werk frietjes op omdat ik vanavond geen warm eten zou krijgen.....
Nu lekker brood.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 09 mar 2011, 18:19
door Lourens
henriët schreef:iets lekkers voor Jean gemaakt:
witlof (met ham/kaas) uit de oven:)
Wij gewoon bolletjes met gebakken ei met spek en kaas
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 09 mar 2011, 18:33
door Mariavt
Lourens schreef:henriët schreef:iets lekkers voor Jean gemaakt:
witlof (met ham/kaas) uit de oven:)
Wij gewoon bolletjes met gebakken ei met spek en kaas
Ook lekker, hier is het vloeibaar, yoghurt met appel en kaneel, heerlijk.