Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Gebruikersavatar
JolandaOudshoorn
Berichten: 11271
Lid geworden op: 15 mar 2006, 20:53
Locatie: Groot Ammers

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door JolandaOudshoorn »

Mara schreef:
JolandaOudshoorn schreef:De meiden eten frietjes met kleine snacks.
Ik zelf zit aan een restje boerenkool die ik af heb gemaakt met een indische twist. (gewone, hollandse boerenkool is zo saaaaaai)
Nee joh ;)
En wat is jouw indische twist dan ?
Ik snipper een uitje (of 2) en wat knoflookteentjes (naar smaak). Dan bak ik wat gerookte spekkies uit, voeg het ui-knoflookmengsel erbij en een mespuntje 5-kruiden poeder, djinten en ketoembar en zwarte peper en meng dat door de boerenkool heen. :slurp
Ik weet, mijn Verlosser leeft
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mara »

JolandaOudshoorn schreef:
Mara schreef:
JolandaOudshoorn schreef:De meiden eten frietjes met kleine snacks.
Ik zelf zit aan een restje boerenkool die ik af heb gemaakt met een indische twist. (gewone, hollandse boerenkool is zo saaaaaai)
Nee joh ;)
En wat is jouw indische twist dan ?
Ik snipper een uitje (of 2) en wat knoflookteentjes (naar smaak). Dan bak ik wat gerookte spekkies uit, voeg het ui-knoflookmengsel erbij en een mespuntje 5-kruiden poeder, djinten en ketoembar en zwarte peper en meng dat door de boerenkool heen. :slurp
Klinkt goed :super
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10989
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Mara schreef:
Zita schreef:hier eten we opnieuw geen koolkerrieschotel :nonnon , maar biefstuk, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Misschien is het dan beter dit pas te plaatsen als je het werkelijk hebt gegeten :jongle
Wat was de reden Zita ? En geef ff het complete recept, wil ik het ook een keer maken :)
de reden voor de biefstuk was dat ma die al ontdooid had voor zondag, maar dat het toen nog te bevroren was om te bakken.
De aardappelkerriekoolschotel werkt als volgt:
maak aardappelpuree (uiteraard van echte aardappels, wat uit een zakje komt en zo heet, is in werkelijkheid behangplaksel).
snijd een witte kool in reepjes en kook die niet al te vreselijk gaar.
fruit een uitje (of twee, hangt een beetje van de hoeveelheden aardappelpuree en kool af), maak een roux door bloem toe te voegen en die aan te bakken, voeg melk toe en blijf goed roeren tot je een saus hebt. Voeg veel kerrie toe.
maak gehakt aan met kruiden, paneermeel en ei en bak het rul.
vul een ovenschaal met van onderaf kool, saus, gehakt, aardappelpuree en wat paneermeel voor de knapperigheid.
Ik vind het erg lekker.
Voor de hoeveelheden moet je maar afgaan op hoeveel je eet en welke verhouding kool/aardappelpuree je lekker vindt.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mara »

Zita schreef:
Mara schreef:
Zita schreef:hier eten we opnieuw geen koolkerrieschotel :nonnon , maar biefstuk, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Misschien is het dan beter dit pas te plaatsen als je het werkelijk hebt gegeten :jongle
Wat was de reden Zita ? En geef ff het complete recept, wil ik het ook een keer maken :)
de reden voor de biefstuk was dat ma die al ontdooid had voor zondag, maar dat het toen nog te bevroren was om te bakken.
De aardappelkerriekoolschotel werkt als volgt:
maak aardappelpuree (uiteraard van echte aardappels, wat uit een zakje komt en zo heet, is in werkelijkheid behangplaksel).
snijd een witte kool in reepjes en kook die niet al te vreselijk gaar.
fruit een uitje (of twee, hangt een beetje van de hoeveelheden aardappelpuree en kool af), maak een roux door bloem toe te voegen en die aan te bakken, voeg melk toe en blijf goed roeren tot je een saus hebt. Voeg veel kerrie toe.
maak gehakt aan met kruiden, paneermeel en ei en bak het rul.
vul een ovenschaal met van onderaf kool, saus, gehakt, aardappelpuree en wat paneermeel voor de knapperigheid.
Ik vind het erg lekker.
Voor de hoeveelheden moet je maar afgaan op hoeveel je eet en welke verhouding kool/aardappelpuree je lekker vindt.
Dank je wel Zita :)
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
MarthaMartha
Berichten: 13043
Lid geworden op: 21 nov 2007, 21:04
Locatie: Linquenda

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door MarthaMartha »

macaroni en een sla metvanalleserdoorheen
Als de moed je in de schoenen zinkt, ga dan eens op je kop staan!
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10989
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Mara
Berichten: 23142
Lid geworden op: 15 jun 2010, 15:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mara »

Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Wat ben je toch een keukenprinses :super
Ik heb een recept van Appie: met macaroni grande, uitje, rundergehakt, gepelde tomaten, spinazie, mozzarella. In de oven :langue
Als er schaduw is, dan moet er ook licht zijn ~ Spurgeon
Gebruikersavatar
Lassie
Berichten: 10864
Lid geworden op: 08 jun 2004, 23:23

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lassie »

Vis
Krieltjes
Mais, erwten en worteltjes
en als toetje:
Dame Blanche.
albion
Berichten: 7514
Lid geworden op: 27 dec 2007, 18:23
Locatie: ergens in nederland

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door albion »

Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.

Wij aten goulash met ook een heerlijke roomsaus. En ijsbergsla met walnoten en sinasappel.
De halve waarheid is funester dan de onjuistheid (E. von Feuchtersieben)
Gebruikersavatar
Mister
Administrator
Berichten: 11774
Lid geworden op: 25 jul 2005, 12:06

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mister »

Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Klinkt goed!
(wel veel koolhydraten...) ;)
Gebruikersavatar
Zita
Moderator
Berichten: 10989
Lid geworden op: 11 aug 2007, 13:12

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Zita »

Mister schreef:
Zita schreef:De pot schafte een vreeslijk lekkere (pasta)roomsaus.
Fruit een uitje, bak 100 gr plakjes champignons mee, bestrooi met 25 gr bloem en bak nog drie minuten. Los een bouilliontablet (soort afhankelijk van het vlees wat je eet, ik nam runderbouillion) op in 200 ml water en voeg al roerend toe. Er ontstaat nu een gebonden saus. Voeg hier nog 150 ml kookroom aan toe. Strooi er wat bieslook over.
De hoeveelheden zijn bij benadering. Ik deed maar wat. Als het te dik is, neem je meer bouillion, water of kookroom. Als het te dun is laat je het nog een poosje inkoken. Wel de bloem goed bakken, anders krijg je een vieze melige smaak.
Wij aten het met een beenhammetje, tagliatelle en een roerbak van prei, rode ui, kastanjechampignons en gewone champignons.
Klinkt goed!
(wel veel koolhydraten...) ;)
Dat maakt het extra lekker. :slurp En op 't moment mogen die er wel bij :huhu
Gebruikersavatar
henriët
Berichten: 12915
Lid geworden op: 30 mar 2007, 17:54

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door henriët »

iets lekkers voor Jean gemaakt:
witlof (met ham/kaas) uit de oven:)
Een vriendelijk woord hoeft niet veel tijd te kosten maar de echo ervan duurt eindeloos....
Gebruikersavatar
vlinder
Berichten: 5474
Lid geworden op: 22 nov 2004, 18:19

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door vlinder »

Heerlijk Jet!

Hier vanmiddag op m'n werk frietjes op omdat ik vanavond geen warm eten zou krijgen..... :huhu
Nu lekker brood.
Een lepel vol vriendelijkheid helpt de ander om de waarheid te slikken.
Gebruikersavatar
Lourens
Berichten: 3873
Lid geworden op: 09 jun 2008, 20:15
Locatie: Bunsburg

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Lourens »

henriët schreef:iets lekkers voor Jean gemaakt:
witlof (met ham/kaas) uit de oven:)

:super


Wij gewoon bolletjes met gebakken ei met spek en kaas
Vertel God niet hoe groot jouw storm is. Vertel de storm hoe groot jouw GOD is !!!
Gebruikersavatar
Mariavt
Berichten: 2095
Lid geworden op: 26 mar 2007, 13:11
Locatie: Haarlem

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Bericht door Mariavt »

Lourens schreef:
henriët schreef:iets lekkers voor Jean gemaakt:
witlof (met ham/kaas) uit de oven:)

:super


Wij gewoon bolletjes met gebakken ei met spek en kaas
Ook lekker, hier is het vloeibaar, yoghurt met appel en kaneel, heerlijk.
Alleen wie door de duisternis van de nacht is gegaan, kan het licht van de morgen naar waarde schatten !

He will wipe away every tear from their eyes. Death shall be no more, neither shall be mourning nor crying nor pain anymore, for the former things have passed away. Revelation 21:4
Gesloten