Mara schreef:Zita schreef:hier eten we opnieuw geen koolkerrieschotel

, maar biefstuk, sperzieboontjes en gekookte aardappelen.
Misschien is het dan beter dit pas te plaatsen als je het werkelijk hebt gegeten
Wat was de reden Zita ? En geef ff het complete recept, wil ik het ook een keer maken

de reden voor de biefstuk was dat ma die al ontdooid had voor zondag, maar dat het toen nog te bevroren was om te bakken.
De aardappelkerriekoolschotel werkt als volgt:
maak aardappelpuree (uiteraard van echte aardappels, wat uit een zakje komt en zo heet, is in werkelijkheid behangplaksel).
snijd een witte kool in reepjes en kook die niet al te vreselijk gaar.
fruit een uitje (of twee, hangt een beetje van de hoeveelheden aardappelpuree en kool af), maak een roux door bloem toe te voegen en die aan te bakken, voeg melk toe en blijf goed roeren tot je een saus hebt. Voeg veel kerrie toe.
maak gehakt aan met kruiden, paneermeel en ei en bak het rul.
vul een ovenschaal met van onderaf kool, saus, gehakt, aardappelpuree en wat paneermeel voor de knapperigheid.
Ik vind het erg lekker.
Voor de hoeveelheden moet je maar afgaan op hoeveel je eet en welke verhouding kool/aardappelpuree je lekker vindt.