Pagina 84 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 08 okt 2011, 14:05
door *girly*
Zita schreef:De lekkerste en simpelste appelplaatkoek:
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
125 gram havermout
200 gram gesmolten boter of margarine
600 gr geschilde appels
1 theelepel kaneel
evt citroenrasp/sap, vanillesuiker oid.

Deze hoeveelheid is precies genoeg voor het browniebakblik van de Hema.

De appels schillen en in dunne plakjes snijden, met citroensap besprenkelen.

Meng het meel met de suiker en havermout in een kom.
Doe de gesmolten boter erdoor. (makkelijk smelten in de magnetron)
Verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg de appelschijfjes er boven op. Strooi kaneel en citroenrasp er overheen.
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk een beetje aan.

Dit bak je in een voorverwarmde oven op 190 graden. Het officiële recept geeft 50 minuten aan, maar zelf haal ik hem er meestal na een halfuurtje uit. Dus even de oven in de gaten houden, wanneer het mooi begint te bruinen en de appels zacht zijn, is het goed.

Ik heb je recept vandaag uitgeprobeerd en het is verrukkelijk! Het stond af te koelen in de keuken, maar er is nou op 1 of andere manier al een reep verdwenen...heel raar :slurp

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 08 okt 2011, 14:09
door Zita
*girly* schreef:
Zita schreef:De lekkerste en simpelste appelplaatkoek:
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
125 gram havermout
200 gram gesmolten boter of margarine
600 gr geschilde appels
1 theelepel kaneel
evt citroenrasp/sap, vanillesuiker oid.

Deze hoeveelheid is precies genoeg voor het browniebakblik van de Hema.

De appels schillen en in dunne plakjes snijden, met citroensap besprenkelen.

Meng het meel met de suiker en havermout in een kom.
Doe de gesmolten boter erdoor. (makkelijk smelten in de magnetron)
Verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg de appelschijfjes er boven op. Strooi kaneel en citroenrasp er overheen.
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk een beetje aan.

Dit bak je in een voorverwarmde oven op 190 graden. Het officiële recept geeft 50 minuten aan, maar zelf haal ik hem er meestal na een halfuurtje uit. Dus even de oven in de gaten houden, wanneer het mooi begint te bruinen en de appels zacht zijn, is het goed.

Ik heb je recept vandaag uitgeprobeerd en het is verrukkelijk! Het stond af te koelen in de keuken, maar er is nou op 1 of andere manier al een reep verdwenen...heel raar :slurp
Ik moet de traditionele zaterdagse appeltaart nog bakken, maar heb zomaar het idee dat ik er meteen ook een plaatkoek bij doe. Ze zijn echt té lekker, vind ik. Ik deed er de laatste keer ook een snuf zout door. En citroensap. Op dag 2 is 'ie lekker smeuig en klef.
Het leukste is dat 'ie zooooo snel klaar is. Niet mixen, niet kneden, alleen even roeren.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 08 okt 2011, 19:53
door helma
er staat er hier 1 in de oven; 1 in de wacht
(1 is een verjaardagskado; wordt zo nog weggebracht)

(alleen het deeg al is lekker.....)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 08 okt 2011, 19:56
door Johann Gottfried Walther
Gisteren aardappels gefrituurd in een steelpan, ging goed. :)
Vandaag kalfssoepje.

Het elektrisch koken valt me eigelijk wel mee.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 10 okt 2011, 13:15
door henriët
Johann Gottfried Walther schreef:Gisteren aardappels gefrituurd in een steelpan, ging goed. :)
Vandaag kalfssoepje.

Het elektrisch koken valt me eigelijk wel mee.
nou! kijk aan!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 10 okt 2011, 13:16
door henriët
Hier wordt het vandaag Witlof, aardappelen, haaskarbonade, gewoon even helemaal makkelijke dag.
Erbij kweekperenmoes ( met dank aan cap en barmhartigheid) en gestoofde peertjes (met dank aan onze kostersvrouw)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 10 okt 2011, 16:14
door helma
friet..... met sla en een rundervink.
de hele dag al de hort op geweest; ik heb geen zin meer om uitgebreid te koken

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 10 okt 2011, 17:12
door MarthaMartha
aardappelen, sperziebonen, hamlapje

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 11 okt 2011, 15:12
door Zita
Zita schreef:
*girly* schreef:
Zita schreef:De lekkerste en simpelste appelplaatkoek:
250 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram bruine basterdsuiker
125 gram havermout
200 gram gesmolten boter of margarine
600 gr geschilde appels
1 theelepel kaneel
evt citroenrasp/sap, vanillesuiker oid.

Deze hoeveelheid is precies genoeg voor het browniebakblik van de Hema.

De appels schillen en in dunne plakjes snijden, met citroensap besprenkelen.

Meng het meel met de suiker en havermout in een kom.
Doe de gesmolten boter erdoor. (makkelijk smelten in de magnetron)
Verdeel ruim de helft op een ingevette bakplaat.
Leg de appelschijfjes er boven op. Strooi kaneel en citroenrasp er overheen.
Verdeel dan de rest van het havermoutmengsel over de appels en druk een beetje aan.

Dit bak je in een voorverwarmde oven op 190 graden. Het officiële recept geeft 50 minuten aan, maar zelf haal ik hem er meestal na een halfuurtje uit. Dus even de oven in de gaten houden, wanneer het mooi begint te bruinen en de appels zacht zijn, is het goed.

Ik heb je recept vandaag uitgeprobeerd en het is verrukkelijk! Het stond af te koelen in de keuken, maar er is nou op 1 of andere manier al een reep verdwenen...heel raar :slurp
Ik moet de traditionele zaterdagse appeltaart nog bakken, maar heb zomaar het idee dat ik er meteen ook een plaatkoek bij doe. Ze zijn echt té lekker, vind ik. Ik deed er de laatste keer ook een snuf zout door. En citroensap. Op dag 2 is 'ie lekker smeuig en klef.
Het leukste is dat 'ie zooooo snel klaar is. Niet mixen, niet kneden, alleen even roeren.
Vandaag gaat 'ie de oven in met een laag abrikozenjam ertussen. En de helft van de havermout ga ik vervangen door muesli, dan heb je meteen noten, rozijnen en bananenchips erdoor. Een deel van de bruine suiker zal ik wel moeten vervangen door witte kristalsuiker, want ik zag net dat de bruine en de witte basterdsuiker bijna op zijn.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 11 okt 2011, 16:16
door MarthaMartha
maaltijdsalade

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 11 okt 2011, 17:04
door vlinder
Kip madras

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 11 okt 2011, 17:21
door Zita
Vandaag provencaals gekruide vis met worteltjes, erwten, aardappels en vissaus. Morgen gewokte spitskool met rommel (rozijnen, ui, spekjes, paprika, gember en wat er verder nog maar te vinden is) erdoor, mie en kip. Of andersom, want zus mag kiezen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 11 okt 2011, 17:58
door Mister
vlinder schreef:Kip madras
Hier altijd 'kip moeras' genoemd ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 11 okt 2011, 22:11
door Hendrikus
Zuurkool met rookworst en spekjes. Met dit weer niet misplaatst :hum

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 12 okt 2011, 15:16
door Schemerlichtje
Hendrikus schreef:Zuurkool met rookworst en spekjes. Met dit weer niet misplaatst :hum
Zoiets dacht ik ook. Hier daarom een grote pan hutspot met allerlei vlees erdoor e.a. gisteren.