Pagina 76 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 19:57
door henriët
Iets wat ik vooral voor Jean heb gemaakt, hij vond het heerlijk,
de rest hier vond t .. mwah matig.
Maar iedereen moest zijn of haar bord leegeten...
'de kinderen in Afrika hebben niets...'

Het was een bladerdeegtaart met tomatenpesto, spinazie, courgette, ei en kaas.
Ach ja, t was wel makkelijk maken, maar ik zal dit gerecht alleen nog doen als Jean er naar smacht.... gelukkig lust hij nog zoveel meer:)

Dus op zoek naar een goed en lekker 'wat we allemaal lusten'gerecht!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 20:06
door Mister
henriët schreef:Iets wat ik vooral voor Jean heb gemaakt, hij vond het heerlijk,
de rest hier vond t .. mwah matig.
Maar iedereen moest zijn of haar bord leegeten...
'de kinderen in Afrika hebben niets...'

Het was een bladerdeegtaart met tomatenpesto, spinazie, courgette, ei en kaas.
Ach ja, t was wel makkelijk maken, maar ik zal dit gerecht alleen nog doen als Jean er naar smacht.... gelukkig lust hij nog zoveel meer:)

Dus op zoek naar een goed en lekker 'wat we allemaal lusten'gerecht!
Wat dacht je van 'pasta met vissaus'? Echt verrukkelijk!

RECEPT: PASTA MET VISSAUS (4 personen)

Benodigdheden:

300 g tricolore fusilli
25 g boter
25 g bloem
250 ml melk
1 visbouillontablet
3 teentjes knoflook, gepeld
1 kleine ui, fijngesnipperd
300 g (verse) kabeljauwfilet, in blokjes
1 bakje roze garnalen (125 g)
125 ml slagroom
3 el fijngehakte dille (vers of diepvries)

Bereiding:
-In een pan met ruim kokend water en wat zout fusilli in 10-12 minuten gaarkoken.
-In een pan met dikke bodem boter laten smelten. Bloem erdoor roeren en dit mengsel 2-3 minuten zachtjes bakken, zonder dat het gaat kleuren.
-Al roerend 1/3e van de melk erbij schenken en blijven roeren tot er dikke gebonden saus ontstaat. Scheut voor scheut de rest van de melk toevoegen om saus te verdunnen. Blijven roeren tot de saus mooi glad is.
-Bouillontablet boven de saus verkruimelen en knoflook erboven uitpersen. Ui, kabeljauw en garnalen erdoor roeren en saus nog 10 minuten zachtjes verwarmen, tot de kabeljauw gaar is en uit elkaar valt.
-Slagroom erdoor roeren en het geheel nog even goed doorwarmen. Dille erdoor roeren.
-Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen. Vissaus erop scheppen. Lekker met broccoli.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 20:08
door henriët
sorry Mister, mn visangst ben ik aan t afleren...
kabeljauw ok, dat zou nog gaan, maar garnalen, neee!!!

Jean zou genieten, dat wel.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 20:09
door Ander
henriët schreef:Iets wat ik vooral voor Jean heb gemaakt, hij vond het heerlijk,
de rest hier vond t .. mwah matig.
Maar iedereen moest zijn of haar bord leegeten...
'de kinderen in Afrika hebben niets...'

Het was een bladerdeegtaart met tomatenpesto, spinazie, courgette, ei en kaas.
Ach ja, t was wel makkelijk maken, maar ik zal dit gerecht alleen nog doen als Jean er naar smacht.... gelukkig lust hij nog zoveel meer:)

Dus op zoek naar een goed en lekker 'wat we allemaal lusten'gerecht!
He, ik ben morgen weer de kok. Ik las de allerhande en daar stond dat recept in. Ik dacht dat de kinders dat ook wel zouden lusten. Maar bij jou niet? :)
Misschien ga ik dat morgen wel maken. Zag er wel leuk uit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 20:14
door henriët
Ander schreef:
henriët schreef:Iets wat ik vooral voor Jean heb gemaakt, hij vond het heerlijk,
de rest hier vond t .. mwah matig.
Maar iedereen moest zijn of haar bord leegeten...
'de kinderen in Afrika hebben niets...'

Het was een bladerdeegtaart met tomatenpesto, spinazie, courgette, ei en kaas.
Ach ja, t was wel makkelijk maken, maar ik zal dit gerecht alleen nog doen als Jean er naar smacht.... gelukkig lust hij nog zoveel meer:)

Dus op zoek naar een goed en lekker 'wat we allemaal lusten'gerecht!
He, ik ben morgen weer de kok. Ik las de allerhande en daar stond dat recept in. Ik dacht dat de kinders dat ook wel zouden lusten. Maar bij jou niet? :)
Misschien ga ik dat morgen wel maken. Zag er wel leuk uit.
De kinderen hier vonden het absoluut niet lekker, de courgette niet, maar ik vermoed vooral door de tapenade.
Want vorige week had ik ook ergens courgette door en toen hoorde ik ze niet.
Maar ik vond het al niet lekker ruiken toen t in de over zat.
Probeer het zou ik zeggen en laat ons horen hoe ze t bij jullie vonden,
ik ga t blad er weer bijpakken en kijken wat ik denk te kunnen gaan maken;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 20:23
door Zita
henriët schreef:
Ander schreef:
henriët schreef:Iets wat ik vooral voor Jean heb gemaakt, hij vond het heerlijk,
de rest hier vond t .. mwah matig.
Maar iedereen moest zijn of haar bord leegeten...
'de kinderen in Afrika hebben niets...'

Het was een bladerdeegtaart met tomatenpesto, spinazie, courgette, ei en kaas.
Ach ja, t was wel makkelijk maken, maar ik zal dit gerecht alleen nog doen als Jean er naar smacht.... gelukkig lust hij nog zoveel meer:)

Dus op zoek naar een goed en lekker 'wat we allemaal lusten'gerecht!
He, ik ben morgen weer de kok. Ik las de allerhande en daar stond dat recept in. Ik dacht dat de kinders dat ook wel zouden lusten. Maar bij jou niet? :)
Misschien ga ik dat morgen wel maken. Zag er wel leuk uit.
De kinderen hier vonden het absoluut niet lekker, de courgette niet, maar ik vermoed vooral door de tapenade.
Want vorige week had ik ook ergens courgette door en toen hoorde ik ze niet.
Maar ik vond het al niet lekker ruiken toen t in de over zat.
Probeer het zou ik zeggen en laat ons horen hoe ze t bij jullie vonden,
ik ga t blad er weer bijpakken en kijken wat ik denk te kunnen gaan maken;)
't Kan erg schelen welke pesto je hebt. En aan de pestosmaak moet je sowieso wel wennen, als je het nog nooit had gegeten.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 20:25
door henriët
Zita schreef:['t Kan erg schelen welke pesto je hebt. En aan de pestosmaak moet je sowieso wel wennen, als je het nog nooit had gegeten.
ah misschien dat dat het is, het was tomaat van de a h

(Maar ik heb iets tegen pesten, dus ja, misschien dat ik pesto er teveel aan verwant vind. :huhu )

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 20:48
door Lassie
Maar tomaat en courgette die combinatie vindt ik persoonlijk ook niet lekker.
Courgette roerbakken heerlijk.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 21:11
door Mister
henriët schreef:sorry Mister, mn visangst ben ik aan t afleren...
kabeljauw ok, dat zou nog gaan, maar garnalen, neee!!!

Jean zou genieten, dat wel.
En vis is zoooo lekker. En gezond ;)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 21:22
door albion
Lassie schreef:Maar tomaat en courgette die combinatie vindt ik persoonlijk ook niet lekker.
Courgette roerbakken heerlijk.

Ik heb het ook gegeten bij nichtlief. Ze had eerst de courgette gesneden en daarna de hele dag uit laten lekken. Er kwam heel veel water uit. Daarna heeft ze ze gebakken en een soort tomatensaus met van alles erdoor eroverheen gegoten, broodkruimels erover en toen de oven in. Het was echt lekker. Ja, ik vind de combinatie wel lekker en leuk om te zien.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 16 aug 2011, 22:03
door Lassie
Manlief vond het wel lekker, dus het zal vast wel smaken verschillen zijn.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 18 aug 2011, 23:37
door Zita
Zita schreef: Dit weekend (of eerder, als we zo doorgaan met snaaien) staat deze op het menu: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=401302&rq=pruimen, dan gaat het helemaal hard met pruimeneten.
Vanavond bovenstaande koek gemaakt. We vonden 'm niet zo heel bijzonder, de andere met die kruimels bovenop vond ik veel lekkerder. En die theelepel zout zou ik vooral niet al te letterlijk nemen, anders wordt het zowat pruimenchips.
Er staat nu een biga voor ciabatta te rijzen. Ach, als je weinig energie hebt, is koken nog wel een aardige bezigheid.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 19 aug 2011, 19:10
door Zita
Het lijkt wel alsof ik alleen maar aan het koken ben, maar dat valt reuze mee, hoor.
Vandaag erg lekker gegeten:
vooraf zelfgemaakte ciabatta; eentje met zongedroogde tomaten, italiaanse kruiden en geraspte kaas erdoor, en eentje naturel.
Daarna riblappen in tomaten-balsamicosaus, met sperziebonen en aardappelpartjes met rozemarijn uit de oven.
Het toetje werd verzorgd door meneer Mona, want toen was ik te gammel om nog iets ervan te maken.

Ciabatta maken is erg leuk. Je begint met 1/2 theelepel gedroogde gist, die je oplost in 175 ml lauwwarm water. 175 gram bloem toevoegen en goed mixen. Ga dat asjeblieft niet met je handen doen, want dan ben je erg lang bezig om het er weer af te schrappen, 't is kleverig spul. 12 uur laten rijzen op een warme plaats. Na het rijzen aan dit prutje 325 gram bloem toevoegen. Laat het er bovenop liggen en maak in het midden een kuil. 100 ml lauwwarm water mengen met 1/4 theelepel gedroogde gist en 1/2 theelepel suiker of honing. Giet dit mengsel in de kuil, voeg 75 ml water, twee eetlepels melk en 2 eetlepels olijfolie toe en mix het deeg. Dek het af met licht ingevette vershoudfolie en laat het op een warme plaats 1 uur rijzen. Bestrooi twee bakplaten met bloem. Verdeel het deeg in twee hompen. Maak van de ene een rechthoekige plak van ongeveer 2.5 cm dik. Meng de andere met kleingesneden zongedroogde tomaten, geraspte kaas en voeg italiaanse kruiden naar smaak toe. Vorm van dit deeg ook een plak van ca 2.5 cm dik. Laat het een halfuur rijzen op een warme plaats. Bak het op 220 graden ca een halfuur. Het schijnt gaar te zijn als het brood hol klinkt als je op de onderkant klopt, maar dat kloppen vond ik in een oven van 220 graden best wel lastig, dus ik ben maar op de kleur afgegaan.
Het duurt even voor het klaar is, maar je hoeft er niet veel aan te doen. Wij vonden het echt veel lekkerder dan afbakciabatta.

Voor de riblappen in de tomatenbalsamicosaus neem je ca 700 gram riblappen. Peper+zout en aanbraden in margarine. Haal het vlees uit de pan, doe in de pan twee rode uien in halve ringen en twee gesnipperde teentjes knoflook. Bak die een beetje bruin, voeg 1 eetlepel tomatenpuree en 5 trostomaten in stukjes toe. Bak die even mee. Leg het vlees terug in de pan, voeg 100 ml rode wijn, 100 ml balsamico-azijn, 1 blaadje laurier en wat tijm toe. Maak van een bouillonblokje runderbouillon en giet er zoveel van op het vlees tot het bijna onder staat. Laat het 2,5 uur sudderen. Aan het eind heb ik het nog even laten inkoken en heb ik de saus gebonden met aardappelmeel.
Het smaakt frisser dan een gewoon stoofpotje, en wordt door de balsamico-azijn heel mals. (daar zit een theorie achter met zuren enzo, maar goed, ook zonder dat ik het snap schijnt het te werken.)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 19 aug 2011, 21:50
door *girly*
Bierkip! En het was me toch lekker! Het leek me eerst maar niks, maar het was fantastisch!

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 19 aug 2011, 21:58
door Hendrikus
*girly* schreef:Bierkip! En het was me toch lekker! Het leek me eerst maar niks, maar het was fantastisch!
lag dat aan de kip of aan het bier?

Afbeelding