Pagina 72 van 100
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 16:38
door JolandaOudshoorn
helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Tja, dat ze niet lekkerder worden bij jouw, komt omdat je de kook erover laat gaan...

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 16:40
door helma
JolandaOudshoorn schreef:helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Tja, dat ze niet lekkerder worden bij jouw, komt omdat je de kook erover laat gaan...

ongekookt waren ze helemaal niet te eten
Maar ja; 't is maar wat je op culinair gebied gewend bent hè.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 16:41
door Oude-Waarheid
JolandaOudshoorn schreef:helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Tja, dat ze niet lekkerder worden bij jouw, komt omdat je de kook erover laat gaan...

Ha ha ha zo kunnen we nog wel even doorgaan

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 16:43
door helma
ik heb ze heel lang geweckt; totdat daar steeds vaker voor gewaarschuwd werd.
En nu eet ik 's winters gewoon geen boontjes of boontjes uit blik
Ik krijg ook eigenlijk nooit boontjes meer; dat maakt het ook wel anders.
Vandaag kreeg ik trouwens een enorme courgette; heeft iemand een recept waar je dat bij eet?
(ik doe het wel eens in de macaroni/nassie ofzo; maar dan heb je ook maar een stukje nodig. Dit is echt zo'n oorlogsknots, zeg maar.)
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 16:51
door Zita
helma schreef:ik heb ze heel lang geweckt; totdat daar steeds vaker voor gewaarschuwd werd.
En nu eet ik 's winters gewoon geen boontjes of boontjes uit blik
Ik krijg ook eigenlijk nooit boontjes meer; dat maakt het ook wel anders.
Vandaag kreeg ik trouwens een enorme courgette; heeft iemand een recept waar je dat bij eet?
(ik doe het wel eens in de macaroni/nassie ofzo; maar dan heb je ook maar een stukje nodig. Dit is echt zo'n oorlogsknots, zeg maar.)
Tagliatelle met een roomsaus, en daar doorheen courgette. Ik doe eigenlijk in iedere Italiaanse maaltijd wel courgette, maar bij die roomsaus verwerk je er het meest van. In de jaren '90 stonden de tijdschriften vol met recepten voor gevulde courgette.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 17:12
door Geduld
helma schreef:Vandaag kreeg ik trouwens een enorme courgette; heeft iemand een recept waar je dat bij eet?
Door de risotto en dan nog champignons en rode ui toevoegen

. Is echt heerlijk en je kan gerust de hele courgette er in doen. Wat je ook nog kunt doen: pureren en er soep van maken.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 17:52
door PvS
JolandaOudshoorn schreef:PvS schreef:MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.
Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.
Tegenwoordig hebben vele vrouwen veel te veel werk met andere zaken...
Je kunt de sperciebonen ook 'onder zout' doen, zoals men vroeger deed.
Laagje zout, laagje sperciebonen, laagje zout, etc.
Maar ja, dat werk...
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 19:00
door Lourens
Mijn dochter heeft met haar vriend voor ons gekookt.
Het waren wraps met iets van kip, uitjes, paprika, kruiden.
Ze mogen het vaker doen.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 04 aug 2011, 19:01
door helma
bonen in het zout vind ik wel erg lekker. Met gestampte aardappels;witte bonen en gekookte hamblokjes
ik heb Mie gegeten, met veel courgette erdoor.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 05 aug 2011, 00:26
door albion
helma schreef:bonen in het zout vind ik wel erg lekker. Met gestampte aardappels;witte bonen en gekookte hamblokjes
ik heb Mie gegeten, met veel courgette erdoor.
Vegetarische macaroni (noem ik het maar), daar doe je ook courgette door en worteltjes en bleekselderij. Lekker!
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 05 aug 2011, 10:06
door MarthaMartha
helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Nou, de boontjes zitten in de vriezer, gekookt en afgekoeld.
Ook nog drie zakjes met peterselie of selderij (wat is wat? verder niet belangrijk, het gaat allebei in de soep.... en als je dat weet, weet je op zich genoeg...... denk ik...... toch?

)
Ja, was het voor twee keer genoeg geweest die boontjes dan had ik inderdaad een paar verschillende gerechten verzonnen, maar om dat nou drie dagen te doen.....
maarre... die boontjes met spekjes, eet je die met pasta en roomsaus???
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 05 aug 2011, 11:10
door Oude-Waarheid
MarthaMartha schreef:helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Nou, de boontjes zitten in de vriezer, gekookt en afgekoeld.
Ook nog drie zakjes met peterselie of selderij (wat is wat? verder niet belangrijk, het gaat allebei in de soep.... en als je dat weet, weet je op zich genoeg...... denk ik...... toch?

)
Ja, was het voor twee keer genoeg geweest die boontjes dan had ik inderdaad een paar verschillende gerechten verzonnen, maar om dat nou drie dagen te doen.....
maarre... die boontjes met spekjes, eet je die met pasta en roomsaus???

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 05 aug 2011, 19:42
door Lassie
Wij aten vanavond: patatjes, drumsticks en koolsalade.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 05 aug 2011, 20:36
door PvS
MarthaMartha schreef:helma schreef:M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan
Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)
Nou, de boontjes zitten in de vriezer, gekookt en afgekoeld.
Ook nog drie zakjes met peterselie of selderij (wat is wat? verder niet belangrijk, het gaat allebei in de soep.... en als je dat weet, weet je op zich genoeg...... denk ik...... toch?

)
Ja, was het voor twee keer genoeg geweest die boontjes dan had ik inderdaad een paar verschillende gerechten verzonnen, maar om dat nou drie dagen te doen.....
maarre... die boontjes met spekjes, eet je die met pasta en roomsaus???
De pot van gisteren:
1 grote bloemkool tot bloemkoolroosjes gemaakt,
1 rode ui,
250 gr. champions,
100 gr. snijbonen,
4 sjalotjes,
4 teentjes knoflook,
500 gr. gerookt spek in plakjes,
100 gr. tauge,
halve rode paprika,
deze ingrediënten van de eerste af beginnen met roerbakken in pinda wokolie.
Opdienen met 1750 gr. gekookte of gebakken aardappelen.
Vandaag patat.
Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]
Geplaatst: 08 aug 2011, 09:49
door Marnix
helma schreef:bonen in het zout vind ik wel erg lekker. Met gestampte aardappels;witte bonen en gekookte hamblokjes
ik heb Mie gegeten, met veel courgette erdoor.
Lekker. Het kan eigenlijk wel door de meeste pasta- en rijstgerechten.