Pagina 71 van 100

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 10:53
door Tiberius
Lassie schreef:als je goed kijkt zijn ze gekookt.
Ik zie dat niet zo; dan zou ik moeten proeven. :)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 11:26
door Geduld
tosti met ham, kaas, cherrytomaatjes en feta

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 11:39
door PvS
Tiberius schreef:Die koude (rauwe) elleboogjes er doorheen lijkt me maar niets.
De koude gekookte elleboogjes waren echt wel lekker. Het is allemaal opgeraakt!
Het is een aanrader voor warme dagen, en onze kinderen zijn er gek op.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 12:04
door Tiberius
PvS schreef:
Tiberius schreef:Die koude (rauwe) elleboogjes er doorheen lijkt me maar niets.
De koude gekookte elleboogjes waren echt wel lekker. Het is allemaal opgeraakt!
Het is een aanrader voor warme dagen, en onze kinderen zijn er gek op.
Ik begrijp het, ja, dacht eerst dat ze niet gekookt waren.
Het ziet er inderdaad lekker uit.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 15:47
door MarthaMartha
even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 15:58
door PvS
MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:02
door MarthaMartha
PvS schreef:
MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.
:super

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:02
door JolandaOudshoorn
PvS schreef:
MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.
Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:06
door Oude-Waarheid
JolandaOudshoorn schreef:
PvS schreef:
MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.
Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.
Tja heb ik v/h ook gedaan met rabarber maar sperciebonen nooit altijd even de kook erover.
Maar wat je zegt als het met rabarber gaat misschien met bonen ook wel :fi

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:11
door PvS
JolandaOudshoorn schreef:
PvS schreef:
MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.
Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.
Er zijn meerdere redenen waarom men blancheert. Zo worden de groenten soepeler en nemen ze minder plaats in wat vooral bij bladgroenten een groot verschil maakt. Daarnaast worden enzymen vernietigd die o.a. een rol spelen bij bederf. Tevens is er een 02-verdrijving waardoor de organoleptische kwaliteit toeneemt, hoewel er beperkte smaakafwijkingen kunnen zijn. Tevens worden door het blancheren bacteriën (mesofiele en psychrofiele) afgedood, waardoor er een reductie is van het kiemgetal. (http://www.katho.be/download/Blancheren(2).pdf)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:17
door MarthaMartha
JolandaOudshoorn schreef:
PvS schreef:
MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.
Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.
mmm... klinkt makkelijker.

Vervolgvraag: als je ze wilt eten en uit de vriezer haalt, wordt het dan niet snotterig als het ontdooit?
Of moet je ze bevroren in kokend water doen?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:24
door JolandaOudshoorn
MarthaMartha schreef:
JolandaOudshoorn schreef:
PvS schreef:
MarthaMartha schreef:even een vraag: ik heb een zak sperzieboontjes gekregen, teveel voor 1 keer (en ook voor 2 keer), als ik ze in wil vriezen, moet ik ze dan eerst even kort koken? (en zo ja, hoe lang ongeveer?)
Water koken, sperciebonen erin, weer laten koken (ca. 2 minuten), afkoelen in koud water.
Ik stop ze gewoon in de vriezer. Wel schoonmaken natuurlijk. Voorkoken vind ik veel te veel werk. En zo gaat het ook goed.
mmm... klinkt makkelijker.

Vervolgvraag: als je ze wilt eten en uit de vriezer haalt, wordt het dan niet snotterig als het ontdooit?
Of moet je ze bevroren in kokend water doen?
Bevroren in kokend water doen, anders dan.... wordt het inderdaad snot.

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:35
door helma
M&M eerst de kook erover (zoals ze dat noemen) en dan koud afspoelen.
Ik sluit me bij PvS aan

Maar boontjes vind ik er doorgaans er niet lekkerder op worden in de vriezer.
dus ik doe het eigenlijk nooit meer.
Liever verzin ik dan verschillende gerechten in 1 week met boontjes
(boontjesschotel uit de oven / boontjes met spekjes;pasta en roomsaus)

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:35
door Marieke
PvS schreef:Er zijn meerdere redenen waarom men blancheert. Zo worden de groenten soepeler en nemen ze minder plaats in wat vooral bij bladgroenten een groot verschil maakt. Daarnaast worden enzymen vernietigd die o.a. een rol spelen bij bederf. Tevens is er een 02-verdrijving waardoor de organoleptische kwaliteit toeneemt, hoewel er beperkte smaakafwijkingen kunnen zijn. Tevens worden door het blancheren bacteriën (mesofiele en psychrofiele) afgedood, waardoor er een reductie is van het kiemgetal. (http://www.katho.be/download/Blancheren(2).pdf)
:bobo
O, is dát het wat ik proef?

Re: Wat schaft de pot vandaag? ... evt met recepten.. [3]

Geplaatst: 04 aug 2011, 16:37
door Zita
Vandaag eten we bami met alles erop en eraan. Morgen minestronesoep met ciabatta. Mooi om alle groentenresten van de hele week in te verwerken. Zusjelief doet de boodschappen, en ze weet gelukkig nog niet van die soep, anders was ze in staking gegaan, vrees ik.